stat counter
تاریخ : شنبه, ۲۲ اردیبهشت , ۱۴۰۳ Saturday, 11 May , 2024
  • کد خبر : 446853
  • 18 شهریور 1401 - 7:24
0

بازرسی سفارت ایران توسط پلیس ضد تروریسم آلبانی

بازرسی سفارت ایران توسط پلیس ضد تروریسم آلبانی
قلم | qalamna.ir :
گروه سیاسی: دیپلمات‌های ایرانی در ساعات اولیه صبح روز پنج‌شنبه ۱۷ شهریور، پس از قطع روابط دیپلماتیک آلبانی با ایران و متهم شدن جمهوری اسلامی به حملات سایبری در ماه ژوئیه، اسناد سفارت را قبل از ترک آلبانی سوزاندند.
یکی از شاهدان در محل به رویترز گفته است که مردی را در داخل سفارت دیده که کاغذها را به داخل بشکه‌ای زنگ‌زده‌ پرتاب می‌کرد و شعله‌های آتش، دیوارهای سفارت سه طبقه را روشن می‌کرد.
پلیس ضد تروریسم آلبانی ساعتی پس از آن که دیپلمات‌های ایرانی اوراق را در داخل سفارت سوزاندند، ساختمان آن را بازرسی کردند.
 پلیس با ماسک، کلاه ایمنی و مسلسل، پس از خروج دو خودرو با پلاک دیپلماتیک وارد سفارت ایران شدند که در ۲۰۰ متری دفتر نخست‌وزیر آلبانی قرار دارد.
ادی راما، نخست‌وزیر آلبانی، روز چهارشنبه در یک سخنرانی ویدئویی کم‌سابقه گفت که به دیپلمات‌ها و کارکنان ایرانی دستور داده‌است سفارت خود را تعطیل کرده و ظرف ۲۴ ساعت کشور را ترک کنند.
نخست‌وزیر آلبانی ضمن اعلام قطع روابط دیپلماتیک با ایران گفت: «این واکنش شدید… کاملاً متناسب با شدت و خطر حمله سایبری است که تهدید به فلج کردن خدمات عمومی، پاک کردن سیستم‌های دیجیتال و هک کردن سوابق دولتی، سرقت ارتباطات الکترونیکی داخلی دولت و ایجاد هرج و مرج و ناامنی در کشور کرده بود».
یک شرکت امنیت سایبری آمریکایی روز ۱۳ مرداد گفته بود که حملات سایبری اواخر تیرماه که فعالیت سامانه‌های اینترنتی چندین نهاد دولتی آلبانی را به طور موقت قطع کرد به احتمال زیاد توسط هکرهای وابسته به حکومت ایران انجام شده و هدف آن مختل کردن برگزاری اجتماع مجاهدین خلق در این کشور بوده است.آمریکا و بریتانیا نیز حملات سایبری ایران به آلبانی را به‌شدت محکوم کرده و کاخ سفید هشدار داده است که تهران با عواقب آن مواجه خواهد شد.
ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران روز پنج‌شنبه در واکنش به این تحولات «نسبت به هرگونه ماجراجویی سیاسی … با این بهانه‌های مضحک» هشدار داد و گفت کهجمهوری اسلامی «برای مقابله قاطع و فوری و پشیمان‌کننده با هرگونه دسیسه احتمالی» آمادگی کامل دارد.
پژوهشگران شرکت امنیت اینترنت ماندیانت می‌گویند که گروهی را شناسایی کرده‌اند که به‌گفته آن‌ها احتمالاً تحت حمایت  ایران، جاسوسی سایبری انجام می‌دهد.
 پژوهشگران شرکت ماندیانت می‌گویند این گروه که «ای.پی. تی ۴۲» نام دارد، عملیات جمع‌آوری اطلاعات و نظارت را دست‌کم از سال ۲۰۱۵ انجام داده است.
از سوی دیگر آمریکا اعلام کرد که  اعضای پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) درباره احتمال استفاده از ماده ۵ پیمان ناتو علیه ایران تصمیم‌گیری خواهند کرد. ماده ۵ این پیمان مربوط به اقدام جمعی علیه تهدیدکنندگان است.
کارین ژان پی‌یر، سخنگوی کاخ سفید،  در پاسخ به اینکه آیا پس از حملات سایبری  به آلبانی که منجر به قطع روابط دیپلماتیک تیرانا با تهران شد، احتمال استفاده از ماده پنج پیمان ناتو علیه ایران وجود دارد، گفت که این مسئله نیاز به «فرایندهای متعدد» دارد.وی افزود که تصمیم‌گیری کشورهای عضو ناتو در مورد استناد به این ماده و اقدام جمعی اعضای ناتو علیه ایران، با هر یک از کشورهای عضو خواهد بود.
در ماده ۵ پیمان تاسیس ناتو آمده است: «طرف‌های حاضر در این پیمان توافق می‌کنند که حمله مسلحانه به یک یا چند کشور عضو در اروپا یا آمریکای شمالی، حمله علیه تمامی آنها تلقی شود.»
بر اساس این ماده، اگر یکی از اعضای ائتلاف مورد حمله قرار گیرد، ناتو باید «اقدام لازم از جمله استفاده از نیروی مسلح را برای بازگرداندن و حفظ امنیت منطقه آتلانتیک شمالی» انجام دهد.
استفاده از این ماده از آن رو محتمل است که آلبانی از سال ۲۰۰۹ میلادی از اعضای ناتو محسوب می‌شود.آمریکا در عین حال نسبت به «اقدامات بیشتر» علیه جمهوری اسلامی هشدار داد و آنچه را که حمله سایبری «بی سابقه» علیه آلبانی به عنوان متحد آمریکا خواند، محکوم کرد.
همراه با واکنش‌های جهانی، آدرین واتسون، سخنگوی شورای امنیت ملی در بیانیه‌ای اعلام کرد که ایران باید به دلیل این حمله سایبری که منجر به «فلج کردن خدمات عمومی و هک داده‌ها و ارتباطات الکترونیکی سامانه‌های دولتی» آلبانی شد، «پاسخگو» باشد.به گفته وی، «ایالات متحده اقدامات بیشتری را انجام خواهد داد تا ایران را که با اقدامات خود امنیت متحد آمریکا را تهدید کرده و اختلال در فضای سایبری ایجاد می‌کند، پاسخگو کند.»
همچنین ناتو با محکوم کردن حمله سایبری  به آلبانی، با دولت تیرانا اعلام همبستگی کرد. سازمان پیمان آتلانتیک شمالی با انتشار بیانیه‌ای بر ترویج امنیت فضای مجازی آزاد، صلح‌آمیز و امن تاکید کرده است.سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو)  با تایید این حمله از سوی ایران با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد: «ما چنین فعالیت‌هایی را که با هدف آسیب زدن به امنیت متحدمان و مختل کردن زندگی روزمره شهروندان این کشور شکل گرفته است محکوم می‌کنیم.»
ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو در توئیتی با انتشار این بیانیه اعلام کرد، ناتو به تعهدات خود برای دفاع در برابر تهدیدات سایبری پایبند است.پیش از این، آمریکا و بریتانیا نیز این حمله سایبری را شدیدا محکوم کرده بودند.

هشتگ: , , , , , , , , , , , , , , , ,

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.