به نقل از سایت شبکه خبری الجزیره، یک منبع نظامی در نیروهای دولت وفاق ملی لیبی اعلام کرد که این نیروها تحت حمایت آتش سنگین توپخانهای، تا منطقه الکایخ (واقع در جنوب طرابلس) پیشروی کردند و نیروهای حفتر مجبور شدند از الکایخ به سمت منطقه کاخ بن غشیر (در جنوب طرابلس) که هدف حملات توپخانهای نیروهای دولت وفاق قرار گرفت، عقبنشینی کنند.
این منبع افزود: منطقه کاخ “بن غشیر” خط دفاعی اصلی نیروهای حفتر از شهر ترهونه (در جنوب شرق طرابلس) است که پایگاه اصلی نیروهای حفتر محسوب میشود.
در این رابطه، مصطفی المجعی، سخنگوی عملیات “آتشفشان خشم” وابسته به دولت وفاق ملی لیبی به خبرگزاری آناتولی ترکیه گفت: پس از کنترل بر محله الکایخ، به کنترل درآوردن کاخ بن غشیر نزدیک است.
این سخنگوی نظامی تاکید کرد: کنترل یافتن بر کاخ بن غشیر به معنای فروپاشی تمامی محورهای جنوب طرابلس است که به منزله رگ حیاتی نیروهای حفتر هستند.
منطقه کاخ بن غشیر در حدود ۲۶ کیلومتری طرابلس قرار داشته و یکی از مناطق اصلی است که نیروهای حفتر در امدادرسانی به نیروهای خود در محورهای جنوب طرابلس بر آن تکیه دارند.
محمد قنونو، سخنگوی نیروهای دولت وفاق ملی لیبی نیز تاکید کرد که این نیروها کنترل پایگاههای مهم و پیشرفتهای در اطراف فرودگاه طرابلس را به دست گرفتند و در حال بیرون راندن نیروهای حفتر باقی مانده در آنجا هستند.
نیروهای حفتر هنوز کنترل فرودگاه طرابلس واقع در منطقه کاخ بن غشیر را در دست دارند، این فرودگاه سال ۲۰۱۴ تعطیل شد و پروازهای مسافربری در طرابلس از فرودگاه بینالمللی معیتیقه انجام میشوند.
یک منبع نظامی در نیروهای دولت وفاق ملی تاکید کرد که آنها پس از شکست نیروهای حفتر در بازپسگیری پایگاههایشان در محور کاریزما (در جنوب طرابلس)، پایگاههای خود در این محور را حفظ کردهاند.
نیروهای دولت وفاق ملی لیبی در دو روز گذشته بخشهای وسیعی از محورهای الخلاطات، الرمله و عین زاره در جنوب طرابلس را پس از درگیریهایی با نیروهای حفتر به دست گرفتند.
این نیروها در چند روز گذشته موفق شدند محورها و پایگاههای استراتژیکی در جنوب طرابلس از جمله پایگاههای حمزه و الیرموک را به دست بگیرند.
احمد معیتیق، معاون فائز سراج، نخست وزیر دولت وفاق ملی لیبی در ویدیو کنفرانس روز پنجشنبه درباره دخالتها در لیبی تاکید کرد: توافقنامههای امضا شده میان طرابلس و آنکارا تاثیر بالایی در تغییر بخشی از توازن قدرتها در لیبی داشتند.
معیتیق با اشاره به اینکه لیبی با حفتر بار دیگر تحت یک حاکمیت “دیکتاتوری” قرار خواهد گرفت، گفت: روسیه و امارات هیچ طرح سازندهای برای لیبی به جز فروپاشی دولت طرابلس ندارند.
همچنین سازمان ملل از اقدام فرانسه در توقیف یک نفتکش که برای بارگیری تولیدات نفتی در حال حرکت به سمت شرق لیبی بود، استقبال کرد.
فرحان حق، معاون سخنگوی دبیرکل سازمان ملل اظهار کرد: موسسه ملی نفت لیبی در طرابلس تنها موسسهای است که از نظر قانونی قادر به خرید و فروش نفت این کشور است.
خبرگزاری بلومبرگ پیشتر به نقل از چهار دیپلمات غربی گزارش داد، نیروی دریایی فرانسه یک فروند نفتکش را که بر اساس قراردادی با امارات در حال حرکت به سمت لیبی بود، متوقف کرد.
بلومبرگ، قرار بود این نفتکش فرآوردههای نفتی تصفیه شده را از بندر طبرق (در شرق لیبی) به عنوان بخشی از فروش فرآوردههای تصفیه شده به یک شرکت که در امارات ثبت شده، منتقل کند اما نیروی دریایی فرانسه مانع از ورود آن به سواحل لیبی میشود و تقریبا یک هفته در دریا نگه داشته میشود.
طبق گزارش این خبرگزاری، یک ناوچه فرانسوی در حال انجام ماموریت ممنوعیت تسلیحاتی لیبی و فروش غیرقانونی نفت آن برای اتحادیه اروپا بوده است که این نفتکش را توقیف کرد.
انتهای پیام