احمد رحمانیان با بیان اینکه دادگستری فارس اولین مجموعه در صدور احکام جایگزین حبس است، گفت: بر این اساس چهار هزار فرصت استفاده از مجازاتهای جایگزین حبس در استان تعریف شده است قانون گذار در سال ۹۲ به منظور کاهش حبس و افرادی که زندان میروند، طرح جدیدی تحت عنوان مجازات جایگزین حبس در قانون مجازات اسلامی پیشبینی و مقرّر کرد که در صورت وجود شرایط خاص، مجازاتهای حبس میتواند یا باید به مجازاتهای دیگری تبدیل شود.
معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان فارس تاکید کرد: پروندههای جایگزین حبس شامل مرتکبان جرایم غیر عمد با حداکثر مجازات ۳ ماه حبس و انجام افعال غیر متعارف در جامعه است.
احکام سبز یا مجازاتهای جایگزین حبس، مرتکبان جرایم غیر عمد ناشی از رانندگی و کار با مجازات کمتر از ۲ سال حبس را شامل میشود.
رحمانیان گفت: در این نوع احکام، متهم به پرداخت وجه نقد و یا انجام خدمات در محیطهای اداری و نهادها محکوم میشود.
وی به تأثیر مثبت حکم مجازات جایگزین حبس در جامعه اشاره کرد و افزود: صدور این قبیل احکام، در کاهش یا تکرار نشدن جرم نقشی مؤثر ایفا میکند.
معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان فارس گفت: ساماندهی، حمایت و نگهداری کودکان خیابانی تحت نظارت بهزیستی، درمان رایگان، تعمیر کیف و کفش کودکان بی سرپرست و بد سرپرست، آموزش قوانین راهنمایی و رانندگی، کاشت و نگهداری نهال، ایجاد آتش بُر برای جلوگیری از سرایت آتش احتمالی به جنگل از جمله احکام جایگزین حبس است.
تهیه طرح کاهش ورودی پرونده به دستگاه قضایی فارس
معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان فارس از تهیه طرح کاهش ورودی پرونده به دستگاه قضایی خبر داد.
قلم | qalamna.ir :