جمال رازقی در جلسه کمیسیون صنعت این اتاق که شامگاه دوشنبه ۱۰ شهریور با حضور روسای تشکلهای بخش خصوصی و نمایندگان مردم شیراز و زرقان در مجلس برگزار شد، یکی از عوامل موثر در سرگردانی فعالان اقتصادی را خرابی سامانه جدید وزارت سمت و بروز مشکل در ارائه خدمات دانست.
وی با اشاره به میزان رشد منفی صادرات کشور طی ماههای گذشته، افزود: آمارهای منفی در حوزه صادرات نشان دهنده تصمیم گیری های غلط در این حوزه است و در صورت ادامه حرکت در این مسیر علاوه بر اختلال در صادرات و واردات و آسیب های وارده به بخش اقتصاد کشور، در آینده نه چندان دور واحدهای تولیدی ما دچار مشکل می شوند.
رازقی اظهارداشت: همچنین در صورت ادامه دار بودن این نوع تصمیم گیری ها در حوزه اقتصاد شاهد از بین رفتن صادرات و بازارهای صادراتی که با زحمت بسیار به دست آمده، خواهیم بود و همچنین در بازار داخل نیز کشور با آسیب جدی کمبود کالا مواجه می شود.
وی اضافه کرد: در شرایط موجود کشور بخش خصوصی می تواند ارز مورد نیاز کشور را تامین کند اما ما شاهد رفتارهای دوگانه ای هستیم که فعالان اقتصادی با سابقه و شناسنامه دار ما را سرخورده و سرگردان کرده است.
رئیس اتاق بازرگانی فارس ادامه داد: چه منطقی می تواند بپذیرد که صادرکننده ما کالای خود را صادرکرده اما ارز خود را به کشور بازنگردانده و همچنان در حال فعالیت و تولید باشد؟ مگر می شود صادرکننده ارز خود را به کشور بازنگرداند؟ پس چرخه تولید و صادرات این واحد تولیدی چگونه در حال فعالیت است؟ مگر صادرات چقدر سود دارد چه بدون بازگشت ارز بتواند همچنان فعال باشد؟
رازقی گفت: انتظار ما از نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی این است که موضوع مهم ۲۴ میلیارد ارز ۴۲۰۰ تومانی که در کشور هزینه شده اما به دست مصرف کننده نرسیده را پیگیری و مطالبه کنند و مردم در جریان شفاف سازی قرار گیرند.
او اضافه کرد: موضوع اختصاص ارز ۴۲۰۰ تومانی برای واردات غذای سگ و گربه، زین اسب و فروش ارز دولتی در بازار آزاد که توسط برخی افراد انجام شده است و دید منفی ایجاد شده از برخی رفتارها نباید به همه تعمیم داده شود.
رازقی افزود: ما به عنوان نمایندگان بخش خصوصی حامی برخورد با متخلفان هستیم و برای خطای چند نفر نباید با همه افراد برخورد نامعقول شود و این درحالی است که سیاست گذاری ها باید به گونه ای باشد که به جای رفتارهای نازیبا و بستن دست همه صادرکنندگان با افراد خاطی برخورد قانونی انجام شود.
وی با بیان اینکه رهبران بخش اقتصاد در کشور با اتخاذ تصمیم های غیر کارشناسی، عجولانه و بدون راهبرد و برنامه و تنها برای ایجاد محبوبیت شرایط بحرانی را بر کشور تحمیل می کنند گفت: وضعیت امروز اقتصاد کشور ناشی از وجود تحریم ها و بیماری کرونا نیست بلکه بر اساس آمارهای رسمی کشور در دوران های مختلف به دو مقوله مهم تولید و اشتغال پایدار در کشور کم توجهی شده است و امروز وضعیت کشور ما در شاخص های بانک جهانی و آمارهای اقتصادی جهان گواه این موضوع است.
رازقی افزود: حکمرانی نامطلوب در اقتصاد کشور در پنج دهه اخیر و تکیه اقتصاد بر نفت و نه تولید ثروت موجب شده مشکلات بسیاری بر مردم تحمیل شود و وضعیت امروز کشور در حوزه اقتصاد نتیجه سیاست گذاری های اشتباه در سالهای گذشته است که متاسفانه این مسیر حرکت در دوران های مختلف تغییر نکرده است.
وی گفت: به نظر می رسد عده ای کم کاری و ناکارآمدی ها را به تحریم ها نسبت می دهند تا با نشان دادن تصویر هولناکی ناتوانی خود را پوشش دهند در صورتی که ناکارآمدی اقتصادی در کشور ناشی از عدم اهلیت حرفه ای تصمیم گیران اقتصادی کشور است که این موضوع قابل کتمان و پوشاندن نیست.
رئیس اتاق بازرگانی فارس اضافه کرد: جای تاسف است که در دوران های مختلف حاکمیت سیاست بر اقتصاد مجال حضور نخبگان، متخصصان و کارشناسان در عرصه اقتصاد را برای حرکت کشور به سمت تولید و صادرات نداده است.
