سعیدی با اشاره به مصوبات سفر سعید نمکی گفت: بسیاری از شهرستانها در این منطقه فاقد هرگونه مرکز بیمارستانی هستند. فاصله این عزیزان تا اولین بیمارستان ۱۵۰ تا ۱۷۰ کیلومتر است. وزیر محترم اذعان داشتند که ما وضعیت فاجعه باری را تجربه میکنیم، ایشان تأکید کردند زیرساختهای حوزه سلامت مخصوصاً جنوب سیستان و بلوچستان اصلا قابل قیاس نیست. طبق استاندارد داخلی باید به ازای هر هزار نفر ۱.۷ تخت بیمارستانی داشته باشیم اما این شاخص در حوزه انتخابیه بنده از ۰.۵ هم کمتر است. وی افزود: تعدا پزشک و پرستار هم اصلا استاندارد نیست و در واقع یک چهارم بقیه استانهاست. با این حال، اولین اقدام وزارت بهداشت تکمیل ساخت بیمارستان نیروی دریایی کنارک خواهد بود. مقرر شد که حداکثر تا یک ماه آینده همه امکانات لازم برای احداث این بیمارستان به منطقه ارسال شود.
سعیدی همچنین از مصوبه رایگان شدن هزینه بیماران کرونایی خبر داد و گفت: همه بیمارانی که به خاطر کرونا بستری میشوند، به صورت رایگان خواهد بود. نماینده مردم چابهار در پایان گفت: حال باید ببینیم که این مصوبات اجرا می شود یا خیر. تقریبا در هیچ شاخصی از بهداشت و اقتصاد نیست که در ردههای آخر نباشیم. آنچه مشخص است این است که بخشی از مدیران تلاش میکنند تا واقعیت را انکار کنند که این موضوع باعث استمرار وضعیت موجود میشود.
مراقب بهداشت روان و دهانتان باشید آقای وزیر بهداشت!
با ادامه درگیریهای لفظی شدید نماینده زاهدان و وزیر بهداشت، فداحسین مالکی در توییتی نوشت «مراقب بهداشت روان و دهانتان باشید آقای وزیر بهداشت!» او تاکید کرده است که آمارهای ارائه شده توسط وزارت بهداشت درباره امکانات بهداشت و درمان سیستانوبلوچستان «دروغ» و «غلط» است و در پاسخ به اعتراض او با «هتاکی» مواجه شده است.
مالکی، در جلسه ستاد مقابله با کرونا در این استان که به صورت زنده از شبکه تلویزیونی «هامون» پخش میشد، نسبت به بحرانی بودن وضعیت مردم این استان و نبود امکانات سخن گفت. در این جلسه مالکی به عواقب حقوقی و قضایی وزارت بهداشت در مورد تصمیمهای این ارگان در مورد سیستان و بلوچستان اشاره کرد و سعید نمکی وزیر بهداشت در پاسخ گفت: «ما را از این چیزها نترسانید، ما روی مین هستیم.» با ادامه درگیری لفظی بین این دو مسئول در برنامه زنده تلویزیونی نماینده زاهدان اضافه کرد: «ما اجازه نمیدهیم هرکس و ناکسی به مردم استان ما توهین کند» و از وزیر خواست تا از مردم این استان عذرخواهی کند. سعید نمکی نیز با عصبانیت فراوان در پاسخ به این نماینده مجلس از کلمه رکیکی استفاده کرد. این اولین بار نیست که مسئولان وزارت بهداشت زبان به توهین و هتاکی باز میکنند.
چندی پیش کیانوش جهانپور، مدیر کل روابط عمومی وزارت بهداشت و سخنگوی سازمان غذا و دارو در یک توییت برای افرادی که به نحوه توزیع واکسن و گرانی واکسن ایرانی اعتراض کرده بودند از واژه «پفیوز» استفاده کرده بود. بعد این تویین علی مجتهدزاده، وکیل دادگستری، از شکایت شماری از خبرنگاران از جهانپور، در پی اظهارات توهینآمیز او به منتقدان در مورد واکسن ایرانی خبر داد. این درگیریهای لفظی در حالی رخ میدهد که وضعیت بهداشتی و درمانی مردم در سیستان و بلوچستان مقابل بیماری کووید-۱۹ در شرایط بحرانی قرار دارد.
یکشنبه ۲۰ تیر، نیز مهدی شمسآبادی، دادستان سیستان و بلوچستان در خصوص وضعیت بحرانی این استان اعلام کرد: «سردخانه ها از جنازه پر شده و واقعیتی است که نمیتوان انکار کرد.» معینالدین سعیدی نماینده مردم چابهار در مجلس نیز درباره ضعف زیرساختها در این استان گفت: «براساس شاخصهای وزارت بهداشت از پهنه جاسک تا راسک باید ۱۵۰۰ تخت بیمارستانی داشته باشیم این درحالی است که تعداد تختهای بیمارستانی این منطقه به ۳۰۰ عدد هم نمیرسد.» روزانه بیش از ۱۲۰۰ مورد ابتلای جدید در استان سیستان و بلوچستان شناسایی میشود که به گفته سیدمحمد هاشمیشهری، رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، «طی ۲ سال گذشته این آمار بیسابقه بوده است.»