حجتالاسلام والمسلمین محمدعلی نکونام، سوم بهمنماه در خطبه نخست نماز جمعه این هفته شهرکرد به ماجرای طایفه بنی قریظه اشاره و اظهار کرد: از آنجا که این قوم فتنهانگیز بودند، پیامبر تصمیم گرفت آنان را از مدینه خارج کند، محاصره طایفه بنی قریظه توسط پیامبر اکرم (ص) و یارانش ۲۱ روز طول کشید، این طایفه به این نتیجه رسیدند که باید مدینه را ترک کنند اما از آنجا که پیامبر آنان را میشناخت و به خیانت احتمالی آنان واقف بود، بنا را بر این گذاشتند که یکی از یاران خود به نام سعد بن معاذ را به عنوان تصمیمگیرنده نزد این طایفه بفرستد.
وی افزود: این طایفه در پاسخ از پیامبر خواستند که ابولبابه را برای مشورت نزد آن بفرستد چرا که اموال و فرزندان این شخص نزد این طایفه بود و فکر میکردند ابولبابه به آنان خیانت نمیکند، پیامبر (ص) پذیرفت و ابولبابه را نزد طایفه بنی قریظه فرستاد، وی در ابتدا به پیامبر خیانت کرد اما اندکی بعد پشیمان شد و از آن طرف فرشته وحی خبر را برای پیامبر فرستاد.
خطیب نماز جمعه شهرکرد با اشاره به اینکه ابولبابه از کار خود پشیمان شد، ادامه داد: این شخص پس از خطای خود فورا به مسجدالنبی رفته و خود را به یک ستون بست و اظهار توبه حقیقی کرد، وی هفت شبانه روز چیزی نخورد و بیهوش شد تا خداوند توبه وی را پذیرفت و پیامبر (ص) ابولبابه را آزاد کرد، از آن سو نیز به حکم سعدبن معاذ مردان طایفه بنی قریظه کشته شده و اموال آنان پس گرفته شد و شر این طایفه از بین رفت.
حجتالاسلام نکونام با تاکید بر اینکه خداوند، اموال و اولاد را جزو فتنهها میداند، یادآور شد: نباید خلاف رضای پروردگار قدم برداشت و باید دانست که همواره با فتنه مواجه هستیم، فتنه نفس، مال، اولاد، مقام و رفیق از جمله فتنهها بوده و نباید بهخاطر این عوامل به پروردگار خیانت کرد.
نماینده ولی فقیه در چهارمحال و بختیاری در خطبه دوم به اهمیت تقوا پرداخت و اظهار کرد: تقوا قدرت مهارکننده در درون انسانها بوده که انسان را از خطرات و معصیت حفظ میکند و بابد بکوشیم انس خود را با خداوند افزایش دهیم.
وی به چهارم بهمن در سال ۱۳۵۷ اشاره و بیان کرد: در این روز بختیار فرودگاههای کشور را به روی امام خمینی بست تا از ورود ایشان به کشور جلوگیری کند، در واقع این خیال خام و واهی بود که بسیاری از دولتمردان شاه نیز در سر میپروراندند که اگر امام نیاید مردم دست از یاری وی برمیدارند.
خطیب نماز جمعه شهرکرد گفت: در ششم بهمنماه همان سال حادثهای مهم در آمل رخ داد و گروهکهای منافق به هم پیوسته و در جنگلها مجموعهای را شکل دادند تا این شهر را تصرف کرده و با تصرف آن ضربهای بر نظام جمهوری اسلامی بزنند، این خیال نیز پوچ بود و دیگر بار با تشکیل سنگرها و دفاع از شهر توسط مردم این نقشه نیز خنثی شد.
حجتالاسلام نکونام تکیه کردن به مردم و درون کشور را یادآور شد و تصریح کرد: کار باید به مردم سپرده شده تا خود احساس تکلیف و مسئولیت کنند، آنان باید خود صاحب امور باشند و شهر آمل یک نمونه آن است و دیدهایم مردم در طول سالیان سال نقشآفرینیهای بینظیری کردهاند.
وی به سالگرد شهادت حضرت امالبنین اشاره کرد و توضیح داد: این بانو خادم و کنیز حسنین و همسر بینظیری برای علی بن ابی طالب (ع) بود، عقیده محکم و ارادت قوی نسبت به خاندان پیامبر (ص) داشت و زمانی که وارد خانه امام علی (ع) شد خود را بهعنوان همسر احساس نکرد و مقام حضرت و فرزندان ایشان را شناخته بود و در واقع خود را خادم این خاندان میدانست.
خطیب نماز جمعه شهرکرد با بیان اینکه حضرت امالبنین بانویی فاضله بود، افزود: این بانو تا پایان عمر بصیرت خود را حفظ کرد و به پاس بصیرت و صبر این بانوی عزیز، این روز به نام تکریم مادران و همسران شهدا نامگذاری شده است، چرا که خانوادههای شهدا به نوبه خود در یاری نظام نقش بیبدیلی داشتهاند.
حجتالاسلام نکونام با تاکید بر اینکه باید قدردان مردم باشیم، خاطرنشان کرد: دل به بیگانه بستن نمونه خیانت است، برخی از سیاسیون آنگونه از رفتن یک رئیس جمهور و آمدن دیگری سخن میگویند که انگار همه چیز بر وفق مراد مردم کشور ما شده است، اما همه میدانیم که آمریکا در هر شرایط تحریمکننده و سنگانداز است.
وی به نابسامانی بازار و گرانیها پرداخت و افزود: آنقدر به مردم تاکید کردید که در بورس سرمایهگذاری کنید و این بازار، بازاری مطمئن است، مردم به شما اطمینان کرده و در این بازار ورود پیدا کردند، اما سرمایه مردم سوخت شد و اضطرابی جامعه را فراگرفت، مردم اینقدر صادقانه خدمت میکنند بنابراین نباید مورد بیمهری قرار بگیرند.
نماینده ولی فقیه در چهارمحال و بختیاری در پایان با بیان اینکه کشور توانمند است، گفت: کشور قوی است و مردم در صحنه هستند، دل به مردم بدهید و مجلس و قوه قضائیه و دولت با همکاری همهجانبه وارد میدان شوند تا مشکلات اقتصادی و سرمایه بر باد رفته مردم احیا شود.
انتهای پیام