رازقی با بیان اینکه اقتصاد ایران در سال جهش و رونق تولید به جراحی عمیق و کارشناسی شده نیاز دارد بیان کرد: سال گذشته به عنوان سال رونق تولید و امسال به نام جهش تولید نام گذاری شد اما با ادامه روند حرکت کشور در حوزه اقتصاد امسال نیز توفیقی در عملیاتی شدن شعار سال نخواهیم داشت.
وی با تاکید بر اینکه لازمه تحقق شعار سال سودآور شدن تولید است اظهارداشت: درشرایط کنونی دو موضوع مهم تولید و صادرات باید سرفصل فعالیت ها در کشور باشد زیرا به دنبال آن بسیاری از مسایل از جمله معیشت و رفاه اقتصادی و اجتماعی مردم نیز بهبود خواهد یافت.
رازقی با بیان اینکه اگر در دو مقوله تولید و صادرات اقدامات مستمر، با برنامه و منسجم عملیاتی شود گام بزرگی در کشور برداشته ایم افزود: اجرای قانون بهبود مستمر فضای کسب و کار می تواند تاثیر بسزایی بر بهبود مشکلات اقتصادی و فضای کسب و کار کشور داشته باشد.
این فعال اقتصادی ادامه داد: فضای کسب و کار استان فارس در سالهای اخیر به همت همه مسدولان استانی، دستگاه قضایی و فعالان بخش خصوصی در بین یک تا ۹ کشور قرار گرفته است که امیدواریم با فعالیت پنجره واحد فیزیکی کسب و کار در استان، مجوزهای صادر شده بی نام توسط دستگاه های اجرایی و پشتیبانی دستگاه قضایی استان این رتبه بهبود یابیم.
تاکید بر تعامل مجلس با پارلمان بخش خصوصی
براساس این گزارش، روح الله نجابت، نماینده مردم شیراز و زرقان در مجلس در این جلسه گفت: باور داریم برای نتیجه گیری مشترک و طی مسیر منتج به نتیجه مثبت باید نقشه راه مشترک داشته باشیم و این الزام حرکت امروز در بخش های مختلف است.
وی ضمن قدردانی از ارائه راهکارهای مطرح شده در این جلسه توسط تجار و تولیدکنندگان باسابقه استان افزود: نکات خوبی در این جلسه مطرح شد که ورود به جزییات هر بخش نیازمند زمان بیشتری است.
نجابت گفت: تاکید ما در این دوره از مجلس شورای اسلامی شناسایی گلوگاه های حوزه اقتصاد و اولویت بندی آنها برای کاهش و یا برون رفت از مشکلات این بخش است تا مسایل هر بخش به صورت تخصصی و کارشناسی دنبال شود.
وی اضافه کرد: اتاق بازرگانی فارس به عنوان پارلمان بخش خصوصی اولویت های بخش اقتصاد استان را شناسایی و برای پیگیری در مجلس به ما اعلام کند که تعامل نمایندگان مجلس با اتاق بازرگانی می تواند منتج به نتایج خوبی شود.
نجابت ادامه داد: کار کارشناسی اتاق بازرگانی ظرفیت خوبی برای حرکت و عمل ما در حوزه اقتصاد در مجلس خواهد بود و از برگزاری جلسات منظم کارشناسی با نخبگان و تولیدکنندگان و صادرکنندگان استان برای ارائه راهکارهای تخصصی استقبال می کنیم.
جعفر قادری دیگر نماینده مردم شیراز و زرقان در یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی گفت: اتاق بازرگانی فارس پتانسیل های زیادی دارد و افراد آگاه در اتاق حضور دارند هستند لذا تاکید ما بر ای است که این اتاق پیشنهاد و راهکارهای تخصصی برای رفع مشکلات اقتصادی فارس در اختیار نمایندگان مردم استان در مجلس قرار دهد
وی ادامه داد: ما در ملجس اقداماتی از جمله پیگیری مسایل مربوط به تولید و شعار سال را در دستور کار خود قرار داده ایم و اتاق بازرگانی فارس به عنوان پارلمان بخش خصوصی باید طرح های کارشناسی در حوزه اقتصادی استان را برای پیگیری به نمایندگان در بدهند تا ما در مجلس مطالبه گر و ارائه دهنده این طرح ها باشیم.
قادری با بیان اینکه اتاق بازرگانی به عنوان نماینده بخش خصوصی باید بیان کننده نقاط ضعف دولتی ها باشند و سیاست های دولت را نقد کند و راهکارهای تخصصی ارائه کند افزود: انتظار داریم اتاق به عنوان نماینده بخش خصوصی و تشکل اختصاصی میدان دار فعالیت های اقتصادی در استان شود.
