رضا اردکانیان امروز در حاشیه مراسم بهرهبرداری همزمان از مرکز پایش صنعت برق و پروژه ارتقاء ۲۱ مگاواتی ظرفیت نیروگاه شاهرود در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: برای اجرای این کار ضوابط و شرایط وزارت نفت نیز مهم است و قطعا آنچه را که مصلحت میدانند در چارچوب کلی سیاستهای دولت مدنظر قرار خواهند داد.
وی با ابراز امیدواری از اینکه امسال بتوان از این سازوکار استفاده کرد، اظهار کرد: ممکن است این افراد شخصا توان صادرات نداشته باشند، اما به لحاظ ظرفیتهایی که دارند میتوانند از مجموعههایی که دارای اهلیت این کار هستند استفاده کنند.
وزیر نیرو با اشاره به تغییر ساعت کار ادارات تصریح کرد: یکی از ویژگیهایی که شرایط کرونا برای کشور رقم زده به اصطلاح تغییر ساعات کاری بوده که تا حدی نیز ما از آن بهرهمند شدهاید منتهی من با وزیر کشور در خصوص تغییر ساعات اداری صحبت داشتم و گویا امروز ایشان جلسهای با استانداران خواهند داشت و قطعا در مورد این مساله صحبت خواهند کرد و اگر نیاز باشد در این موضوع تصمیمگیری صورت خواهد گرفت.
به گفته اردکانیان اگر قرار باشد این موضوع در یک استان بسته به شرایط دما و مسائل دیگر اعمال شود در روزهای آتی نتیجه کار عنوان خواهد شد و این مساله از سوی وزارت کشور اطلاعرسانی میشود.
وزیر نیرو با اشاره به استفاده وزارت نیرو از قانون ۱۲ رفع موانع تولید برای تبدیل نیروگاهها به سیکل ترکیبی اظهار کرد: امیدواری ما همچنان برقرار است که بتوانیم از این سازوکار قانونی برای تبدیل ۷۵۰۰ مگاوات نیروگاه سیکل ترکیبی استفاده کنیم که دراین رابطه نیز مذاکرات خوبی در ستاد هماهنگی اقتصاد دولت انجام شده است و سازمان برنامه و بودجه نیز همکاری خوبی با ما دارد که امیدواریم امسال اتفاقات خوبی در این زمینه محقق شود.
وی همچنین در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه وزارت نیرو چه برنامهای برای جذب سرمایه داخلی دارد، تصریح کرد: وزارت نیرو از جمله دستگاههایی است که بخش قابل توجهی از آنچه به عنوان دستاورد و اجرای پروژه به مردم اعلام میکند به اتکای سرمایه داخلی است. به عنوان مثال در پویش هر هفته الف – ب – ایران ۶۰ درصد سرمایه گذاریهایی که سال گذشته ظرف شش ماه معادل ۳۳ هزار و ۴۵۳ میلیارد تومان افتتاح شده با اتکای سرمایه گذاری غیردولتی بوده است.
اردکانیان با بیان اینکه ما هم از فرصتهای قانونی در این بخش استفاده میکنیم و هم در کار تنوع بخشی به منابع مالی به اندازهای متبحر شدهایم که باید این سوال پرسیده شود که چگونه در شرایط تحریم و وجود محدودیت منابع دولتی و کاهش صادرات نفت سال گذشته ۳۳ هزار میلیارد تومان و امسال ۵۰ هزار میلیارد تومان طرح افتتاح کنیم به این ترتیب با اتکای روزافزون به سرمایه داخلی توانستهایم کارها را پیش ببریم و امیدواریم این موضوع وسعت یابد به گونهای که حتی اگر مضیقهها نیز رفع شود عدم اتکاء به درآمدهای نفتی در ما نهادینه شود.
بهگزارش رضا اردکانیان امروز در مراسم بهرهبرداری همزمان از مرکز پایش صنعت برق و پروژه ارتقای ۲۱ مگاواتی ظرفیت نیروگاه شاهرود در هشتمین هفته از پویش هر هفته الف _ ب_ایران از جمله پروژههای به بهرهبرداری رسیده به ۳ سد مخزنی، ۲۲ هزار هکتار شبکههای اصلی آبیاری و زهکشی، یک پروژه بزرگ آب شهری، ۴ تصفیه خانه فاضلاب، چهار واحد نیروگاهی با ظرفیت ۶۶۵ مگاوات و دو نیروگاه تجدیدپذیر به ظرفیت ۸ مگاوات اشاره کرد.
وی با اشاره به دو بخش «ساخت و سازها» و «ساز و کارها» در پویش امسال، گفت: ساخت و ساز به معنای آنچه که همواره انجام دادهایم و به آن تحت عنوان الف_ ب_ایران به صورت متمرکز اعم از احداث نیروگاهها، سدها، شبکهها، تصفیه خانهها و… میپردازیم، اما ساز و کارها بخش مهمتری است که میتواند بستر سهل کننده ساخت و سازها باشد.
اردکانیان با اشاره به افتتاح مرکز پایش صنعت برق در قالب یک پروژه ساز و کاری و ارتقای راندمان یک واحد بخار نیروگاه شاهرود به عنوان یک پروژه ساخت و سازی گفت: در این نیروگاه به عنوان یکی از نقاط شروع این عرصه فعالیت، از امروز به مدد فناوری که محصول کار فرزندان و مدیران باتجربه کشور است، شاهد افزایش بیش از دو درصدی راندمان این واحد از میزان موجود خواهیم بود.
وی با اشاره به کاهش نیم درصدی تلفات شبکه برق کشور در سال گذشته گفت: این کاهش موجب صرفهجویی در میزانی از سوخت مصرفی نیروگاهها شد و معادل همه سوختی بود که در طول سال برای تولید برق صادراتی کشور استفاده کردیم؛ لذا این عرصه جدید در صنعت برق و در بخش آب هم که معطوف به افزایش بهرهوری اعم از منابع مالی، فناوریهای موجود و منابع انسانی است، مسیر جدیدی را برای توسعه پایدار کشور باز میکند. ما قطعا” این مسیر را با شدت ادامه میدهیم و این افزایش و ارتقای راندمان در نیروگاه شاهرود موجب صرفهجویی قابل ملاحظه در سوخت و تولید برق بیشتر میشود.
وزیر نیرو ماحصل افزایش ۲۱ مگاواتی راندمان نیروگاه شاهرود را برابر با تامین نیاز ۸۰ هزار نفر جمعیت در زمان خاموشی احتمالی برنامهریزی شده عنوان کرد و گفت: اگر خاموشی برنامهریزی شده بدهیم مانند این خواهد بود که یک شهر ۸۰ هزار نفری از خاموشی نجات پیدا میکند؛ این قبیل کارها وسعت زیادی دارد و از این عرصه بیشتر خواهیم شنید.
ادامه دارد