اسکندر قاسمی با بیان اینکه ستاد بازسازی عتبات عالیات با پیشنهاد سردار شهید حاج قاسم سلیمانی در راستای بهبود شرایط نامناسب حرمهای مطهر ائمه اطهار (ع) در اعتاب مقدسه پس از سرنگونی رژیم بعثی تشکیل شد، گفت: ستاد با هدف ساختوساز و توسعه فضای زیارتی حرمهای مطهر در عراق، فعالیت خود را آغاز کرد و به لطف خداوند، کار بازسازی و توسعه حرمهای مطهر تا به امروز به نحو بسیار مطلوب انجامشده و زوار به راحتی میتوانند به زیارت ائمه بزرگوار در عتبات عالیات بروند.
اسکندری، افزود: یکی از مهترین این پروژهها ساخت صحن حضرت زهرا (س) در جوار حرم مطهر حضرت علی (ع) به مساحت ۲۲۰ هزار مترمربع است که بخش زیارتی سال تحویل داده شده و بخش غیر زیارتی نیز بهزودی آماده بهرهبرداری است.
رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات فارس، اتمام عملیات ساخت سازه فاز نخست طرح توسعه حرم مطهر امام حسین (ع) مزین بنام صحن حضرت زینب (س) و در اجرای سازه طرح توسعه حرم مطهر امامین جوادیین (ع) را از اولویتهای مهم کاری ستاد در سال جاری دانست و گفت: تلاش میکنیم علاوه بر اتمام عملیات ساخت سازه این صحن کربلا، در بخشهای دیگر پروژه همچون نمای مقام حضرت زینب (س)، ساختمان مهمانسرای حرم و ساخت و آمادهسازی سرویسهای بهداشتی برای ایام اربعین نیز شاهد پیشرفت طرح باشیم.
قاسمی با اشاره به اینکه تمام هزینههای اجرا پروژههای نوسازی و توسعهای در عتبات عالیات توسط مردم ولایتمدار و دوست دار اهل بیت (ع) در کشورمان تامین میشود، ادامه داد:گسترش حلقههای اتصال اقشار مختلف جامعه به مکتب اهل بیت (ع) از کارکردهای این ستاد مردمی است و در سال «تولید، پشتیبانیها و مانع زداییها» تدابیر مختلفی برای جاری شدن برکات معنوی و اقتصادی «نذر توسعه عتبات» در جامعه و اقتصاد کشور اندیشیده شده است.
نذرمعنوی مردم کمک به چرخه اقتصاد کشور است
او همچنین در بخش دیگری از سخنان خود، خیران حرمساز را حامیان واقعی تولید ملی برشمرد و گفت: ستاد بازسازی عتبات، کمکهای نقدی دوستداران اهل بیت را صرف تامین مصالح و خرید ملزومات پروژهها از صنایع داخلی میکند که با این اقدام ضمن حمایت از تولید ملی و ایجاد اشتغال، برکت اقتصادی این نذر معنوی به چرخه اقتصاد کشور تزریق میشود.
رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات فارس با بیان اینکه مشارکت در بازسازی و توسعه عتبات منحصر به شکل نذر نقدی نیست افزود: عموم مردم، شخصیتهای حقیقی و حقوقی، متبرعان خاص، کارشناسان و متخصصان در حوزههای مختلف، بنگاههای اقتصادی و اصناف و… میتوانند در کنار کمک مادی، با اهداء اقلام مورد نیاز یا ارائه خدمات تخصصی به شکل تبرعی در این فیض مشارکت کنند.
قاسمی خاطرنشان کرد: ستاد بازسازی عتبات عالیات به پشتوانه همین کمکهای حتی اندک از نظر ارزش ریالی که از سوی هم استانیهای عزیز اهداء میشود، بیش از ۱۵۰ پروژه کوچک و بزرگ را در عتبات اجرا کرده است.
او به اجرای طرح بنای نور با همکاری بانک قرضالحسنه رسالت هم اشاره کرد و گفت: آن دسته از دوستداران اهل بیت (ع) که تمایل به مشارکت در فیض توسعه عتبات به صورت اقساطی در قالب اعطای وام قرضالحسنه بدون ضامن، سود و کارمزد را دارند میتوانند متناسب با توان مالی خود در این طرح مشارکت کنند.
قاسمی با تجلیل از خادمان موکبهای اربعینی فارس گفت: هرچند در اربعین گذشته به دلیل شیوع بیماری منحوس کرونا زائر و موکبی از ایران اعزام نشد، اما با برنامهریزیهای ستاد بازسازی عتبات و همت دوستداران اهل بیت (ع)، از ظرفیت موکبهای استان در جهت کمک به اقشار آسیبپذیر، آبادانی مناطق محروم و کمک به دانشآموزان کم بضاعت در داخل استان فارس استفاده شد.