stat counter
تاریخ : دوشنبه, ۵ آذر , ۱۴۰۳ Monday, 25 November , 2024
  • کد خبر : 174160
  • 16 مهر 1399 - 21:40
6

رئیس جدید دانشگاه مذاهب اسلامی معرفی شد/شهریاری:به دنبال تقریب، وحدت و تقابل با استکبار هستیم

رئیس جدید دانشگاه مذاهب اسلامی معرفی شد/شهریاری:به دنبال تقریب، وحدت و تقابل با استکبار هستیم

طی حکمی از سوی حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر حمید شهریاری؛ دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلام و رئیس هیأت امنای دانشگاه مذاهب اسلامی، با موافقت اعضای هیأت امنا و به اتفاق آراء، «دکتر سید محمد حسینی» به سمت رئیس جدید دانشگاه مذاهب اسلامی منصوب شد.

قلم | qalamna.ir :

ایسنا به نقل از دانشگاه مذاهب اسلامی،جلسه معارفه رئیس جدید دانشگاه مذاهب اسلامی با حضور و سخنرانی حجت الاسلام و المسلمین دکتر حمید شهریاری دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، محسن مسچی معاون امور ایران مجمع تقریب، سید محمد حسینی رئیس جدید دانشگاه مذاهب، مولوی اسحاق مدنی عضو شورای عالی مجمع تقریب و جمعی از اساتید و دانشجویان دانشگاه مذاهب اسلامی صبح امروز در سالن  شهید ماموستا شیخ الاسلام دانشگاه مذاهب اسلامی با رعایت پروتکل‌های بهداشتی برگزار شد.

 در ابتدای این جلسه، حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر حمید شهریاری رییس هیئت امنای دانشگاه مذاهب اسلامی طی سخنانی اظهار کرد: مهمترین نعمتی که خداوند متعال به بشرعطا کرده کرامت است، کرامتی که شرف و بزرگی انسان در آن نهفته است و در برخی از تفاسیر از آن تعبیر به عقل انسانی شده است.

وی افزود: قوه عقل در دو حوزه نظری و عملی به وجود آمده است، در حوزه نظری انسان با عقلش می‌تواند حق و باطل را کشف کند و در حوزه عملی حسن و قبح رفتارها را کشف نماید و  بدی‌ها و خوبی ها را مجزا کند و راه و روش زندگی خود را در حیاتی که خداوند در اختیارش گذاشته است،  پیش ببرد.

شهریاری تصریح کرد: از لوازم قوه عقل که کرامت انسان به آن بستگی دارد علم و دانش است که خداوند به انسان عطا کرده، چون انسان عاقل است به دنبال دانش می رود و علم و معرفت خود را از جهان گسترده تر می کند تا بتواند جهان را با همه امکاناتی که دارد به خدمت خود در بیاورد.

دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی اظهار کرد: این که ما می‌توانیم به راحتی از اشیاء وتمام مخلوقات زمین استفاده کنیم، قوه عاقله بشر است؛ البته باید گفت که همواره بین عالمان و اندیشمندان در خصوص ویژگی های منحصر به فرد انسان اختلاف نظر است که مشخصا ویژگی منحصر به فرد انسان نسبت به سایر مخلوقات چیست؟

وی ادامه داد: طبق تفسیر، در اینجا مسئله کرامت مطرح میشود، یعنی انسان است که میتواند در جهان تصرف کند و  نیازمندی های خود را به وجه احسن تأمین کند و همه این‌ ها به دلیل قوه عاقله او است.

شهریاری با بیان اینکه انسان هم ویژگی نفسانی دارد، هم ویژگی جسمانی، گفت: کرامت یکی ویژگی های نفسانی انسان به حساب می آید و البته که این ویژگی اختصاص به مسلمانان و غیر مسلمانان ندارد و همه بشر این ویژگی را دارند.

وی با اشاره به مسئله عدالت که اصلی‌ترین معیار انسان بودن است، اظهار داشت: عدالت به معنای ظلم نکردن و نپذیرفتن ظلم است، اگر انسان به صورت تنهایی در دنیا زندگی می‌کرد هیچگاه ظلم و عدل معنا پیدا نمی‌کرد، این ظلم و عدل زمانی معنا پیدا می‌کند که انسان در ارتباط و تعامل با دیگران باشد؛ بنابراین دومین اصلی که بنیاد جامعه بشری را تشکیل می‌دهد عدالت است و اگر زمانی کسی بخواهد انسان را تعریف کند باید این دو ویژگی را در نظر بگیرد.

