stat counter
تاریخ : سه شنبه, ۲۹ آبان , ۱۴۰۳ Tuesday, 19 November , 2024
  • کد خبر : 175538
  • 22 مهر 1399 - 11:52
4

تولید زعفران گلخانه‌ای به روش هواکشت

تولید زعفران گلخانه‌ای به روش هواکشت

پژوهشگران دانشگاه رازی موفق به تولید زعفران گلخانه‌ای به روش ایروپونیک (هواکشت) شدند.

قلم | qalamna.ir :

یاسین نوروزی، دانشجوی دکتری زراعت دانشگاه رازی و مجری طرح کشت زعفران گلخانه‌ای به روش هواکشت گ،فت: زعفران با نام علمی Crocus Sativus گیاهی چند ساله از خانواده زنبقیان (Irideceae) و گرانبهاترین ادویه جهان است. امرزوه کشت زعفران با توجه به چند ساله بودن گیاه و نیاز آبی کم مورد توجه کشاورزان قرار گرفته است.

وی افزود: علاوه بر مزیت‌های زراعی زعفران نسبت به سایر گیاهان، در سالیان اخیر به دلیل خاصیت ضد افسردگی همواره مورد توجه شرکت‌های داروسازی جهان بوده است و به دلیل داشتن مزیت‌ها و ارزش افزوده بالای این گیاه، پرورش زعفران در کشورهای پیشرفته برای رسیدن به سوددهی بالا اهمیت ویژه‌ای دارد از جمله این کشورها می‌توان به چین اشاره کرد که برنامه‌های مهمی را برای دستیابی به کشت این گیاه باارزش دنبال می‌کند و استفاده از روش‌های صنعتی و مدرن در کشت این گیاه مورد توجه است.

به گفته نوروزی، یکی از این روش‌ها، کشت آیروپونیک یا هواکشت زعفران است. در این روش در مرحله تولید جوانه گل و تا زمان برداشت گل‌ها نیازی به زمین کشاورزی و خاک برای پرورش محصول نیست (کشت بدون آبیاری مستقیم و خاک).

دانشجوی دکتری زراعت و مجری طرح کشت زعفران دانشگاه رازی گفت: از مزایای این روش می‌توان به صرفه‌جویی در مصرف آب، کنترل آسان بیماری‌ها و آفات، بازگشت سریع سرمایه، کنترل دما و رطوبت، کاهش هزینه‌های کاشت، داشت و برداشت و افزایش سطح زیرکشت (امکان کاشت حدود ۴ الی ۶ تن پیاز زعفران در ۱۰۰ مترمربع) اشاره کرد.

نوروزی بیان کرد: با توجه به مزایای کشت آیروپونیک زعفران و به منظور تلاش در جهت اشتغال‌زایی و کارآفرینی دانشجویان، انجمن علمی مهندسی تولید و ژنتیک گیاهی با حمایت معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه رازی اقدام به کشت زعفران هواکشت در ساختمان آزمایشگاه مرکزی دانشگاه رازی کرد.

وی افزود: در این طرح علاوه بر آموزش دانشجویان بصورت عملی، اهداف دیگری در قالب فعالیت‌های پژوهشی با مقایسه پیازهای کشت شده از شهرستان‌های کرمانشاه، جوانرود، نیشابور، تربت حیدریه و قائنات از نظر تاثیر بر عملکرد کمی و کیفی زعفران بررسی خواهد شد.

نوروزی خاطرنشان کرد: امسال کشت زعفران هواکشت در دانشگاه رازی به صورت مستقل توسط من و با همکاری انجمن علمی دانشجویی مهندسی تولید و ژنتیک گیاهی انجام شده و فعالیت‌های ما تا زمان گل‌دهی و برداشت محصول به طور جدی انجام می‌شود.

بر اساس اعلام وزارت علوم، وی تصریح کرد: با توجه به عدم امکان کشت زعفران به صورت کشت مستقیم داخل زمین، انجمن علمی مهندسی تولید و ژنتیک گیاهی دانشگاه رازی آمادگی دارد در برخی مناطق استان با دمای بالای ۴۰ درجه سانتیگراد و با هدف اشتغال‌زایی برای دانشجویان و فارغ‌التحصیلان بخش کشاورزی و افراد عادی، نسبت به آموزش کاشت زعفران به روش گلخانه‌ای و بازاریابی و فروش این محصول با تمام ارگان‌های دولتی و بخش خصوصی همکاری کند.

انتهای پیام

هشتگ: , , , , , , , , , , , ,

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.