این محموله به میزان یک میلیون بشکه توسط شرکتهای بازرگانی از طریق بازار بورس شانگهای خریداری شده و از مخازن نفتی این بورس که در ساحل شرقی چین قرار دارند، بارگیری شده است. محموله های مذکور از این بنادر به خریداران بین المللی ارسال می شوند که معمولا محموله های نفت را از تولیدکنندگان خاورمیانه و آفریقایی خریداری می کنند.
اگرچه چین در بلندمدت هرگز نمی تواند با تولیدکننده ای مانند عربستان سعودی رقابت کند اما فروش نفت از سوی بزرگترین واردکننده نفت جهان نشان می دهد که احیای بازار نفت تا چه حد ضعیف و شکننده باقی مانده است. چین پس از سقوط قیمتها در آوریل، از فرصت خرید ارزان استفاده کرد و به پر کردن مخازن خود پرداخت. اکنون که قیمتها بالاتر رفته، روند خرید چین آهسته شده و بخشی از نفت خریداری شده دوباره سر از بازار درآورده است در حالی که اوپک و شرکایش آماده می شوند محدودیت عرضه خود را از ماه میلادی آینده تسهیل کنند.
این محموله نفت از ۱۴ نقطه ای که به عنوان مناطق تحویل و ذخیره سازی برای قراردادهای معاملات نفت بازار بورس انرژی بین المللی شانگهای تعیین شده اند، می آید. این بازار تا ۱۶ ژوییه مجموعا ۳۹ میلیون بشکه گرید نفت ترش مدیوم در مخازن خود داشته که حجم آن نسبت به ۲۰ آوریل بیش از ۱۰ برابر بالاتر رفته است.
تحلیلگران و معامله گران به بلومبرگ گفتند: افزایش ذخایر روی قیمت معاملات نفت تاثیر گذاشته و خرید آنها را برای معامله گران جذاب کرده است. معامله گران تحویل فیزیکی معاملاتی که موعد انقضای آنها سررسیده را قبول کرده و نفت را به پالایشگاههای نزدیک می فروشند.
خرید یک محموله نفت سبک بصره از مخازن بازار بورس شانگهای برای یک پالایشگر شمال آسیا یک دلار در هر بشکه نسبت به خرید مستقیم از عراق ارزانتر تمام می شود. نفت سبک بصره نیمی از نفت موجود در مخازن این بازار را تشکیل می دهد.
به گفته منابع آگاه، دو پالایشگاه کره جنوبی حدود ۵۰۰ هزار بشکه نفت عمان را از چین خریداری کرده اند. یکی از این محموله ها از بندر دونگ جیاکو خارج شده و به سمت یئوسو در حرکت است.
بازار بورس انرژی بین المللی شانگهای در مارس سال ۲۰۱۸ معاملات نفت به یوان را برای افزایش نفوذ یوان در معاملات جهانی و ایجاد یک شاخص قیمت برای نفت کیفیتی که پالایشگاههای چینی استفاده می کنند راه اندازی کرد و قصد تبدیل شدن به تامین کننده منطقه ای را نداشت.
با سقوط تقاضا برای نفت در بحبوحه شیوع پاندمی ویروس کرونا، معامله گران به دنبال هر جایی برای نگهداری نفت بدون مشتری هستند. طبق بیانیه بازار شانگهای، ۲۷ میلیون بشکه نفت در شش ماه نخست سال ۲۰۲۰ به مخازن این بازار تحویل داده شده اند که این حجم ۵۷ درصد از نفتی که از زمان آغاز به کار معاملات نفت به یوان در سال ۲۰۱۸ تحویل شده اند را تشکیل می دهد.
بر اساس گزارش بلومبرگ، شرکت BP نخستین غول نفتی غربی بود که در ماه میلادی جاری به یکی از مخازن بازار بورس شانگهای نفت تحویل داد. چند روز بعد شرکت مرکوریا هم محموله ای برای قراردادهای اوت به همان محل فروخت. از ابتدای سال ۲۰۲۰ سرمایه گذاران خارجی در ۱۶ درصد از حجم معاملات روزانه قراردادهای یوان سهم داشته اند.
انتهای پیام