گروه سیاسی: یک فعال سیاسی گفت: این که آقایان میگویند فقط نظامی میتواند کشور را نجات دهد و بس به نظر بنده توهین به ملت، دانشگاهیان، نخبگان و فرهیختگان کشور است؛ یعنی کشور را به میدان جنگ تشبیه میکنند.
محمدرضا خباز درخصوص استعفای سعیدمحمد از سمت نظامی خود و اعلام کاندیداتوری برای حضور در سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری اظهار داشت: خوشبختانه در طول ۴۰ سال انقلاب که ۱۲ رئیس جمهور را پشت سر گذاشتیم انواع و اقسامشان را تجربه کردهایم؛ یعنی هم رئیس جمهور نظامی و هم غیر نظامی، هم رئیس جمهور حزبی و هم رئیس جمهور غیر حزبی، هم رئیس جمهور روحانی و هم رئیس جمهور مکلا و همه را تجربه کردیم و از همه آنها خاطرات تلخ و شیرین داریم.
ات تلخ بعضیها مثل دوران آقای احمدی نژاد بسیار زیاد است و خاطرات شیرین برخیها مانند زمان آقای خاتمی هم بسیار زیاد است؛ پس همه دوران را تجربه کردهایم.
وی خاطر نشان کرد: این که آقایان میگویند همان طور که در جنگ هشت ساله ایران پیروز شد و در سرکوب و از بین بردن حکومت خود ساخته ابوبکر البغدادی نیز نظامیهاموفق شدند، به همان دو دلیل رئیس جمهور نظامی میتواند مشکلات اقتصادی کشور را حل کند. ما در نحوه طرح این مساله ایراد داریم و به این مغالطه میگوییم؛ یعنی صغری و کبری نامناسب چیدن و از آن نتیجه مثبت درآوردن. به عبارت دیگر بندهایی که به هم هیچ ارتباطی ندارند را به عنوان صغری و کبری قرار میدهند و سپس نتیجه مورد نظر خود را از آن در میآورند.
این نماینده ادوار مجلس بیان کرد: تا به حال تعداد کاندیداهای نظامی کم نداشتیم. به گواه تاریخ در شش دوره از انتخابات ریاست جمهوری کاندیدای نظامی داشتیم و همیشه هم مردم به کاندیدای نظامی رأی ندادند؛ یعنی مردم میفهمند، میدانند و آگاهند که فرد نظامی به درد امور نظامی میخورد و به مردم مثل سرباز نگاه میکند و فکر میکند همه کشور پادگانی است که ایشان فرمانده آن پادگان است و همه باید در مقابلش خبردار بایستند و همگی به او بله قربان بگویند و هر چه گفت بگویند چشم قربان؛ چون در مکانهای نظامی چرا معنا ندارد و هر چه فرماندهی گفت باید چشم بگویید و انجام دهید. این نگاه به درد کشورداری نمیخورد. این نگاه به درد اداره کشور فرهیختهای که یک زمانی قطب اول دنیا و جزو کشورهای برجسته جهان بوده و امروز هم نخبگانش نه تنها در ایران بلکه در خیلی از کشورها سرآمد هستند، به درد نمیخورد چرا که این افراد سرباز نیستند.وی ادامه داد:چند روز پیش یکی از نمایندگان اصولگرای مجلس خطاب به رئیس مجلس که سابقه نظامیگری دارد گفت اینجا پادگان نیست که شما میخواهید مثل پادگان مجلس را اداره کنید. یعنی فرد ماهیت خودش را نشان میدهد و بعد از مدتی که سر کار میرود، همه چیزها به اصل خودشان برمیگردند.
