ایسنا، یکی از شرکتهای دانشبنیان تولید نانوکاتالیستها را در دستور کار خود قرار داده و در این راستا موفق به عرضه بیش از ۳۰ محصول دانشبنیان شده است که به گفته آنها بیشتر این محصولات با استفاده از فناورینانو توسعه یافتهاند.
احسان ابراهیمی، از محققان این طرح با بیان اینکه به تازگی گواهینانومقیاس نانوکاتالیست انتقال آب-گاز دما پایین (Low Temperature Shift Catalyst) را دریافت کردهایم، اظهار کرد: این کاتالیست در تولید هیدروژن در صنایع پالایشگاهی و در تولید اوره و آمونیاک در صنایع پتروشیمی مورد استفاده قرار میگیرد و از پاییز سال گذشته تا کنون پالایشگاه شیراز این نانوکاتالیست را در فرآیندهای خود استفاده کرده است.
وی، حجم خرید این نانوکاتالیست توسط صنایع پالایشگاهی و پتروشیمی را بیش از ۲۵۰ هزار لیتر ذکر کرد و ادامه داد: جلوگیری از توقف خط تولید پالایشگاهها و پتروشیمیها و فولاد کشور در دوره تحریم یکی از اهداف مهم این شرکت بوده است، علاوه بر آن با توجه به اینکه ایران یکی از دارندگان بزرگ مخازن گاز جهان است، بازار این نانوکاتالیستها در داخل کشور بسیار وسیع بوده و اولویت اول ما تامین نیاز بازار داخلی است. البته طی ۳ سال گذشته به دنبال ایجاد زیرساخت برای صادرات بودهایم و از این رو به زودی خبرهای خوبی در حوزه صادرات نیز منتشر خواهیم کرد.
ابراهیمی شرکتهای پتروشیمی رازی و پتروشیمی پردیس را از دیگر مشتریان این محصول دانست که در حوزه استفاده از کاتالیست LTSC با این شرکت دانشبنیان همکاری داشتهاند و گفت: این همکاری منجر به عقد قرارداد شد و سفارش این شرکت در حال تولید است.
ستاد نانو، شرکتهای بزرگ و قدرتمند خارجی در حوزه کاتالیست از دیرباز در ایران حضور داشته و ایران را بخشی از بازار خود میدانند، بنابراین فعالیت در این حوزه برای شرکتهای ایرانی دشوار است و اعتماد به شرکتهای داخلی فرصت مناسبی برای رشد و گسترش محصولات ایرانی در صنعت مهم پالایشگاه و پتروشیمی ایجاد میکند.
انتهای پیام