stat counter
تاریخ : چهارشنبه, ۳۰ آبان , ۱۴۰۳ Wednesday, 20 November , 2024
  • کد خبر : 234059
  • 15 بهمن 1399 - 9:51
4

وضعیت واکسن های کرونای تایید شده در جهان

قلم | qalamna.ir :
گروه علمی: از زمان شیوع کروناویروس و همه گیری بیماری کووید ۱۹ تولیدکنندگان واکسن در جهان با به کارگیری روش‌های مختلف، آزمایشات روی کروناویروس را آغاز و تلاش کردند تا هر چه سریعتر واکسن موثر علیه این بیماری تولید شود. محققان در کشورهای مختلف آزمایشات و تحقیقاتی را روی ۱۰ها نمونه آزمایشگاهی واکسن انجام داده اند که برخی از آنها به مرحله آزمایش انسانی رسیده، برخی وارد مراحل پایانی بررسی شده و چندین مورد از این واکسنها موفق به اخذ مجوز استفاده اضطراری شده اند.در ادامه به برخی از این واکسنها که توزیع و تزریق آنها در کشورها آغاز شده، اشاره شده است.

واکسن اسپوتنیک وی
روسیه توانست اولین واکسن کروناویروس در جهان موسوم به «اسپوتنیک V» (اسپوتنیک – وی) را ثبت کند.
پس از آن آزمایشات بالینی این واکسن در روسیه با مشارکت ۴۰ هزار داوطلب انجام شد. تاکنون بیش از ۵۰ کشور جهان برای دریافت بیش از ۱.۲ میلیارد دوز از این واکسن درخواست داشته اند و مجوز استفاده از این واکسن در چندین کشور صادر شده است.این واکسن تاکنون مجوز استفاده اضطراری را از سازمان جهانی بهداشت دریافت نکرده اما واسیلی نبنزیا، نماینده دائمی روسیه در سازمان ملل اواخر ژانویه در مصاحبه اختصاصی با خبرگزاری «تاس» گفته است: روسیه انتظار دارد سازمان بهداشت جهانی به زودی واکسن کروناویروس را تایید کند.
وزیر بهداشت آلمان نیز با اشاره به کمبود واکسن کروناویروس در اروپا گفته است که می توان از واکسن های کروناویروس ساخت چین و روسیه برای غلبه بر کمبود فعلی استفاده کرد هرچند که این اقدام مستلزم تایید آژانس دارویی اروپاست.

واکسن فایزر/بیو ان تک
انگلیس اولین کشور در جهان بود که واکسن کروناویروس فایزر/بیو ان تک محصول مشترک دو شرکت‌ آمریکایی و آلمانی را تایید کرد و هشتم دسامبر ۲۰۲۰ اولین داوطلب که یک زن ۹۰ ساله بود در برابر بیماری کووید ۱۹ واکسینه شد.همچنین در یازدهم دسامبر این واکسن توانست مجوز استفاده اضطراری را از سازمان غذا و داروی آمریکا به منظور پیشگیری از ابتلا به بیماری کووید ۱۹ دریافت کند. براساس این مجوز توزیع و تزریق واکسن در ایالات متحده آغاز شد.علاوه بر این، اورزولا فن درلاین، رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا نیز پیش از این اعلام کرد که به دنبال موافقت اداره دارویی اروپا با استفاده از واکسن شرکت های «فایزر» و «بیو ان تک» برای پیشگیری از ابتلا به بیماری «کووید ۱۹»، مجوز استفاده از این واکسن را صادر کرده است.در نهایت بعد از تأیید واکسن کرونای فایزر ـ بیوان‌تک در چندین کشور، سازمان جهانی بهداشت نیز مجوز اضطراری استفاده از این واکسن را صادر کرد.

واکسن آسترازنکا
واکسن آسترازنکا که محصول شرکت داروسازی انگلیسی-سوئدی است دومین واکسن تایید شده در انگلیس است که اوایل سال جاری میلادی اولین تزریق این واکسن انجام گرفت.همچنین اتحادیه اروپا استفاده از واکسن کروناویروس آسترازنکا را برای همه بزرگسالان تأیید کرده است که بر اساس اعلام آژانس دارویی اتحادیه اروپا اثربخشی این واکسن در آزمایشات بالینی حدود ۶۰ درصد بوده است. این سومین واکسن تایید شده در اتحادیه اروپاست.مکزیک و کویت نیز از دیگر کشورهایی هستند که استفاده اضطراری از واکسن کروناویروس آسترازنکا را تایید کرده اند.

واکسن مدرنا
این واکسن که محصول یک شرکت داروسازی آمریکایی است در ۱۸ دسامبر سال گذشته توانست مجوز استفاده اضطراری را از سازمان غذا و داروی این کشور اخذ کند. با صدور مجوز استفاده اضطراری، واکسن کروناویروس مدرنا برای تزریق در افراد ۱۸ سال و بالاتر توزیع شد.همچنین مدرنا سومین واکسن کروناویروس تایید شده در انگلیس است که نخست وزیر این کشور اوایل ماه ژانویه خبر تایید آن را اعلام کرد.واکسن مدرنا دومین واکسن کروناویروس است که مجوز استفاده اضطراری از آن در اتحادیه اروپا مورد تایید قرار گرفت.

واکسن های کروناویروس ساخت چین
واکسن سینوفارم که محصول کشور چین است توسط اداره ملی محصولات پزشکی این کشور برای استفاده عمومی تایید شده است.همچنین بنابر اعلام وزارت بهداشت امارات این واکسن در این کشور نیز ثبت شده است و برزیل، اندونزی و ترکیه هم از جمله خریداران واکسن چینیِ سینوفارم هستند.همچنین سینوواک دیگر واکسن کروناویروس تولید چین است که تاکنون محموله ای از این واکسن به اندونزی و ترکیه ارسال شده است.
 

هشتگ: , , , , , , , , , , , , , , ,

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.