نظرسنجی جدید خبرگزاری رویترز نشان داد، آمریکا با حدود ۱۱ میلیون مورد ابتلا به کووید ۱۹ همچنان از نظر شمار مبتلایان به ویروس کرونا در رتبه اول جهان است و اگرچه زمزمهها درباره یک واکسن احتمالی برای این بیماری امیدها و خوشبینیهایی را به وجود آورده اما دورنما همچنان نامعلوم و تیره و تار است.
علیرغم افزایش شمار مبتلایان به کووید ۱۹ در آمریکا و پریشانیها و نگرانیها از امتناع دونالد ترامپ، رئیس جمهور کنونی آمریکا از قبول شکست در انتخابات ریاست جمهوری سه نوامبر در مقابل جو بایدن، پیشرفت اخیر در راستای تولید واکسنهای کووید ۱۹ سبب شده تا ارزش سهامها در بازار بورس نیویورک در خیابان وال استریت هفته گذشته به بالاترین حد خود برسد.
در این نظرسنجی خبرگزاری رویترز که بین ۱۰ تا ۱۶ نوامبر صورت گرفت، ۱۰۲ اقتصاددان شرکت داشتند.
بیش از ۹۰ درصد از اقتصاددانان یا ۵۳ اقتصاددان از ۵۷ اقتصاددان گفتند، افزایش شمار مبتلایان به ویروس کرونا در مقایسه با بلاتکلیفیها پیرامون نتایج رسمی انتخابات خطر بزرگتری برای اقتصاد آمریکا محسوب میشود.
در پاسخ به اینکه آیا پیشبینیهایشان برمبنای پیشرفت اخیر در تولید واکسن کرونا قرار دارد یا خیر، تقریبا نصف اقتصاددانان شرکتکننده در این نظرسنجی گفتند، افزایش ارزش سهامهای وال استریت هنوز به عنوان یک نقطه عطف اقتصادی و بهداشت عمومی تلقی نمیشود. با توجه به این که هیچ چشماندازی برای تخصیص کمکهای مالی جدید و سریع از سوی کنگره وجود ندارد، اقتصاد ممکن است مجددا ضعیف شود.
“دیوید مریکل”، اقتصاددان ارشد آمریکا در شرکت خدمات مالی ” گلدمن ساکس” گفت: در حال حاضر حمایتهای مالی تا حد زیادی کاهش یافتهاند و درآمدهای قابل استفاده را در ماهها آخر سال کاهش داده است. اما بزرگترین خطر این است که موج سوم ویروس کرونا احتمالا با سرد شدن دمای هوا بدتر خواهد بود.
وی افزود: از سرگیری تعطیلیها در اروپا به ما یادآوری میکند که آمریکا نیز در زمستان با خطرات قابل توجهی روبروست.
جیمز نایتلی، اقتصاددان ارشد بینالمللی در شرکت خدمات درمانی “آیانجی” گفت: ما گمان میکنیم بخش تولید، ساخت و ساز و اکثر خردهفروشیها فعال خواهند ماند اما محدودیتها بر دیگر بخشها با هزینهها هنگفت همراه خواهد بود که میلیونها شغل را به صورت بالقوه در خطر قرار خواهد داد.
در پاسخ به این سوال که روابط تجاری آمریکا-چین طی سال آتی به کجا خواهد رسید، ۳۸ اقتصاددان از ۵۶ اقتصاددان گفتند، این روابط مثل قبل باقی خواهند ماند، ۱۵ اقتصاددان گفتند این روابط بهبود خواهد یافت و سه اقتصاددان گفتند این روابط بدتر خواهد شد.
انتهای پیام