شهریاری تصریح کرد:ما امروز در دنیا شاهد هستیم که کرامت و عدالت انسان توسط قدرت‌های استکباری جهانی در حال مخدوش شدن است، یعنی سردمداران آمریکا و صهیونیست برایشان هیچ اهمیتی ندارد  که عده ای در یمن کشته می‌شوند  و یک عده ای دیگر از گرسنگی در آفریقا رنج می‌برند، تنها چیزی که این قدرت استکباری آن را دنبال می‌کند منافع شخصی خودش است.

دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی افزود:اکنون مسلمانان در این فضا موظف هستند که عدالت را رعایت و کرامت انسانی را حفظ کنند و هم به یکدیگر نیکی کنند، مسئله‌ای که لیبرال دموکراسی غربی اصلا به این موضوع توجهی ندارد، در واقع آنها بر این باورند که ما به حاکم نیاز نداریم، حاکمی نیازشان است که بتواند بر سود اقتصادیشان بیافزاید، دقیقا این فرضیه در مقابل ما قرار دارد که معتقد به حکومت الهی هستیم.

شهریاری ادامه داد: تکلیف اساسی ما مسلمانان این است که در مقابل استکبار جهانی که ظلم پیشه کرده و کرامت انسانی را زیر پا نهاده است مقاومت کنیم، اگر بتوانیم این فضا را ایجاد کنیم حقیقتا وظیفه خودمان را به درستی انجام داده ایم.

دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی تصریح کرد: ما باید وظیفه مان در دانشگاه مذاهب اسلامی را  بدانیم و آن این است که نگاه جهانی و بین المللی داشته باشیم، کل جهان را یکپارچه ببنیم و بدانیم که ما در کجا قرار داریم اگر کسی بتواند شرایط زمانه خودش را درک کند نواقص و مشکلات به  او حمله نخواهد کرد.

وی در همین خصوص ادامه داد:اگر می‌خواهیم دشمن به ما حمله نکند، باید شرایط زمانی را بسنجیم، امروز شرایط زمانی این را می‌طلبد که ما در دانشگاه باید به تربیت نیروهای مقاوم مقابل استکبار بپردازیم یعنی نیروهایی را تربیت کنیم که مقابل ظلم و زور بیاستند و داعیه‌دار مستضعفین باشند، که اگر این عمل به حقیقت بپیوندد جزو اصحاب رسول الله (ص) هستیم و در مقابل اگر نتوانستیم یک چنین نیرویی را تربیت کنیم باید بدانیم که کاستی‌هایی را در این مسیر داشته‌ایم.

شهریاری افزود: خواهش من از عزیزان دانشگاه مذاهب اسلامی به خصوص سید محمد حسینی رئیس دانشگاه این است که تمرکز اصلی دانشگاه مذاهب اسلامی بر تربیت چنین دانشجویان مقاومی باشد؛ این مسئله بسیار مهم است که بدانیم  دشمن از همین موضوع بسیار واهمه دارد؛ اگر وظیفه ما فقط  در دانشگاه این باشد که فقط چند احکام و درس را یاد بگیریم درست است که بر دانش اثر گذاشته ایم اما بر جهان چه؟

دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی اذعان داشت: باید گفت عالمی که فعالیت‌ هایش تاثیر گذار نباشد مفید نیست؛ ما باید عالمانی را در این دنیا تربیت کنیم که برای کرامت انسانی و عدالت حاضر باشند جان دهند، مال خود را در این راه انفاق کنند وحاضر باشند همه هستی خود را همانند امام حسین (ع) فدا کنند تا کرامت الهی باقی بماند، اگر بتوانیم چنین عالم برجسته‌ای را تربیت کنیم آن زمان است که در این راه موفق شده‌ایم.

شهریاری ضمن ابراز امیداوری از اینکه در دوره جدید نیروها تمام وقت‌شان مصروف کار شود، گفت: مدیران این دانشگاه به تعبیر مقام معظم رهبری باید در این مسیر مدیریت جهادی داشته باشند و همه زندگی خود را وقف این کار کنند.باید گفت دانشگاه مذاهب اسلامی توفیقات بسیار خوبی را تاکنون کسب کرده و موفق شده است فضای این دانشگاه را از یک نهاد موسساتی کوچک و بسته تبدیل به چنین سازمان نظام یافته ای کنند.

