stat counter
تاریخ : سه شنبه, ۲۹ آبان , ۱۴۰۳ Tuesday, 19 November , 2024
  • کد خبر : 360694
  • 10 اردیبهشت 1400 - 15:58
2

حقایقی درباره ارتباط میان استرس و سلامتی بدن

قلم | qalamna.ir :
گروه علمی: دانشمندان می‌گویند ارتباط مستقیمی میان استرس افراد و بروز بیماری‌های مختلف وجود دارد. تردیدی درباره تاثیر مخرب استرس بر سلامتی انسان وجود ندارد. با این حال، هر چقدر هم که انسان‌ها به دنبال اجتناب از تقابل با استرس باشند، بسیاری از افراد در طول زندگی خود ممکن است با استرس‌های مختلفی همچون از دست دادن شغل، مرگ عزیزان، یا طلاق مواجه شوند. رویداد‌های بسیاری در زندگی می‌تواند در انسان باعث ایجاد استرس و اضطراب شود.در این مطلب به ارتباط میان استرس و سلامت بدن از منظر دانشمندان می‌پردازیم:
 

۱– استرس می‌تواند باعث طیف گسترده‌ای از بیماری‌ها شود
افسردگی و بیماری‌های قلبی از رایج‌ترین مواردی است که با استرس ارتباط دارند، اما استرس می‌تواند باعث بروز طیف گسترده‌ای از بیماری‌های دیگر نیز شود. استرس با افزایش اضطراب و نگرانی در فرد، باعث اختلال در کار هورمون‌ها و جلوگیری از فعالیت‌های سالم بدن مانند ورزش کردن و تغذیه مناسب شود.در عین حال، تحقیقات نشان داده است بسیاری از افراد در زمانی که با استرس مواجه می‌شوند اقدام به استعمال دخانیات و مصرف مشروبات الکلی می‌کنند. تمامی این اقدامات می‌تواند تاثیرات مخربی بر اندام‌های بدن مانند مغز، قلب، و کبد داشته باشد. همچنین استرس مقاومت بدن در مقابل ابتلا به عفونت‌ها را کاهش داده و حتی با ابتلا به سرطان ارتباط دارد.

۲– رویداد‌های استرس زا در افراد به طور تصادفی بروز نمی‌کند
به غیر از اتفاقات بسیار ناخوشایند مانند مرگ عزیزان یا یک تصادف مرگبار و ناگهانی، رویداد‌هایی که منجر به ایجاد استرس در افراد می‌شوند به طور اتفاقی رخ نمی‌دهند. شخصیت افراد و جایگاه اجتماعی آن‌ها در میزان بروز استرس در انسان‌ها نقش دارد. تحقیقات نشان داده است افرادی که از لحاظ اقتصادی و اجتماعی در رده پایین قرار دارند بیش از سایر انسان‌ها از وقوع رویداد‌های مختلف ممکن است دچار استرس شوند.همچنین افرادی که از لحاظ اقتصادی و اجتماعی در رده پایین دسته بندی می‌شوند بیشتر امکان دارد با خشونت، مرگ دیگران و طلاق مواجه شوند. ویژگی‌های شخصیتی افراد نیز در میزان استرس دخیل است. برای مثال افراد روان رنجور (نوروتیک)، بی وجدان و دارای روحیه مخالف با دیگران احتمال بیشتری دارد که در زندگی شاهد طلاق و دیگر رویداد‌های استرس زا باشند.

۳– برخی رویداد‌های نسبت به سایرین استرس زایی بیشتری دارند
شدت یک رویداد استرس زا به میزان زیادی به ماهیت آن بستگی دارد. تحقیقات نشان داده است ویران کننده‌ترین رویداد‌های استرس زا در واقع باعث به خطر افتادن احساس صلاحیت یا جایگاه افراد می‌شوند. در حقیقت این رویداد‌های استرس زا به هسته اصلی شخصیت فرد حمله می‌کنند. از دست دادن جایگاه، از دست دادن شغل، و مشاجره با همسر یا دوست نزدیک می‌تواند باعث بروز مشکلات جدی برای سلامتی فرد شود. این مشکلات شامل طیف گسترده‌ای مانند تشدید خطر ابتلا به افسردگی تا افزایش فشار خون، و کاهش مقاومت بدن در برابر ابتلا به عفونت می‌شود.

۴– استرس‌های مزمن و بلند مدت ویرانگرتر از استرس‌های ناگهانی و کوتاه مدت هستند
دانشمندان می‌گویند یک استرس بلند مدت و مزمن برای سلامتی بدن بسیار مخرب و ویرانگرتر از رویداد‌هایی است که به صورت ناگهانی و شدید باعث ایجاد استرس می‌شود. با این حال ممکن است افراد خود را با برخی رویداد‌های استرس زا در بلند مدت وفق دهند که این موضوع مانع از آسیب به سلامتی آن‌ها می‌شود.با این وجود، به طور عمومی استرس‌های مزمن برای سلامتی بسیار مضر هستند، زیرا همیشه وجود دارند و این موضوع می‌تواند هر زمانی که بدن آسیب پذیر و ضعیف شود به آن لطمه وارد کند. همچنین تحقیقات نشان داده است استرس‌های بلند مدت می‌تواند باعث تضعیف سیستم ایمنی بدن شود. با این حال، استرس‌های حاد و لحظه‌ای مانند رویداد‌های آسیب زا می‌تواند به صورت ناگهانی بیماری‌های افراد مانند بیماری‌های قلبی را تشدید کند.

هشتگ: , , , , , ,

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.