رحیمی گفت: انتخاب زمان مناسب برای ورزش یکی از نکات بسیار مهمی است که ورزشکاران باید به آن توجه داشته باشند و توصیه میشود زمانی انتخاب کنند که انرژی کافی برای ورزش دارند، اما تاکید میشود بلافاصله پس از افطار نباید به تمرین پرداخت.
وی افزود: بهترین زمان انجام تمرینات یک تا سه ساعت پس از افطار است و در صورتی که مجبور به فعالیت قبل از افطار بودید، تمرین با افطار حداقل باید یک تا دو ساعت فاصله داشته باشد.
این متخصص تغذیه اظهارداشت: برای جلوگیری از کاهش فشار خون، سرگیجه، سردرد و تهوع که در شرایط بیغذایی پس از تمرین به وجود میآید لازم است فعالیت با شدت سبک و متوسط انجام شود.
رحیمی اعلام کرد: بهترین فعالیت بدنی در طول ماه رمضان، فعالیت سبک و با شدت کم مانند پیاده روی و دویدن آرام و حرکات نرمشی است. در واقع هدف از فعالیت در ماه رمضان حفظ آمادگی بدنی است.
مسئول کمیته تغذیه هیات پزشکی ورزشی فارس ادامه داد: ورزشکاران روزه دار میتوانند با مصرف غذاهای حاوی کربوهیدرات مانند ماکارونی و برنج در سحری همراه با انواع خورشتها و استفاده از میوهها مانع مشکلات ناشی از کمبود مواد قندی و آب شوند.
وی افزود: یکی از مشکلات کمبود آب بدن است بنابراین کمبود آب باید بین افطار تا سحر با مصرف انواع آش ها، ابمیوههای طبیعی، شیر، ماست، چای کم رنگ و انواع سوپها و مصرف آب یا شربت با شیرینی کم ضمن تمرین برطرف شود.
مسوول کمیته تغذیه هیات پزشکی ورزشی فارس گفت: توصیه می شود ورزشکاران به جای استفاده از زولبیا و بامیه از خرما، کشمش و انجیر در حد متعارف استفاده کنند. توصیه می شود ورزشکاران از مصرف غذاهای سرخ کرده و چرب اجتناب کنند.
ورزشکاران توجه کنند که ۱-۳ ساعت بعد از افطار می توانند یک فعالیت بدنی سبک انجام دهند و سپس از شام که بدون مواد سرخ شده، کرم دار، چربی و خامه است مانند آبگوشت و انواع خورشتها استفاده کنند. مصرف سالاد و میوه به خصوص مصرف میوههای آبدار مانند هندوانه جایگاه خاصی در ماه مبارک رمضان دارند.