شهریاری افزود: امیدواریم تربیت یافتگان دانشگاه مذاهب اسلامی از رشد حسابی به رشد هندسی برسند؛ یعنی هرکدام از تربیت یافتگان به یک محور برای تربیت جمع کثیر یک شبکه تبدیل شود؛ ما باید در اینجا شبکه سازی کنیم، شبکه ای از دانشمندان اصول و تفکر اسلامی باید در این دانشگاه تربیت شوند و بتوانیم جهان را تکان دهیم و این مسئله مگر به تربیت نیروی منابع انسانی میسر نمی‌شود.

دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی اظهار کرد: اگر امروز ما به دنبال تقریب، وحدت و تقابل با استکبار هستیم باید نیروهای آن را در دانشگاه مذاهب اسلامی تربیت کنیم؛ در دوره هایی فارغ التحصیلان دانشگاه به زبان عربی مسلط بودند؛ در حال حاضر ما باید ارزیابی کنیم که آیا در این بازه قرار داریم یا خیر؟ اگر هستیم باید شاکر باشیم اما اگر در این مقطع قرار نداریم باید تلاش و کوشش کنیم تا به این آرمان برسیم.

شهریاری در ادامه ضمن تقدیر وتشکر از خدمات حجت‌الاسلام و المسلمین محمد حسین مختاری که مدیریت سابق دانشگاه مذاهب اسلامی گفت: از دکتر حسینی تشکر می‌کنیم که قبول زحمت کردند و این سمت را پذیرفتند؛ باید گفت با توجه به عملکرد گذشته ایشان، انتخاب وی به عنوان ریاست دانشگاه مذاهب اسلامی یک انتخاب معنوی بوده است.

وی افزود: در سابقه درخشان دکتر حسینی درحوزه های مختلف کاریشان جز خیر، برکت، صداقت، همت و کار جهادی چیز دیگری را ندیده ایم؛ امیدواریم ایشان که دانشگاه مذاهب اسلامی را تبدیل به نهادی برجسته کنند که اگر این مهم تحقق یابد خروجی های حاصله برای نظام جمهوری اسلامی، و توسعه تقریب مذاهب اثر بخش خواهد بود و و در آینده کسانی که به این دانشگاه نگاه می کنند اثر عمیق بین‌المللی را شاهد هستند.

شهریاری خاطرنشان کرد: خواهش بعدی من از رئیس دانشگاه مذاهب اسلامی، همان توصیه مقام معظم رهبری به من بوده است و آن این بود که اول نوسازی را در پیش بگیرید برخی از رویه ها باید نو شود، نو شدن به معنای آن است که ساختار و تشکیلات به سمتی رود که اهداف مجمع تقریب را دنبال کند.

وی در پایان گفت: دانشگاه مذاهب اسلامی قرار نیست که دانشگاهی همانند سایر دانشگاه ها باشد، در این دانشگاه باید اهداف مجمع تقریب مذاهب اسلامی دنبال شود و آن اهدافی که مقام معظم رهبری در تاسیس مجمع در نظر داشته‌اند پیگیری و به حقیقت بپیوند؛ باید از ظرفیت جوانان فرهیخته در این دانشگاه  استفاده شود، جوانان باید فضا پیدا کنند تجربه به دست بیاورند و بزرگان اجازه دهند که این جوانان مرتکب اشتباه شوند و به آنان راه درست نشان داده شود.

نگاهی به بیوگرافی دکتر حسینی:

دکتر سید محمد حسینی متولد ۱۳۴۰ در رفسنجان است. از جمله سوابق علمی ، فرهنگی ، سیاسی و اجرایی وی به شرح ذیل است:

الف ) مسئولیت‌های اصلی :

 قائم مقام وزیر علوم، تحقیقات و فناوری

۲ . رئیس دانشگاه پیام نور

۳ . معاون پشتیبانی، حقوقی و امور مجلس وزارت علوم ، تحقیقات و فناوری

۴ . رئیس هیئت مدیره انتشارات علمی و فرهنگی

۵ . مشاور پارلمانی رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها

۶ . مشاور پارلمانی رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی

۷ . مدیرعامل و رئیس هیئت مدیره انتشارات سروش

۸ . معاون سازمان صدا وسیما و رئیس حوزه ریاست

۹ . نماینده مردم رفسنجان در مجلس شورای اسلامی، دوره پنجم، و عضو هیئت رئیسه کمیسیون سیاست خارجی

