قلم و به نقل از روابط عمومی اداره دامپزشکی شهرستان بهار، بهزاد صادقی گفت: تب کریمه کنگو یک بیماری ویروسی بوده و ناقل و مخزن این بیماری کنهها هستند و میزبان این بیماری میتواند یکی از دامهای اهلی مانند گاو، گوسفند، بز و یا شتر باشد.
وی در این راستا تصریح کرد: بروز بیماری تب کنگو در حیوانات تنها با تب همراه است و علائم بالینی دیگری ندارد به همین دلیل به راحتی نمیتوانیم از وجود این ویروس در بدن حیوان مطلع شد.
رئیس اداره دامپزشکی شهرستان بهار در ادامه در خصوص نحوه انتقال بیماری تب کریمه کنگو به انسان نیز عنوان کرد: نیش زدن انسان توسط کنه، ارتباط انسان با حیوان آلوده به این ویروس و یا مصرف گوشت حیوان ذبح شدهای که به این بیماری آلوده است از جمله روشهای انتقال تب کریمه گنکو به انسان است.
صادقی افزود: با عنایت به اینکه در کشتارگاههای دام پس از کشتار انواع دام، لاشه استحصالی به مدت ۲۴ ساعت در سردخانه و در دمای یخچالی و در رظوبت مناسب نگهداری می گردد و در این مدت زمان جمود نعشی لاشه طی شده و به دلیل افت ph لاشه ویروس عامل بیماری تب کریمه کنگو از بین رفته و گوشت سالم سازی می شود.
رئیس اداره دامپزشکی شهرستان بهار به مردم توصیه کرد: از خرید و مصرف گوشتهایی که از مراکز غیرمجاز تهیه شده و یا فرآیند کشتارگاهی را طی نکرده است، به جد خودداری کنند.