خبرگزاری قلم و به نقل از پایگاه اطلاع رسانی استانداری کرمانشاه، دکتر هوشنگ بازوند در جلسه شورای گفت و گو دولت و بخش خصوصی بهبود فضای کسب و کار را راهکاری موثر در ایجاد اشتغال به عنوان محرک اقتصاد ذکر کرد و اظهار داشت: این مهم در تحقق اهداف پیش بینی شده در سال گذشته از جمله کاهش سه درصدی نرخ بیکاری بسیار موثر بوده و تسهیل و بهیود شرایط برای راه اندازی کسب و کارها تداوم دارد به گونه ای که فرآیندهای اضافی حذف و امکان ایجاد جذابیت نیز ایجاد شود.
دکتر بازوند فعالیت مستمر تیم اقتصادی، دارایی، اتاق بازرگانی و فعالان این حوزه را در ارتقای رتبه کسب و کار قابل تقدیر دانست و گفت: وضعیت فضای کسب و کار در استان امروز مطلوب و تثبیت شده است و باید در این مسیر با تلاش مضاعف در سال جهش تولید حرکت کنیم زیرا مبنای رشد اقتصادی و ایجاد اشتغال بهبود فضای کسب و کار است.
مقام ارشد استان افزود: روند بهبود کمی و کیفی شاخص های توسعه استان تداوم دارد و با الحاق پیوست جهش تولید به اسناد رونق تولید، اقتصاد مقاومتی و اشتغال مسیر بهبود، رشد و تعالی استان را با همت مضاعف ادامه خواهیم داد و البته تأکید می کنم تجزیه و تحلیل وضعیت اقتصادی استان با عینک سیاسی آب در هاون کوبیدن است و خروجی و دستاوردی برای استان ندارد.
وی مشارکت بخش خصوصی را در تحقق اهداف تدوین شده به ویژه در حوزه صنعت بسیار مهم ارزیابی کرد و بیان داشت: در این نشست مباحث بسیار مناسبی مطرح شد و عزم و جدیت تولید کنندگان، کارآفرینان و تلاشگران حوزه های مختلف اقتصادی در سال جهش تولید سبب شده این موضوع از شعار به گفتمان و فرهنگ عمومی تبدیل شود و همه برای رشد و سربلندی استان و خدمت به مردم تلاش بیشتری داشته باشند.
مقام ارشد استان حمایت از شرکت های دانش بنیان، جذب سرمایه گذار و ایجاد جذابیت برای اخذ سهم بیشتر در بازار سرمایه را به عنوان ابزارهای جهش تولید ذکر کرد و گفت: برای رشد اقتصادی علاوه بر منابع بانکی و تسهیلات به بازار سرمایه نیز نیار داریم و با تقویت این حوزه به سمت تقویت تولید حرکت خواهیم کرد.
جسم شهر قابل فروش نیست/ هزینه های کار غیرقانونی نباید کمتر از کار قانونی باشد
استاندار کرمانشاه در ادامه این جلسه که گزارشی از مشکلات حوزه ساخت و ساز توسط فعالان بخش خصوصی و نهادهای متولی ارائه شد؛ تصریح کرد: هر چقدر هزینه کارهای قانونی ساخت و ساز را زیاد کنیم، مردم سراغ شیوه های غیرقانونی میروند و این یکی از مشکلات عمده در حوزه اداره امور شهری است که باید اصلاح و بازنگری شود.
وی با اشاره به تلاش فعالان حوزه ساخت و ساز در استان گفت: اگرچه دولت اقداماتی برای حل مشکلات حوزه مسکن انجام میدهد و برنامههای خوبی در این زمینه دارد، اما قرار نیست که ساخت و ساز مسکن را دولت انجام دهد، بلکه بخش عمده کار بر عهده بخش خصوصی است.
استاندار کرمانشاه با بیان اینکه سازمان نظام مهندسی نباید دولتی یا خصولتی باشد و در عرصه تصمیم گیری باید پویایی و نقش آفرینی مطلوبی درزیبایی سیمای شهر داشته باشد؛ تاکید کرد: سازمان نظام مهندسی ساختمان باید در کنار تصمیمگیریهای مستقل، بخش دولتی و مسکن و شهرسازی را نیز یدک بکشد، نه اینکه خود وابسته به بخشهای دولتی باشد.