۱۰ . رایزن فرهنگی ایران در کنیا

۱۱ . عضو هیئت علمی دانشگاه تهران از سال ۶۹

۱۲ . عضویت در جهاد سازندگی

ب ) مسئولیت‌های جانبی

عضو هیئت امنای دانشگاه مذاهب اسلامی، تربیت معلم تهران،شهید اشرفی اصفهان، دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان
رئیس کمیسیون دائمی هیئت امنای دانشگاه‌های هنر ، الزهرا (س) ، اراک ، هرمزگان و ولیعصر (عج) رفسنجان
عضو شورای گسترش وزارت علوم
عضو شواری نظارت و ارزیابی وزارت علوم
عضو شورای مرکزی بورس وزارت علوم
دبیر هیئت مرکزی گزینش وزارت علوم، تحقیقات و فناوری
نماینده وزارت علوم در ستاد هماهنگی اقتصادی وزارت امور خارجه ( از سال۸۴ تا ۸۶ )
عضو شورای اسناد ملی ایران ( از سال۸۴ تا ۸۶ )
عضو کمیسیون اجتماعی و دولت الکترونیک در نهاد ریاست جمهوری ( از سال۸۴ تا ۸۶)
نماینده وزارت علوم در هیئت نظارت دانشگاه تهران و دانشگاه امام صادق(ع)
عضو شورای اعطای دکترای افتخاری
نماینده وزیر علوم در امر نظارت بر دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی دولتی و غیر دولتی ( سال ۸۶ )
عضو شوراهای عالی سازمان صدا و سیما ( معارف ، قرآن ، سیاسی ، سیما ، صدا ، موسیقی و پزشکی)
مدیر مسئول نشریات سروش هفتگی ، جوان ، بانوان ، کودک، نوجوان و سروش اندیشه(سال ۸۱ و ۸۲ )
 مدیرمسئول مجله انگلیسی زبان The Guide و سواحیلی زبان « المدرسه »

ج ) دیگر مسئولیت‌ها و فعالیت‌ها:

عضو هیئت اجرایی انتخابات مجلس خبرگان و شوراهای اسلامی شهر تهران ( سال ۸۵ )
عضو شورای سیاستگذاری خبرگزاری مهر ( از سال ۸۲ تا ۸۷ )
مدیر ارتباطات بعثه مقام معظم رهبری در حج ( سال ۸۱ )
مبلغ ( زباندان ) در سفرهای مختلف در حج ( به دلیل آشنایی و تسلط بر دو زبان عربی و انگلیسی )
شرکت در کنفرانس‌ها،ملاقات با مقامات و ماموریت از سوی مجـلس شورای اسلامی،سازمان صـدا و سیما ، مجمع جهانی اهل بیت ، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، وزارت علوم و دانشگاه پیام نور در بیش از ۳۰ کشور آسیایی ، اروپایی و آفریقایی
شرکت در صدها برنامه رادیو و تلویزیونی و ارائه نظرات کارشناسی پیرامون مباحث علمی، فرهنگی ، دینی ، اجتماعی و سیاسی
 قائم مقام جامعه اسلامی نمایندگان ادوار مجلس شورای اسلامی
دبیرکل کانون دانشگاهیان ایران اسلامی
حضور داوطلبانه در جبهه‌های نبرد و عملیات‌های متعدد از جمله ثامن الائمه(شکست حصر آبادان)، بیت المقدس، رمضان، والفجر ۳، خیبر، بدر، کربلای ۴ و مرصاد
فعالیت‌های آموزشی ، فرهنگی و هنری قبل از انقلاب از جمله اجرای نماشنامه های مذهبی سیاسی ( ابوذر، حر، حجر بن عدی ، سلحشوران علوی ، لااله الا الله و … ) در شهرهای استان کرمان که اولین شهدای شهرستان رفسنجان و راور بعد از اجرای این نمایشنامه ها که منجر به تظاهرات شد، تقدیم انقلاب گشت
فعالیت‌ها و مبارزات سیاسی علیه رژیم ستم شاهی در دوره دانش آموزی که منجر به دستگیری و زندان در سال سوم دبیرستان شد.

د ) سوابق و فعالیت‌های علمی

دیپلم ریاضی- تحصیل در رشته مهندسی معدن تا زمان انقلاب فرهنگی
اخذ مدرک کارشناسی ارشد پیوسته معارف اسلامی و تبلیغ از دانشگاه امام صادق(ع)
اخذ مدرک دکتری فقه و مبانی حقوق اسلامی از دانشگاه تهران ( دفاع از رساله در سال ۷۳ )
تالیف دو کتاب « نگرشی اجتماعی به کعبه و حج » و «فرهنگ لغات و اصطلاحات فقهی» و مقالات متعدد
ارائه مقاله در گردهمایی ها و کنفرانس های داخلی و شرکت در کنفرانس های علمی بین المللی و ارائه مقاله در دانشگاه‌های کشورهای مختلف.

انتهای پیام

هشتگ: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.