ایسنا، یکی از مجموعههای فناور چاپگر سهبعدی زیستی بر پایه نیوماتیک با قابلیت چاپ سلولهای زنده در محیط تمیز طراحی کرده و توسعه داده است که به کمک آن میتوان بافتهای مصنوعی را با دقت و سرعت بالا تولید کرد.
هم اکنون نمونههای تجاری این دستگاه در حال فعالیت در مراکز پژوهشی و ارائه خدمت به استادان و دانشجویان حوزه مهندسی بافت و پزشکی بازساختی است. با ارائه این محصول به محققان و فعالان فناور، زمینه تولید فرآوردههای پرکاربرد در حوزه زیستی و سلامت فراهم میشود.
مدلهای مختلف این دستگاه با استفاده از قطعهها و قابلیتهای مختلف، از قابلیت چاپ انواع هیدروژل حاوی سلول، بایومتریالهای کامپوزیت حاوی پلیمرهای زیستتخریبپذیر و ترکیبی از هردو عنصر را دارد.
این دستگاه با قابلیت کنترل دما از صفر تا ۱۷۵ درجه سانتیگراد این امکان را میدهد که طیف وسیعی از مواد را به چاپ برساند. قابلیتهای لینک کردن با استفاده از نور فرابنفش این چاپگر با استفاده از دو منبع نور، قدرت بالا را در محدوده طول موج ۳۶۵ و ۴۰۵ نانومتر ارائه میکند. دستگاه به گونهای ساخته شده که جابهجایی آن آسان است و میتوان آن را به مکانهای خاص انتقال داد.
بر اساس اعلام معاونت علمی ریاست جمهوری، فعالان فناور این شرکت، قابلیت جابهجایی بستر دستگاه را به گونهای طراحی کردهاند که بتواند با دقت ۵ میکرون در هر جهت حرکت کند. چاپگر زیستی با قابلیت چاپ پلیمرها و هیدروژلها در محیطی بدون آلودگی و ذرات معلق، میتواند راه را برای چاپ سلول هموار کند.
انتهای پیام