رضا صفری افزود: با بهره برداری از این سد، آب آشامیدنی بیش از ۸۰ خانوار عشایری و دام هایشان تامین و افزون بر ۲۰۰ هکتار از اراضی دیم و زمینهای پایین دست سد قابل کشت شده است.
فرماندار فریدونشهر حجم ورودی سالانه روان آبها به سد گاوخفت را در فصول پربارش ۴ میلیون مترمکعب تخمین زد و گفت : برای ساخت این سد ۱۵۰ میلیارد ریال از محل اعتبارات ملی سازمان امور عشایری هزینه شده است.
به گفته وی، جمع آوری آبهای روان وفصلی، کاهش فشار دام روی مراتع، جلوگیری از فرسایش خاک، کنترل سیلاب و تامین آب آشامیدنی وکشاورزی عشایر منطقه، ظرفیتهایی است که سد گاو خفت در این منطقه ایجاد میکند.
صفری افزود: با بهره برداری از این سد، معیشت بیش از ۶۰ خانوار عشایر از دامپروری به سمت کشاورزی تغییر مییابد.
وی اضافه کرد: جمعیت عشایری فریدونشهر(ایل بختیاری) بر اساس آخرین آمار سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان اصفهان، بیش از ۲۳ هزار نفر است که از ابتدای خرداد تا پایان مهر در ۶۵ نقطه عشایری(مقطع چرای دام) مستقر میشوند.
طول تاج سد گاوخفت فریدونشهر بیش از ۵۰۰ متر و ارتفاع آن از کف ۱۸ و نیم متر است.
سد گاوخُفت فریدونشهر نخستین سد بزرگ آبی در مناطق روستایی و عشایری استان اصفهان است که عملیات ساخت آن از سال ۹۴ آغاز شد؛ به گفته مسوولان، نزدیک به ۳۰۰ هکتار از اراضی دیمی منطقه با بهرهبرداری از این سد به زیر کشت آبی میرود که ۲۰۰ هکتار از این اراضی زراعی و ۱۰۰ هکتار باغ پیشبینی شده است.
بر اساس آمار ادارهکل امور عشایر استان اصفهان، ۹ هزار و ۶۰۵ خانوار عشایری در استان اصفهان زندگی میکنند که شامل ایلات قشقایی، بختیاری و عرب جرقویه هستند.
۲۷ هزار نفر عشایر ایل بختیاری در شهرهای بویین میاندشت، فریدن و چادگان واقع در غرب استان و در سمیرم، دهاقان و شهرضا در شمال استان، همچنین ۲۴ هزار نفر از ایل قشقایی و محمدآباد و نصرآباد در شرق اصفهان و سه هزار نفر عشایر از طایفه عرب درجرقویه سکونت دارند.
عشایر استان اصفهان ۲۸ درصد مواد کالاهای این استان را تامین و ۳۰ تا ۳۵ هزار مترمربع انواع فرش، جاجیم، گلیم، کیف و محصولاتی از این دست، ۵۵ هزار تن لبنیات، ۳۰۰ تن عسل و ۱۵۰ هزار تن سیب درختی تولید میکنند.
شهرستان فریدونشهر با ۳۶ هزار نفر جمعیت در ۲۰۰ کیلومتری غرب استان اصفهان قرار دارد و جزو مناطق محروم و کمبرخوردار است.