stat counter
تاریخ : پنج شنبه, ۲۹ آذر , ۱۴۰۳ Thursday, 19 December , 2024
  • کد خبر : 457933
  • 17 فروردین 1402 - 14:20
6

ساختار مار و پله ای گردشگری در کرمانشاه!/کرمانشاه ساده ترین خدمات هم ندارد

قلم | qalamna.ir :

 در آمار اعلام شده از سوی دبیر ستاد مرکزی هماهنگی خدمات سفر کشور در زمینه استان های پرمسافرنوروزی، نام کرمانشاه دیده نمی شود ولی با این وجود سرپرست میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان عنوان کرد که کرمانشاه در زمینه بازدید از اماکن تاریخی رتبه چهارم کشوری را دارد.

مصطفی فاطمی در جلسه‌ یازدهم فروردین‌ماه ۱۴۰۲ که با حضور نمایندگان دستگاه‌ها و دبیران ستاد اجرایی خدمات سفر استان‌ها به صورت ویدئو کنفرانس در سالن خلیج‌فارس معاونت گردشگری برگزار شد، با بیان این‌که امسال آمار رسمی با در نظر گرفتن پارامترهایی مانند میزان ترددهای جاده‌ای، ریلی، هوایی، مصرف سوخت و ماندگاری تلفن همراه در استان، دقیق‌تر از سال‌های گذشته سنجیده شده است، گفت: آمار سفرها از شانزدهم اسفندماه ۱۴۰۱ در سامانه ثبت شده و هیچ سالی آمار تا این اندازه به واقعیت نزدیک‌ نبوده است.

وی تاکید کرد، بیشترین میزان سفرها به مقصد استان‌های مازندران، گیلان، هرمزگان، خراسان رضوی، فارس، خوزستان، بوشهر، اصفهان، آذربایجان شرقی انجام شده است. همچنین بیشترین اقامت رسمی به ترتیب در استان‌های خراسان رضوی، هرمزگان، گیلان، مازندران، فارس، اصفهان و آذربایجان شرقی بوده است.

این در حالی است که کرمانشاه یکی از مقاصد بزرگ گردشگری با صدها جاذبه بکر طبیعی و تاریخی است، این استان چهار هزار و ۲۰۰ اثر ثبت شده ملی و ۲ اثر ثبت شده جهانی دارد.

بیستون و طاق بستان، معبد آناهیتا، طاق گرا، گور دخمه اسحاق وند، تکایای بیگلربیگی و معاون الملک، بوستان کوهستان، بازار سنتی، سراب های نیلوفر، هرسین، صحنه، روانسر، غار قوری قلعه، غار پراو، کاروانسراهای شاه عباسی و ماهیدشت و آبشار پیران از مهمترین آثار تاریخی و طبیعی گردشگری در استان کرمانشاه است و باید پرسید با این همه جاذبه تاریخی و طبیعی چرا نتوانسته در جذب گردشگر به خوبی عمل کند و نام آن جز نخستین اسامی استان های جذاب برای گردشگر باشد؟
 
افزایش ۱۲درصدی جذب گردشگر در کرمانشاه

با این وجود سرپرست میراث فرهنگی استان کرمانشاه به خبرنگار طلوع گفت: استان کرمانشاه در ایام نوروز به نسبت سال گذشته ۱۲درصد افزایش تردد داشته است و در بخش بازدید از آثار تاریخی پرمسافر بوده و رتبه چهارم کشوری را کسب کرده است.

داریوش فرمانی با بیان اینک اورامانات بیشترین مسافر و گردشگر را داشته، ادامه داد: امسال کار فرهنگی بیشتری برای جذب گردشگر انجام شده که برگزاری جشنواره صخره نوردی، پاراگلایدر، زیپ لاین، نمایشگاه صنایع دستی، شاهنامه خوانی، دف نوازی و … در محوطه تاق بستان و بیستون بخشی از این اقدامات است.

وی یادآور شد، بیش از دو میلیون نفر گردشگر از جاذبه های استان در ایام نوروز بازدید کرده اند.     

      
در ادامه احسان احمدی نصر، باستان شناس و کارشناس گردشگری به طلوع گفت: نه تنها گردشگری کرمانشاه بلکه موضوع گردشگری ایران ساختار مار و پله ای دارد، به عنوام مثال پنج پله بالا می رویم و دچار مارگزیدگی می شویم و سپس به پله نخست باز می گردیم که این وضعیت در کرمانشاه وخیم تر است.

وی ادامه داد: در کشوری که شمال، شیراز و مشهد وجود دارد قرارگیری در سکوی بالا مشکل است با اینحال کرمانشاه در سال ۹۱ در سکوی پرمسافر قرار داشت.

عدم پایداری مدیریت برای گردشگر دافعه است

این کارشناس با بیان اینکه دلایل مختلفی موجب شده تا کرمانشاه جز استان های پرمسافر نباشد، گفت: عدم پایداری مدیریت در کرمانشاه چه در بخش مدیریت ارشد و چه در بخش اداره کل میراث فرهنگی و ارگان های مربوطه، در کرمانشاه اصلی ترین دلیل این مشکل است و نتواسته ایم در حوزه تبلیغات گردشگری به خوبی عمل کنیم.

وی عنوان کرد، در یک سال گذشته سه مدیر میراث فرهنگی و دو استاندار در کرمانشاه تغییر کرده است و معاونین استاندار نیز ثبات وضعیت ندارند.

احمدی نصر افزود: باید واقع بین باشیم و بپرسیم چه امکاناتی در کرمانشاه برای رفاه گردشگر وجود دارد، گردشگری که ۲۰سال پیش از تکیه معاون الملک و تکیه بیگربیگی بازدید کرده اگر اکنون بخواهد بازهم به کرمانشاه سفر کند می تواند تنها همان اماکن با مقداری افت خدمات را بازدید کند.

وی افزود: باید بپرسیم چه مکان گرشگری جدید جذابی ایجاد کرده ایم؟ و هنوز اندر خم یک کوچه مانده ایم، ایجاد تله کابین، زیپ لاین و خدماتتی اینچنینی از بدیهیات گردشگری در دیگر استان ها است و هنوز هم پروژه تله کابین به سرانجام نرسیده که اگر هم برسد تنها چهره تاریخی شهر را مخدوش خواهد کرد.

کرمانشاه ساده ترین خدمات هم ندارد

این باستان شناس یادآور شد، کرمانشاه حتی یک شهربازی و چند مرکز اقامتی ویژه هم ندارد و زیرساخت گردشگری بسیار ضعیفی دارد، گردشگر به دنبال دریافت خدمات ویژه ای است و اگرهم کار و برنامه ای شاد برگزار کنیم با نظرات متعدد و متفاوت در جامعه محلی روبه رو می شویم که به نوعی پارادوکس است.

وی معتقد است، توسعه اتفاقی نیست و حاصل خرد و اندیشه است که باید به این مهم دست یابیم.

 

هشتگ: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.