یدالله ملکی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار قلم افزود: اولین پروژه مهم استان، تامین آب شرب برای ۱۴ شهر و ۱۹۸ روستای استان از سد طالقان است که از سال ۹۶ شروع شده و قرار بود سال ۹۹ به بهره برداری برسد.
وی اضافه کرد:این طرح هم اکنون به دلیل تامین نشدن اعتبارات کمتر از ۱۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
ملکی افزود: با توجه به اینکه آب شرب شهر آبیک دچار مشکل اساسی شده است، این پروژه را فعلا به شهر آبیک محدود کرده ایم و برای رسیدن آب به این شهر به ۲۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان قزوین گفت: تاکنون ۲۰ میلیارد تومان برای این پروژه هزینه کرده ایم و برای تکمیل آن ۱۰۰ میلیارد تومان هم نیاز داریم.
وی اضافه کرد: اگر ۷۰ میلیارد تومانی که با سازمان برنامه و بودجه کشور برای این طرح، مکاتبه شده است تامین شود تا پایان سال آب به شهر آبیک میرسد.
این مسوول با اشاره به دومین طرح مهم آبرسانی استان قزوین، گفت: سد نهب بیش از ۹۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و حیف است با این درصد از پیشرفت در دولت تدبیر و امید افتتاح نشود.
ملکی افزود: ۳۸۹ میلیارد تومان اعتبار این پروژه بوده که ۱۸۰ میلیارد تومان برای آن هزینه شده و ۸۰ میلیارد تومان بدهکاری شرکت به پیمانکار است و ۱۲۹ میلیارد دیگر برای تکمیل طرح، نیاز است.
وی افزود: با توجه با هماهنگیهای انجام شده اگر ۱۰۰ میلیارد تومان برای این طرح تامین شود در دهه فجر ۹۹ آبگیری خواهد شد.
ملکی اضافه کرد: شبکه آبیاری سد نهب نیز از اهمیت خاصی برای استان برخوردار است که به ۲۷۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.
این مسوول گفت: تاکنون ۴۰ میلیارد تومان برای این طرح تامین شده که ۱۰ میلیارد به پیمانکار بدهکار هستیم و ۲۲۰ میلیارد تومان دیگر برای تکمیل طرح نیاز است.
وی افزود: اگر ۵۰ میلیارد تومان هم به این پروژه اختصاص یابد کانال اصلی را تمام خواهیم کرد و در کنار آبگیری سد آن را نیز به بهره برداری می رسانیم.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان قزوین اضافه کرد: سد بالاخانلو برای تامین آب شرب پنج شهر و ۳۶ روستای شهرستان بویین زهرا در حال احداث است و بیش از ۶۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
وی گفت: این پروزه هم ۲۹۰ میلیارد تومان اعتبار میخواهد که تا به امروز ۷۵ میلیارد برای آن هزینه شده و ۴۵ میلیارد تومان به پیمانکار بدهکار هستیم و ۱۷۰ میلیارد دیگر برای تکمیل طرح نیاز است.
ملکی خاطر نشان کرد: برای این پروژه هم اگر ۱۵۰ میلیارد تومان تامین اعتبار شود تا اردیبهشت ۱۴۰۰ به بهره برداری میرسد.