دکتر سعید رحیمی افزود: لمپی اسکین یک بیماری ویروسی در دام سنگین (گاو و گوساله ) است که می تواند خسارات اقتصادی فراوانی به صنعت دامداری وارد کند. از علائم این بیماری می توان به ظهور ضایعات ندولی و کهیر مانند بر روی پوست گاوها، التهاب بر روی گردن و کشاله ران، تب شدید، آبریزش چشم، بینی و اختلال در تعادل دام ها و … اشاره کرد.
وی گفت: انتقال بیماری از طریق حشرات ناقل انجام می شود و این حشرات می توانند باعث گسترش سریع بیماری شوند، بنابراین اغلب شاهد بروز این بیماری در فصل بهار و تابستان که فصل فعالیت حشرات و بندپایان است خواهیم بود.
رییس اداره بهداشت و مدیریت بیماریهای دامی اداره کل دامپزشکی استان مرکزی تصریح کرد: واکسیناسیون دام های سنگین در استان علیه بیماری لمپی اسکین به منظور پیشگیری و کنترل این بیماری از ۲۱ فروردین ماه سال جاری آغاز شده و انتظار می رود حدود ۵۰ هزار راس دام سنگین در این طرح واکسینه شوند.
وی ادامه داد: در سال گذشته ۵ کانون بیماری در سطح استان گزارش شده و بیش از ۳۴۷ هزار و ۵۳۰ مترمربع جایگاه دام سمپاشی شده است.
رحیمی افزود: واکسیناسیون به موقع، انجام ضدعفونی، سم پاشی به صورت مرتب و جلوگیری از تردد افراد متفرقه و وسایل نقلیه به دامداری مهمترین راه پیشگیری از بیماری لمپی اسکین است.
رییس اداره بهداشت و مدیریت بیماریهای دامی اداره کل دامپزشکی استان مرکزی در پایان یادآور شد: دامداران در صورت بروز بیماری، برای جلوگیری از پیشرفت این بیماری باید از جابجا کردن دام اکیداً خودداری کرده و دام و دامداری را قرنطینه کنند.