دکتر محمد جعفری در خصوص وضعیت بورس در توسعه کشور در گفتوگو با اظهار کرد: بازار بورس در هر کشوری نشاندهنده وضعیت تولید آن کشور است.
وی اضافه کرد: زمانی کشوری تولید توانمند و موثر دارد که قدرت رقابتپذیری تولیداتش در بازار وجود داشته باشد آنگاه اوضاع بازار بورس آن توانمند است.
عضوهیات علمی دانشگاه لرستان با اشاره به اینکه بازار بورس محل عرضه سهام شرکتهاست، افزود: شرکتهای تولیدی سهام خود را در بورس عرضه میکنند و سهامداران سهم میخرند تا سود بیشتری کسب و تولیدات آنها در بازارعرضه شود.
جعفری با بیان اینکه پشتوانه بورس هر کشوری تولیدات آن است، گفت:چنانچه بازار بورس توانمند و سودده را در کشوری دیدید یعنی تولید در آن خوب انجام میشود و این امر سبب ایجاد اشتغال، رشد اقتصادی، رفاه و افزایش ثروت ملی افراد جامعه میشود.
این دکترای اقتصاد بیان کرد: چنانچه کشوری با بیکاری و رشد اقتصادی منفی مواجه باشد اما بازار بورس آن سود ده باشد قطعا این سود دهی واقعی نیست.
وی با بیان اینکه حجم کل نقدینگی کشور به رقم بیش از ۲۶۲۵ هزار میلیارد تومان رسیده است، افزود: متاسفانه این مبلغ نقدینگی به سمت هر بازاری روانه شود سیر حرکت آن بازار را نابود میکند و منجر به ناهنجاری های اقتصادی از جمله افزایش سطح عمومی قیمت ها خواهد شد و افزایش قیمت مسکن، طلا، ارز و… از حرکت نقدیندگی به سمت این بازارها حاصل شده است.
جعفری عنوان کرد: مردم به سمت بازرهایی میروند که نوعی واسطهگری است و سرمایهگذاری کاذب میکنند.
عضوهیات علمی دانشگاه لرستان بیان کرد: کشوری موفق است که نقدینگی خود را به سمت بخش تولید سوق دهد تا منجر به رشد اقتصادی شود و تولید ناخالص آن کشور افزایش یابد و به دنبال آن اشتغال ایجاد و امنیت اجتماعی و قدرت خرید مصرفکننده افزایش یابد و در مجموع منجر به افزایش تمام هنجارهای اقتصادی شود.
وی گفت: اگر نقدینگی به سمت دلالی و واسطهگری پیش رود منجر به تورم و رشد منفی اقتصادی، بیکاری، افزایش قیمتها، کاهش قدرت خرید مصرفکننده، افزایش قیمت مسکن، خودرو، طلا و افزایش سهام در بازار بورس میشود.
انتهای پیام