به نقل از خبرگزاری فرانسه، آدیس آبابا با گذشت سه هفته از آغاز عملیات نظامی برای گسترش نفوذ خود در منطقه تیگرای، اکنون قصد دارد میکیلی، مرکز این منطقه و مقر دولت محلی جبهه آزادیبخش مردم تیگرای را به محاصره درآورد.
آبی احمد، نخست وزیر اتیوپی حدود ۱۰ روز قبل اولین هشدار را به نیروهای تیگرای داده و از آنها خواست از نیروهای تیگرای جدا شده و به ارتش دولت مرکزی ملحق شوند.
او چند روز بعد اعلام کرد که دخالت ارتش وارد مرحله آخر خود شده است.
در مقابل رئیس منطقه تیگرای و رهبر جبهه آزادیبخش مردم تیگرای به خبرگزاری فرانسه گفت: آبی احمد چند بار گفت سه روز؟ او نمیداند ما که هستیم. ما ملتی هستیم که اصول خود را داریم و حاضریم برای دفاع از حق خود برای مدیریت منطقهمان، جان بدهیم.
او بدون اشاره به اینکه درباره کدام جبههها صحبت میکند، گفت: آنها تلاش میکنند شکستی را که در سه جبهه متحمل شدند، پنهان کنند تا کمی وقت بخرند و نیروهای خود را ساماندهی کنند.
تحقیق میدانی و از منبعی که از توصیههای دو طرف مستقل باشد، بسیار دشوار است چرا که منطقه تیگرای از زمان آغاز عملیات در چهارم نوامبر، تقریبا یک منطقه دور افتاده از جهان است. همچنین اطلاعات دقیقی از درگیریهایی که دستکم صدها کشته داشته و بر اثر آنها بیش از ۳۶ هزار تن از ساکنان این منطقه به کشور سودان در همسایگی این منطقه فرار کردند، منتشر نشده است.
آبی احمد در بیانیهای خطاب به رهبران جبهه آزادسازی مردم تیگرای به آنها ۷۲ ساعت مهلت داد سلاحهای خود را زمین بگذارند.
نخست وزیر اتیوپی که سال گذشته برنده جایزه صلح نوبل شد، در پیام خود تاکید کرد: شما در نقطه بیبازگشتی قرار دارید، از این آخرین فرصت خود استفاده کنید.
دولت اتیوپی اعلام کرد، کنترل منطقه “اداغ هاموس” واقع در ۱۰۰ کیلومتری شمال میکیلی را در دست دارد، همچنین ارتش اتیوپی هفته گذشته اعلام کرد کنترل میهونی واقع در ۱۲۵ کیلومتری جنوب میکیلی را به دست گرفته است و این دو شهر در مسیر اصلی منتهی به میکیلی، مرکز تیگرای قرار دارند.
ارتش اتیوپی روز شنبه هشدار داد به زودی حمله شدیدی به شهر میکیلی را آغاز میکند و قصد محاصره این شهر با تانکها را دارد.
یکی از سخنگویان این ارتش نیز نیم میلیون سکنه شهر میکیلی را به فرار دعوت و تاکید کرد: هیچ گونه ببخشی در کار نخواهد بود”.
مدیر مرکز شاخ آفریقای دیدهبان حقوق بشر روز یکشنبه توییت کرد: اینکه یک شهر به شکل کامل هدف نظامی محسوب شود، نه تنها غیر قانونی است بلکه نوعی مجازات جمعی محسوب میشود.
نخست وزیر اتیوپی نیز در همان روز جبهه آزادسازی مردم تیگرای را به تخریب زیرساختها در تیگرای به ویژه فرودگاه اکسوم (واقع در شمال غرب این منطقه) و مدارس، مراکز درمانی، پلها و جادهها که همگی متعلق به کشور اتیوپی هستند، متهم کرد.
روز دوشنبه دو تن از ساکنان شهر بحر دار، مرکز امهره واقع در نزدیکی تیگرای در گفتگو با خبرگزاری فرانسه اعلام کردند، بامداد راکتهایی به این شهر شلیک شدند.
یکی از این دو منبع گفت: سه راکت به شهر در نزدیکی فرودگاه اصابت کرد و اطلاعی نداریم که این حمله تلفات انسانی یا خسارتی داشته است یا نه.
فرودگاه بحر دار دوبار هدف حمله راکتی قرار گرفت. جبهه آزادسازی مردم تیگرای مسؤولیت حمله راکتی در تاریخ ۱۳ نوامبر را بر عهده گرفت و اعلام کرد که ارتش دولت مرکزی از این فرودگاه استفاده میکند. همچنین این جبهه مسؤولیت حمله راکتی به فرودگاههای گوندار در امهره و اسمره، پایتخت اریتره را بر عهده گرفت.
آبی احمد تمامی فراخوانهای بینالمللی برای برقراری صلح در این منطقه را رد کرد، از جمله اتحادیه آفریقا که قصد دارد در چند روز آینده سه رئیس سابق خود را به عنوان فرستاده ویژه به این کشور اعزام کند، آمریکا و سازمان ملل نیز نسبت به وقوع فاجعه انسانی در این منطقه هشدار دادند.
دولت آبی احمد جبهه آزادسازی مردم تیگرای را یک تشکل مجرم میداند و به نظر میرسد قصد دارد به جای مذاکره در نبرد نظامی با این جبهه پیروز شود.
۴ نوامبر ، درگیری مسلحانه ارتش اتیوپی و “جبهه آزادی بخش مردم تیگرای” در منطقه آغاز شد.
پیش از روی کار آمدن ابی احمد در سال ۲۰۱۸ ، جبهه تیگرای برای مدت ۳ دهه بر زندگی سیاسی در اتیوپی تسلط داشت و احمد، اولین نخست وزیر از قومیت “اورومو” است که بزرگترین قومیت در اتیوپی است.
جبهه تیگرای که از به حاشیه رانده شدن شکایت دارد و از ائتلاف حاکم جدا شده و ابی احمد را بابت تصمیم به تعویق انداختن انتخابات به دلیل همه گیری کرونا مقصر میداند.
انتهای پیام