stat counter
تاریخ : سه شنبه, ۶ آذر , ۱۴۰۳ Tuesday, 26 November , 2024
  • کد خبر : 202361
  • 16 آذر 1399 - 20:44
3

راه پیشگیری از ورود شانکر باکتریایی مرکبات در هرمزگان شناسایی شد

راه پیشگیری از ورود شانکر باکتریایی مرکبات در هرمزگان  شناسایی شد
هرمزگان/قلم-توسط محقق بخش گیاه پزشکی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی هرمزگان راه پیشگیری از ورود بیماری شانکر باکتریایی مرکبات شناخته شد .
قلم | qalamna.ir :

 دکتر سیاوش سماوی طی تحقیقاتی در خصوص روش های مدیریت شانکر باکتریایی مرکبات اظهارکرد : 

با توجه شیوع بیماری شانکر باکتریایی مرکبات در هرمزگان در سال‌های اخیر، دستورالعملهایی برای توصیه به باغداران تهیه شده است.

وی افزود : شانکر باکتریایی ، یکی از مهم‌ترین بیماری‌های مرکبات در جنوب ایران و به ویژه استان هرمزگان است که بروز این بیماری در هر فصل از سال در بسیاری از نواحی گرمسیری و نیمه‌گرمسیری به‌خصوص در سال‌های مرطوب به صورت اپیدمی روی مرکبات به‌خصوص در درختان جوان و حساس مشاهده می‌شود.

وی ادامه داد : پنج نوع یا فرم بیماری شانکر باکتریایی مرکبات شناخته شده که به نام شانکرهای A ، B ، C ،D و E معروف هستند. از بین این‌ها شانکر آسیایی مرکبات (شانکر A) از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است.

محقق بخش گیاه پزشکی مرکز ابراز داشت : بهترین راه پیشگیری از ورود بیماری به مناطقی که آب و هوای مساعد برای رشد و توسعه عامل بیماری دارند، برقراری پست‌های قرنطینه‌ای است.

 سماوی تصریح کرد : روش‌های کنترل و مدیریت تلفیقی بیماری شامل عملیات هرس؛ رعایت کامل بهداشت باغ؛ جلوگیری از جابجایی نهال، پیوندک، میوه و وسایل مختلف آلوده به شانکر؛ ضدعفونی میوه‌های آلوده؛ استفاده از بادشکن در اطراف باغات مرکبات؛ جلوگیری از صدمات وارده به گیاه از طریق چوب‌زدن؛ کنترل کرم برگ‌خوار مینوز مرکبات؛ کنترل بیولوژیک و استفاده از واریته‌های مقاوم منطبق با شرایط محیطی است.

وی از سموم مسی بعنوان یکی از  اقدامات کنترلی استاندارد جهت کنترل شانکر باکتریایی مرکبات نام برد . سماوی گفت : زمان سمپاشی پس از ریزش گلبرگ‌ها شروع و تا ٩٠ روز تا مرحله رسیدن میوه‌ها و پیدایش مقاومت طبیعی در آن‌ها ادامه یافته ، حداقل ٢ بار و حداکثر ۴ بار سمپاشی و هر ١۴-١٠ روز یک بار توصیه می‌شود.

گفتنی است :  از آن‌جایی که پدیده مقاومت به سموم مسی در حال افزایش است، افزودن ترکیبات القاکننده مقاومت القایی نظیر فوزتیل آلومینیوم به سموم مسی توصیه شده است. اسپری‌ با ترکیب اکسی‌کلرورمس ٢ در هزار و فوزتیل آلومینیوم ٢ در هزار بسیار مؤثر عنوان شده است. همچنین استفاده از ترکیب‌های تالوسینت با دارابودن ماده مسی کیوییت با محلولپاشی به میزان یک در هزار، اکسی کلرور مس ٣ در هزار، بردوفیکس ۵/۱ درصد، نوردوکسیل ٢ در هزار و کوپروسیت‌سی به میزان ٢ در هزار در جلوگیری از بروز بیماری مؤثر است.

انتهای پیام/

هشتگ: , , , , , ,

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.