مینیبوسی که صبح امروز تعدادی از دانش آموزان ساکن روستاهای بخش ماهیدشت را برای رساندن به مدرسه سوار کرده بود، به دلیل مه آلود بودن جاده در محور هلشی به ماهیدشت از پشت با خودرو سنگینی برخورد کرد که این حادثه به مرگ ۲ نفر از دانش آموزان انجامید و ۱۶ دانش آموز دیگر را راهی بیمارستان کرد.
پس از این حادثه پنج دستگاه آمبولانس و یک دستگاه اتوبوس آمبولانس برای انتقال مصدومان راهی محل حادثه شدند و آنان را به بیمارستان طالقانی شهر کرمانشاه منتقل کردند.
حضور دانش آموزان مصدوم و خانواده آنان که یکی یکی از راه می رسیدند، بخش اورژانس بیمارستان طالقانی کرمانشاه را پر از همههمه کرده بود، به نحوی که کادر درمان دانش آموزان مصدوم را به سختی در میان جمعیت جابجا می کردند؛
کارکنان بخش اورژانس بیمارستان طالقانی که معمولا به چنین همههمه هایی عادت دارند، چشمانشان با دیدن جسد کودکان مدرسهای تر شده بود.
مادران «عسل افرت» و «مبینا مرادی» که در این حادثه جان باختند، در حالی که در گوشه راهروی بیمارستان نشسته بودند، با حنجرههایی خسته از شدت فریاد، برای دیدن دوباره فرزندانشان به کادر درمان التماس می کردند.
خانواده دیگر کودکان بدحال نیز حالتی شبیه آنان داشتند؛ گروهی پرخشگرانه بر سر مدیران بیمارستان و آموزش پرورش فریاد می زدند و گروهی دیگر نیز گریه کنان پزشکان را دنبال می کردند.
مادر یکی از کودکان بدحال که با زبان محلی ناله می کرد، از اشتیاق دخترش پس دیدن مه صبحگاهی و قبل از رفتن به مدرسه حرف می زد؛ او می گفت که دخترش پیش از رسیدن مینی بوس از شدت شوق مدام می دوید.
در راهروهای بیمارستان طالقانی کودکانی هم بودند که حال عمومی مطلوبی داشتند و برای درمان زحم های جزیی خود در کنار خانواده هایشان ایستاده بودند.
به گفته مدیر کل آموزش و پرورش کرمانشاه که در بیمارستان طالقانی حضور داشت؛ این کودکان متعلق به چند روستا هستند که هر روز توسط یک مینی بوس جمع و به مدرسه ای در ماهیدشت منتقل می شدند.
«مجید یزدان پناه» که مدام از خانواده دانش آموزان معذرت خواهی می کرد، می گفت: قطعا ضایعه فوت ۲ نفر از دانش آموزان قابل جبران نیست اما هر آنچه در توان داریم برای درمان کودکان آسیب دیده به کار می گیریم.
تشکیل تیم بحران برای درمان دانش آموزان
رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه نیز که در بیمارستان طالقانی حاضر شده بود، در گفت وگو با خبرنگار از تشکیل تیم بحران دانشگاه برای درمان دانش آموزان خبر داد و گفت: تیم بحران از زمان اعلام به مرکز فوریت ها تشکیل شده است و اکنون نیز درمان دانش آموزان به صورت ویژه در دستور کار است.
«محمودرضا مرادی» توضیح داد: بر اساس برآوردهای اولیه توسط کادر درمان هیچ کدام از ۱۶ دانش آموز مصدوم نیاز به اقدامات اضطراری درمان نداشتند و به نظر می رسد که با مشکل جدی روبه رو نشوند. با این حال باید منتظر نتایج آزمایش ها بود.
او در رابطه با آخرین وضعیت درمانی این دانش آموزان نیز گفت: سه تن از دانشآموزان روانه اتاق عمل، ۹ نفر در اورژانس تحت مداوا و ۶ نفر نیز از بیمارستان ترخیص شدند.
پس از گذشت ساعاتی استاندار کرمانشاه نیز برای عیادت از دانش آموزان آسیب دیده به بیمارستان طالقانی آمد و از عزم جدی برای درمان آنان گفت.
«هوشنگ بازوند» در گفت وگو با خبرنگار اظهارداشت: از همه ظرفیت و توان کادر درمان و امکانات دولتی استفاده میکنیم تا هر چه سریعتر این دانش آموزان به بهبودی کامل برسند و به آغوش خانواده هایشان برگردند.
به دنبال این حادثه وزیر آموزش پرورش نیز پیام تسلیت صادر کرد و دستگاه قضایی دستور رسیدگی فوری به حادثه و عوامل دخیل در آن را داد.
این دانش آموزان تنها بخش کوچکی از آمار مصدومان و جانباختگان حوادث جاده ای کشور هستند؛ از ابتدای فروردین تا پایان مهرماه امسال ۱۰ هزار و ۲۶۶ نفر در حوادث رانندگی جان خود را از دست دادند که این رقم در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته(۱۳۹۹) ۹.۲ درصد بیشتر شده است.
به گفته «علی اکبر جاویدان» فرمانده انتظامی کرمانشاه، در ۶ ماهه اول امسال، در مجموع ۱۷۷ فقره تصادف جرحی درون و برون شهری در این استان رخ داده که طی آنها ۲۰۷ نفر جان خود را از دست دادهاند.