دکتر بازوند صنعت ساختمان را محرکی برای رونق ۲۰ تا ۳۰ صنعت دیگر ذکر کرد و گفت: با رونق این حوزه در سال جهش تولید امکان حرکت زنجیره ای از تولید و کسب و کار فراهم و عملاً در رشد اقتصادی نیز موثر است.
وی گفت: در سال جاری عملیات اجرایی هفت هزار واحد در قالب طرح اقدام ملی مسکن آغاز خواهد شد و بر اساس برآورد اولیه در این طرح ۹ هزار واحد ساخته خواهد شد.
ساختمان سازی در کرمانشاه نیازمند پوستاندازی است
دکتر بازوند در ادامه خواستار توجه ویژه به ساخت و سازها در کرمانشاه شد و ادامه داد: متاسفانه در کرمانشاه خانه هاییبا نماهای زیبا ساخته نمیشود وعلی رغم هزینه های سنگین در پرویه درنهایت فضای شهر دارای زیبایی نیست به گونه ای که از منظر گردشگران این مهم قابل درک است و بر این اساس پوست اندازی شیوه ساختمان سازی در کرمانشاه ضروری است و سازمان نظام مهندسی حتما باید به شیوه ساخت و سازها خصوصا در بعد نما توجه کند و تجدیدنظرهای لازم را در این زمینه انجام دهد.
استاندار کرمانشاه از قانون جامع شهرداری ها نام برد و خاطرنشان ساخت: کمیسیون ماده محل ۱۰۰ محل درآمد و فروش جسم شهر نیست و اگر شهرداری از این محل به عنوان درآمد استفاده نماید در واقع جسم شهر را فروخته است.
وی در ادامه اشارهای هم به مشکلات کمیسیون ماده پنج و ماده ۱۰۰ داشت و یادآور شد: اگر تعداد پروندههایی که به این کمسیونها میرود زیاد است، یعنی طرح جامع و طرح تفصیلی شهر مورد تایید مردم نیست و نیازمند اصلاح و بازنگریکی است.
بازوند به مسوولیت تأمین مسکن و برنامه ریزی در این حوزه اشاره کرد و گفت: بسیاری از دلایل ایجاد مشکلات حاشیه نشینی و سکونتگاههای غیر رسمی ناشی از تصمیم های نادرست در کمیسیون ماده ۵ در گذشته است که امروز چنین تبعاتی را شاهد هستیم.
وی خاطرنشان کرد: اگر مدیران مربوطه برای مسکن مردم به خوبی برنامهریزی نکنند، خود مردم به میدان میآیند و مجبور میشوند برای زن و بچههایشان سقفی درست کنند که این روند هزینه بیشتری را هم به سایر مردم و هم به حاکمیت تحمیل خواهد کرد.
استاندار کرمانشاه تسهیلگری در امور مرتبط با مسکن را ضروری دانست و عنوان کرد: گاهی آنقدر هزینه کارهای قانونی را بالا میبریم که هزینه کار غیرقانونی از آن کمتر میشود و مردم سراغ کارهای غیرقانونی خواهند رفت.
بازوند کاهش بروکراسی ساخت و ساز خصوصا در زمینه بافت تاریخی را مهم برشمرد و ادامه داد: سختگیری اضافه نه تنها بافت تاریخی را حفظ نمیکند، بلکه آن را نابود خواهد کرد.
استاندار کرمانشاه اشارهای نیز به جلسه اخیر شورای عالی معماری و شهرسازی کشور داشت و گفت: در این جلسه بازنگری طرح جامع کرمانشاه را مطرح کردیم که مورد موافقت وزیر راه و شهرسازی قرار گرفت.
دکتر بازوند با اشاره به اضافه شدن ۳۴۰ هکتار به شهر کرمانشاه در در راستای طرح اقدام ملی مسکن بیان کرد: اضافه شدن این منطقه با کار کارشناسی دقیق انجام شده و امیدواریم آماده سازی آن هرچه زودتر انجام شود و شاهد اقدامات خوبی در زمینه طرح اقدام ملی مسکن در این محدوده باشیم.
در این جلسه که در سالن شهدای دولت استاندرای برگزار شد، گزارشی از بهبود که به منظور بررسی وضعیت کسب و کار، خسارت های وارده از کرونا در حوزه اقتصاد و مشکلات حوزه ی ساخت و ساز مسکن ارائه شد.