وی اظهارداشت: استان فارس ظرفیت های ویژه ای در بحث نفت، گاز، معدن و انرژی دارد اما در کسب و کارهای این حوزه ها ضعف هایی در استان وجود دارد که تعامل نمایندگان مجلس و بخش خصوصی باید بیان و تکمیل کننده این زنجیره ها باشد.
قادری اضافه کرد: استان فارس در سالهای گذشته در بحث استفاده از منابع بانکی خوب عمل نکرده است بر همین اساس اتاق بازرگانی با دیدگاه تخصصی خود باید از ظرفیت هایی مانند بورس استفاده و حرکت های جدی را ساماندهی کند به طوری که صنعتگران بزرگ استان را آموزش دهد تا از این طریق بتوانند تامین مالی کنند و سهم استان را بیشتر کنند.
وی ادامه داد: قبول داریم که فارس نسبت به توانمندی و ظرفیت هایی که دارد از جایگاه واقعی خود عقب است و در سالهای گذشته ظرفیت هایی مانند مناطق ویژه، منطقه ویژه سلامت، پالایشگاه ها، پتروشیمی های ما در استان بلاتکلیف مانده و اتاق باید برای ساماندهی و به تحرک در آوردن این پتانسیل ها وارد عمل شود.
قادری با بیان اینکه بیان موارد به صورت کلی ما را به نتیجه مطلوب نمی رساند عنوان داشت: فارس در بخش اقتصادی مشکلات جدی دارد لذا مسایل و مشکلات، ظرفیت ها و نقاط قوت و ضعف استان باید شناسایی و اولویت بندی شود و این درحالی است فارس از ظرفیت خوبی از نخبگان و دانشگاهیان در حوزه اقتصاد برخوردار است.
وی با ابراز گلایه از اینکه عمده صادرات فارس به کشورهای جاشیه خلیج فارس انجام می شود اما هنوز یک خط پرواز منظم در مسیر شیراز – عراق برقرار نشده تا تجار ما با امنیت به فکر تجار و بازرگانی باشد تصریح کرد: انتظار ما از اتاق بازرگانی این است که مسایل و مشکلات اقتصاد استان را به صورت کارشناسی و تخصصی جمع آوری و دسته بندی و در اختیار نمایندگان مردم در مجلس قرار دهند.
قادری بیان کرد: فارس جز استان های بزرگ و موثر در کشور است اگر فعالان اقتصادی و نمایندگان ما در مجلس در خصوص مشکلات اقتصادی جریان سازی کنند به طور حتما دستورالعمل و بخشنامه های خلق الساعه و غیر کارشناسی نمی تواند به این بخش آسیب وارد کند و شاهد اتفاق های امیدبخش در کشور خواهیم بود.
ابراهیم عزیزی دیگر نماینده مردم شیراز و زرقان در مجلس شورای اسلامی هم به عنوان آخرین سخنران در سخنانی گفت: اراده ما بر تعامل و رفع مشکلات اقتصادی استان و کشور به اندازه فعالان اقتصادی است.
وی افزود: روحیه انتقادی فعالان اقتصادی نسبت به مسایل اقتصادی و وضعیت این بخش در کشور سازنده و موجب رشد و پیشرفت این بخش است اما برای رفع مشکلات هر بخش وظائف و مسئولیت های خاصی دارد که باید نقش خود را به خوبی ایفا کند.
عزیزی اظهارداشت: عمده مشکلات اقتصادی کشور نشات گرفته از سه عامل قوانین ناکارآمد، مدیران ناتوان و شعبف و ساختار ناکارآمد است که اگر هر یک از این بخش ها بد عمل کند می تواند اقدام دیگری را نیز خنثی یا منفی کند.
وی اضافه کرد: ما در مجلس یازدهم در کنار فعالان اقتصادی هستیم و انتظار داریم نمایندگان بخش خصوصی در اتاق بازرگانی قوانین ناکارامد را برای اصلاح، حذف همراه با پیشنهاد خود برای پیگیری در مجلس به نمایندگان ارائه دهند تا ما با عزم و اراده ۱۸ نماینده مردم در استان فارس این طرح را به صحن مجلس ببریم.
عزیزی ادامه داد: فعالان اقتصادی استان فارس در اتاق بازرگانی استان به عنوان صاحبان فکر و اندیشه و به عنوان مجریان و راهبران عرصه اقتصاد استان موارد خود در حوزه قوانین اقتصادی را به مجمع نمایندگان استان ارائه دهند تا ما مطالبه گر و صدای آنان باشیم.
وی عنوان داشت: زمانی که دولت با برداشت غلط از یک قانون، آیین نامه ای را صادر می کند که با قانون انطباق ندارد نشان دهنده این است که قانون ناتوان است و ما در مجمع نمایندگان استان فارس از همه توان خود برای رفع قوانین ناکارآمد مجلس استفاده خواهیم کرد.
عزیزی در ادامه خاطرنشان کرد: مجلس یازدهم، مجلس دهم نیست و ما در کنار و مطالبه گر مشکلات مردم در بخش های مختلف هستیم.
انتهای پیام