خبرنگارقلم، سیدناصر محمودی روز یکشنبه دوم شهریورماه در جمع خبرنگاران با بیان این که در سال ۹۹ برنامه های سرمایه گذاری را به جد دنبال خواهیم کرد، گفت: ۴۴ فرصت سرمایهگذاری در بخش گردشگری، جهاد کشاورزی، صنعت و معدن و شهرداری نهایی شده علاوه بر این ۸۸ فرصت سرمایه گذاری سال گذشته شناسایی و اولویت بندی شده است.
وی در این راستا تصریح کرد: در سال گذشته تعداد ۸۸ فرصت سرمایه گذاری در استان همدان احصا شده است و برای سال جاری نیز تعداد دو نیروگاه تولید برق آماده واگذاری به سرمایه گذار است که برای طرح هشت میلیون یورویی در تولید برق نیز مجوز سرمایهگذاری صادر شده است.
این مقام مسئول از تصویب بزرگترین طرح سرمایه گذاری خارجی استان همدان خبر داد و گفت: طرح سرمایهگذاری احداث شهرک باغ ویلا با مشارکت شرکت مکاتلی (ابتاش ترکیه) با تلاش کارشناسان مرکز خدمات سرمایه گذاری استان همدان و پیگیری های مستمر نهایی شد.
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان همدان با بیان این که بزرگترین طرح سرمایه گذاری خارجی در همدان بعد از تصویب در دست اجرا است، مطرح کرد: این طرح، تحت عنوان «باغ ویلا» با مشارکت سرمایهگذار ترکیه ای و شهرداری همدان در این شهر اجرا میشود که ارزش این سرمایه گذاری افزون بر ۷۲ میلیون دلار است و در زمینی به مساحت ۱۰۳ هکتار اجرایی خواهد شد.
وی در این راستا افزود: پیش بینی شده که در این باغ ویلا، تعداد ۶۵۶ واحد ویلا همراه با واحدهای مسکونی، کلینیک، مرکز تجاری، مرکز و سالن ورزشی، سالن فوتسال، فضای سبز، ۲ واحد زمین چمن، چهار زمین بسکتبال روباز، ۲ زمین تنیس، ۱۰ ایستگاه اتوبوس در این طرح ایجاد شود.
محمودی در ادامه خاطرنشان کرد: شرکت ترکیه ای ساخت و هدیه یک مسجد و مدرسه در زمینی به مساحت ۲ هزار متر مربع به صورت بلاعوض در این محل را نیز تقبل کرده است.
وی با بیان اینکه این طرح سه ساله اجرا میشود، ادامه داد: مبلغ ارزی پیش بینی شده برای اجرای این طرح بالغ بر ۷۲ میلیون دلار سرمایه گذاری خارجی است که پیش بینی می شود این میزان تا ۱۲۰ میلیون دلار نیز افزایش یابد.
این مقام مسئول با تاکید بر این که در طرح باغ ویلا، برای ۴۰۰ نفر اشتغال داخلی مستقیم ایجاد خواهد شد، گفت: با اجرایی شدن این پروژه، برای پنج هزار نفر به طور غیرمستقیم و برای ۳۰ فرد خارجی در این شرکت نیز اشتغال ایجاد خواهد شد.
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان همدان بیان کرد: پس از اتمام این طرح، تفاهم نامههایی با برندهای مهم تجاری و تولیدی منعقد شده تا برندهای بین المللی در همدان برای سرمایهگذاری حضور یابند.
نرخ مشارکت اقتصادی در استان همدان ۴۳.۸ درصد است
محمودی میزان نرخ مشارکت اقتصادی در استان همدان را ۴۳.۸ درصد اعلام و در خصوص وضعیت مولدسازی اموال دولت در استان همدان گفت: تمامی دستگاههای اجرایی کشور و استان موظف به ثبت اموال منقول و غیرمنقول در سامانه «سادا» هستند که در این راستا ۹۹.۵ درصد این کار اجرایی شده است.
وی با تاکید بر این که در سال گذشته، کارگروه شناسایی و فروش اموال مازاد دولت فعال و دبیرخانه آن در ادارات اقتصاد و دارایی دایر شد، افزود: تاکنون ۹ هزار و ۴۵۶ سند تک برگی، دفترچهای و سند برای املاک بدون سند صادر شده است.
این مقام مسئول شناسایی میزان بدهی و مطالبات دولت را نیز از اولویت ها دانست و افزود: اداره کل بدهی و مطالبات دولت فعال شده و تمامی دستگاهها مکلف هستند اطلاعات خود را در این سامانه ای ثبت و سه ماه یک بار به روز کنند همچنین در این راستا می توانند از ظرفیت اسناد خزانه و اوراق تهاتر بهرهبگیرند.
محمودی به برنامه های در پیش گرفته در زمینه بهوبد فضای کسب و کار و حمایت از بخش خصوصی نیز اشاره کرد و افزود: در این راستا مرکز بهبود کسب و کار فعال شده و تمامی مدیران دستگاههای اجرایی مکلف به شناسایی قوانین مخل کسب و کار شدند که در این زمینه، در حال حاضر با ۶۰ بنگاه اقتصادی همدان همکاری لازم برای شناسایی قوانین مخل کسب و کار صورت می گیرد و آنها مشکلات را در قالب پرسشنامه تهیه و ارائه می دهند.
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان همدان با بیان این موضوع، بر استفاده از ظرفیت دانشجویان خارجی در جذب سرمایه گذاری در استان تاکید ورزید و گفت: اقدامات خوبی در راستای تعامل با دانشگاه بوعلی سینا و دانشگاه آزاد همدان صورت گرفته و رشته ای نیز با عنوان سرمایه گذاری خارجی را در مقطع کارشناسی ارشد با همکاری سازمان سرمایه گذاری کشور و دانشگاه بوعلی سینا همدان ایجاد خواهد شد، از سویی استفاده از ظرفیت های دانشگاه دی. ۸ را نیز در برنامه هایمان قرار خواهیم داد.
این مقام مسئول در بخش دیگری از صحبت های خود به وضعیت بازار بورس نیز اشاره کرد و گفت: نوسان سرمایه خاصیت بازار بورس است بدین سان نباید با نگاهی کوتاه مدت به آن توجه و برنامه ریزی کرد.
محمودی با بیان این که در استان همدان تعداد یک میلیون و ۴۰۰ هزار نفر دارای سهام عدالت اند، گفت: از این تعداد ۳۶ درصد به صورت مستقیم و مابقی از طریق شرکتهای سرمایه گذاری به روش غیرمستقیم نسبت به آزادسازی سهام خود اقدام کردند.