صادق زیبا کلام افزود: پُر واضح است که اصلاح طلبان در انتخابات امسال از مهرعلیزاده و همتی حمایت نمی کنند.وی دغدغه مهم دیگر این جریان سیاسی کشور را “هدف از انتخابات” عنوان کرد و گفت: ساده ترین تعریف از انتخابات ریاست جمهوری، اجرای مجموعه سیاست هایی از سوی منتخب اکثریت مردم است. در همین رابطه می توان به انتخابات ریاست جمهوری امریکا و پیروزی جو بایدن با اکثریت آرا اشاره کرد که سیاست هایی متفاوت از ترامپ را در پیش گرفته است.
استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران در پاسخ به این سوال که آیا قهر اصلاح طلبان در این دوره انتخابات، مرگ سیاسی این جریان سیاسی را رقم می زند یا خیر؟ گفت: آنچه طی ۲۲ سال گذشته جریان اصلاح طلبی را در بستر احتضار انداخته و اکنون می تواند باعث مرگ این جریان سیاسی شود، این است که اصلاح طلبان به دنبال آزادی خواهی و دموکراسی خواهی برنیایند.
وی ریشه تمام بدبختی های کشور را “نبود دموکراسی” عنوان کرد و گفت: اصلاح طلبان چاره ای جز رفتن به دنبال آزادی خواهی ندارند.زیباکلام با طرح این سوال که آیا ساده ترین شکل انتخابات در ایران تحقق می یابد؟ تصریح کرد: خیر. سال ۱۳۹۶ اکثریت مردم با مشارکت و حضور پای صندوق، حجت الاسلام حسن روحانی را با ۲۴ میلیون رای به عنوان رئیس جمهور انتخاب کردند، اما هیچ سیاستی تغییر نکرد.
استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران با بیان اینکه «تمام سیاست های قبلی کماکان و بی وقفه در دوران ریاست جمهوری آقای روحانی نیز ادامه پیدا کرده است»، گفت: من میدان یا دیپلماسی و هیچ شخصی را مقصر نمی دانم. اما اگر مردم از نظام بپرسند در نتیجه مشارکت چه تغییری در سیاستهای کلان کشور به وجود آمد، پاسخ چیست؟ از نظر من هیچ تغییر ملموس و مشخصی در سیاستهای کشور مشاهده نشده است.
وی در ادامه نکته جالب توجه در طول برگزاری مناظره انتخاباتی را نپرداختن نامزدها به هیچ یک از سیاستهایی که کشور را به وضع موجود انداخته، عنوان کرد و گفت: در این مناظره اگرچه در مورد فساد اقتصادی و مفاسد بحث شد، اما هیچ کدام از نامزدها حتی مهرعلیزاده و همتی نیز به منشاء فساد و چرایی وجود مفاسد نپرداختند. آیا آب، نان و خاک این کشور برخی مسئولان را فاسد میکند؟
زیباکلام با بیان اینکه نامزدهای انتخاباتی فقط به معلول ها می پردازند، گفت: پرداختن به معلولها بدین معناست که در صورت پیروزی و تشکیل دولت از سوی هر یک از نامزدها، فقط به معلولها پرداخته میشود. نامزدهای انتخاباتی تا به حال در مورد موضوعاتی مانند حضور ایران در کشورهای دیگر، هزینههای نظامی و هستهای اظهار نظر نکردهاند.
این فعال سیاسی اصلاح طلب با اشاره به علت اصلی عدم مشارکت اکثریت کسانی که رای نمیدهند، بیان کرد: این افراد معتقدند تفاوتی میان هیچکدام از نامزدها وجود ندارد و درصورت پیروزی هر کدام، همان سیاستهای قبلی ادامه پیدا میکند. بنابراین رفتن پای صندوق رای را اقدامی عبث میپندراند.