stat counter
تاریخ : چهارشنبه, ۲۳ آبان , ۱۴۰۳ Wednesday, 13 November , 2024
  • کد خبر : 225924
  • 30 دی 1399 - 16:21
3

بورس از یک قاعده‌ی فنی تبعیت نمی‌کند

بورس از یک قاعده‌ی فنی تبعیت نمی‌کند

ایسنا/آذربایجان شرقی نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه بورس از یک قاعده‌ی فنی تبعیت نمی‌کند و قرمز یا سبز بودن سهام بورس معلول یک روند طبیعی اقتصادی نیست، گفت: چیزی که واضح است این است که اعتماد مردم به بازار سرمایه به آتش کشیده شده و به هیچ عنوان دیگر این اعتماد باز نخواهد گشت.

قلم | qalamna.ir :

احمد علیرضا بیگی در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص وضعیت بازار سرمایه و از بین رفتن سرمایه های مردم اظهار کرد: اصلی‌ترین معضل اقتصاد ما عبارت است از اینکه سهم دولت در اقتصاد بسیار زیاد است و در واقع اقتصاد ما کاملا دولتی است.

وی با بیان اینکه دولت همواره اراده‌ی خود را در موضوعات اقتصادی رو به جلو می‌برد، ادامه داد: تا زمانی که حضور دولت در اقتصاد به صورت وضع موجود باشد، اتفاقاتی که در بورس رخ می‌دهد، کاملا طبیعی است. مثلا در مورد خرید خودرو، مردم ناچار هستند پراید بخرند و چون دولت خودش خودروساز است، تمام قدرت و امکانات را بسیج کرده تا مردم به ناچار پراید بخرند.

وی اضافه کرد: قیمت استاندارد پراید و همچنین تعرفه گمرکات در اختیار دولت است، تعرفه‌ی واردات خودرو را دو برابر می‌کند و به هرکس هم که اقدام به خرید پراید می‌کند، ۲۰ میلیون تومان وام می‌دهد.

نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: همین وضعیت در بازار سرمایه نیز حکمفرما است و تمام نرم افزارها و امکانات در اختیار دولت قرار دارد و دولت نیز فقط هدف خود را تعقیب کرده و در شرایط فعلی نیز اولویت دولت این است که به هر قیمت ممکن بتواند منابع لازم خود را کسب کند.

وی ادامه داد: وقتی که در بازار سرمایه قیمت ها افزایش می یابد، علی القاعده بورس باید علت این افزایش قیمت را بررسی کند و با توقف فعالیت سهم هایی مانند فولاد مبارکه اصفهان، ذوب آهن اصفهان و… بررسی کند که چرا علی رغم اینکه اتفاق خاصی در این کارخانجات نیفتاده، قیمت سهم چندین برابر شده است. 

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر بیش از ۱۰۰ میلیارد تومان سرمایه مردم در بازار بورس در حال پایمال شدن است، گفت: دولت این هدف را تعقیب می‌کرد که پول بیشتری از مردم جذب کند و به همین علت هیچگونه ورودی به افزایش قیمت ها نکرد. همچنین اگر بررسی کنیم، خواهیم دید که این ۱۰۰ میلیارد تومان تنها در ۳۰ شرکت خاص متمرکز شده است که تشخیص این موضوع کار دشواری نیست. البته با ورود رئیس قوه قضائیه به این موضوع حتما نتایج روشنی به دست خواهد آمد.

وی خاطرنشان کرد: دولت قصد دارد از طریق بازار سرمایه مال و اموال خود را با قیمت بالا به فروش برساند و این کار را هم کرده است. اما در این بین شاهد دوگانگی هستیم به طوریکه از یک طرف کشت و صنعت مغان را که به اندازه ۷۰ هزار هکتار بوده و قیمت واقعی هر هکتار حدود یک میلیارد تومان است، تنها به قیمت ۱۸۵۰ میلیارد تومان می‌فروشد که ۱۰۰ میلیارد تومان نقد و مابقی را بعد از دو سال تنفس، به صورت اقساط ۱۰ ساله پرداخت خواهد شد.

عضو هیأت تحقیق و تفحص از سازمان خصوصی سازی گفت: اگر دولت به فکر تحصیل مال خود بود، چرا کشت و صنعت مغان را این گونه به فروش رساند ولی در بازار سرمایه پول و ثروت مردم  را از بین می‌برد؟ لذا بورس از یک قاعده‌ی فنی تبعیت نمی‌کند و قرمز یا سبز بودن سهام بورس معلول یک روند طبیعی اقتصادی نیست.

وی احضار وزیر اقتصاد و رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار به مجلس را راهگشا ندانست و خاطرنشان کرد: باید ساختار اقتصاد ایران اصلاح شود و تا زمانی که دولت در گلوگاه های اقتصادی نقش ویژه ای دارد، این وضعیت درست نخواهد شد.

وی ادامه داد: بورس، تسهیلات بانکی، خصوصی سازی و … نمونه هایی است که نیازمند جراحی عمیق اقتصادی است و نباید به مردم آدرس غلط داده شود و باید به مردم بگوییم ایراد کار کجاست. 

بیگی گفت: آرزوی ما تغییر زیرساخت های اقتصادی است چون که در حال حاضر ۸۰ درصد ثروت جامعه در اختیار دولت است، ۱۵ درصد در اختیار سه درصد از جمعیت کشور و فقط پنج درصد ثروت کشور در اختیار ۷۹ میلیون ایرانی قرار دارد. در حالیکه این ثروت باید به مردم بازگردانده شود و تمامی دزدی ها و چپاول ها زمانی اتفاق افتاده است که از ثروت مردم مضایقه شده است.

انتهای پیام

هشتگ: , , , , , , , , , , , , , , , ,

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.