حسین اسماعیلیان افزود: با توجه به بازگشایی ها، مدیریت کرونا و زائرپذیری حداقل نسبت به سال گذشته ۱۰ درصد افزایش مصرف آب خواهیم داشت لذا در اوج مصرف آب نیاز مشهد ۱۳ هزار لیتر بر ثانیه خواهد بود.
وی خاطرنشان کرد: این در حالی است که کل ظرفیت کنونی تامین آب مشهد ۹ هزار و ۵۰۰ لیتر بر ثانیه است.
اسماعیلیان اضافه کرد: در سال ۱۴۰۰ حدود ۶۴ درصد آب آشامیدنی مورد نیاز مشهد از چاهها و ۳۶ درصد از منابع سطحی تامین شد که امسال نیز حجم ذخایر آبهای تامین کننده آب شرب مشهد به کمتر از ۳۰ درصد رسیده و حجم ذخایر نسبت مدت مشابه سال قبل ۵۵ درصد کاهش یافتهاست.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب مشهد خاطرنشان کرد: در خراسان رضوی وضعیت خشکسالی شدید و در مشهد شدیدتر است به طوری که در سال آبی ۹۹-۱۴۰۰ کاهش بیش از ۶۰ درصدی بارندگی نسبت به دوره آماری ثبت شده است.
اسماعیلیان افزود: در سال جاری نیز همین روند ادامه دارد و وضعیت دشت مشهد به نسبت استان حادتر است.
وی خاطرنشان کرد: برنامه منسجمی برای سالهای ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۳ برای تامین آب این کلانشهر تعریف شده که در صورت تامین اعتبار، بخشی از دغدغههای این حوزه رفع میشود.
کلانشهر مشهد با ۳.۵ میلیون نفر جمعیت، بیش از نیمی از جمعیت ۶ میلیون و ۸۷۰ هزار نفری خراسان رضوی را در خود جای داده است.
خراسان رضوی با اقلیم خشک و کویری، وضعیت بحرانی در تامین آب دارد و هم اینک از ۳۷ دشت استان، وضعیت ۳۴ دشت بحرانی است و سطح آب زیرزمینی آن افت کرده است و ۹۹ درصد مساحت مشهد در خشکسالی شدید قرار دارد، این درحالی است که کمبود ۱۰ درصدی منابع آبی، بحرانی ۳۵ درصدی ایجاد میکند.