خباز با بیان این که در گذشته هم کاندیدای نظامی داشتیم و مساله جدیدی نیست، اظهار کرد: در حال حاضر کاندیدای نظامی میخواهد بیاید میتواند بیاید و کسی مانعش نمیشود. در گذشته کاندیدای غیر نظامی با فکر نظامی داشتیم که هرچند یونیفرم نظامی بر تن نداشت، اما پس از آنکه رأی آورد اکثر قریب به اتفاق وزرایش را از افراد نظامی و پاسدار انتخاب کرد و حتی تعداد زیادی از استانداران و فرماندارانش نیز نظامی بودند.استاندار دولت یازدهم و دوازدهم با اشاره به سخن امام خمینی (ره) مبنی بر منع نظامیان از ورود به عرصه سیاست گفت: سالهای سال است که این فرمایش امام را نادیده گرفتند؛ یعنی مخاطبان آن سخن نه تنها به آن عمل نمیکنند بلکه برعکس آن عمل کرده و در همه مسائل سیاسی دخالت میکنند و از هیچ چیزی ترسی ندارند و هر چه که دیگران میگویند آقایان گوش نمیدهند.این فعال سیاسی ادامه داد: علت این همه گرفتاری که برای کشور ما به وجود آمده فاصله گرفتن از خط امام است و از خط امام دور شدیم و از تفکر امام فاصله گرفتیم و به همین دلیل گرفتاریهایکی پس از دیگری به سراغمان آمد.وی گفت:اگر کاندیدای نظامی بخواهد بیاید آزاد است و میتواند بیاید و کسی نمیتواند مانعش شود و قبلا بزرگتر از این افراد هم آمدند و نظامیان بزرگتر و رده اولتر آمدند اما رأی هم نیاوردند. مهم این است که از امکانات نظامی، پول، امکانات معنوی و ظاهری نظامی به نفع کاندیدا سوءاستفاده نشود. اگر کاندیدای نظامی خودش به تنهایی بگوید من قبلا نظامی بودم و از لباس نظامیگری در آمدم و به معنای واقعی هیچ کس حق تبلیغ از امکانات دولتی و نظامی را برای من ندارد، باید از این امر استقبال کرد چراکه در گذشته هم این اتفاق افتاده است.
این نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی درباره اینکه سعید محمد میگوید من از سپاه بیرون آمدم اماهنوز سمت مشاوره دارد؛ آیا این جای شبهه ندارد، بیان کرد: بله، امیرالمومنین فرمودند کاری نکنید که به شما تهمت بزنند؛ اگر مردم به شما تهمت زدند رفتار خود شما باعث شده که این تهمت را زدند و از موضع تهمت بپرهیزید. چه اشکالی دارد فرد پنج شش ماه مرخصی بگیرد و با تحویل دادن تمام امکانات، مثل یک شهروند عادی میآمد و کاندیدا میشد؟! اما اگر هر گونه وابستگی داشته باشد و این امکانات در مسیر آن حرکت قرار بگیرد، هم خلاف شرع، هم خلاف عقل، هم خلاف قانون و هم خلاف منطق است. خباز درباره اعلام کاندیداتوری پیش از موعد سعید محمد نیز گفت: اعلام موضع کردن بین برخی دیگر از کاندیداها هم هست اگرچه این خلاف قانون است و قانونا تبلیغات زودرس است ولی از دیگر قماش هم قبلا اعلام آمادگی کردند و گفتند که ما هستیم. زمانی هست که فرد میگوید من کاندیدا هستم ولی زمانی هست که ستاد تشکیل داده و علنا از طریق فضای مجازی سوءاستفاده میکند برای این که مردم زودتر او را بشناسند و به او رأی بدهند.وی ادامه داد:معتقدم چنین کاری حکایت کلاه گذاشتن بر سر دو نفر است که یکی خود فرد و دیگری خداست. خیلی بد است که آدم بر سر خودش کلاه بگذارد و مثلا ظاهرا بگوید من تبلیغات زودرس نمیکنم ولی عملا تبلیغات زودرس انجام دهد. تبلیغات زود هنگام خلاف قانون است و شورای نگهبان میتواند از این مساله به عنوان تخلف انتخاباتی استفاده کند.