stat counter
تاریخ : چهارشنبه, ۲۸ آذر , ۱۴۰۳ Wednesday, 18 December , 2024
  • کد خبر : 482088
  • 22 آذر 1403 - 18:24
1

نامه تروئیکای اروپایی درمورد مکانیزم ماشه، قابل پیش بینی بود

قلم | qalamna.ir :
گروه سیاسی: قاسم محبعلی مدیرکل اسبق بخش خاورمیانه وزارت خارجه می گوید چهار موضوع بین ایران و اروپا وجود دارد. اول هسته‌ای دوم امنیت که شامل اوکراین و سوریه می‌شود، سوم مسأله‌ی خاورمیانه که شامل اسراییل و خلیج فارس می‌شود و چهارم موضوع حقوق بشر و تروریسم که اروپایی‌ها روی آن تأکید دارند. آنها مدعی‌اند که خواهان حل این مشکلات از طریق مذاکره هستند.

انتخاب، قاسم محبعلی درباره نامه اخیر تروئیکا به شورای امنیت مبنی بر احتمال فعال‌سازی مکانیسم ماشه گفت: «با توجه به قطعنامه اخیر شورای حکام، این اقدام اروپایی‌ها قابل پیش‌بینی بود. آنها به ایران توصیه کردند که با آژانس همکاری کند. آنها مدعی‌اند که ایران تهدید کرده در صورت صدور قطعنامه، غنی‌سازی را بالا می‌برد. این شرایط سلسله واکنش‌هایی را در پی دارد که نهایتاً برنامه هسته‌ای ایران به شورای امنیت برمی گرداند. اگر این اتفاق قبل از اکتبر سال آینده رخ دهد، به معنای بازگشت تحریم‌های گذشته است. از نظر اروپایی‌ها، ایران تعهدات خود را در خصوص ان. پی. تی نقض کرده که از نقض برجام، مهم‌تر است.»

وی درباره موضوعات اختلافی میان ایران و اروپا بیان کرد: «چهار موضوع بین ایران و اروپا وجود دارد. اول هسته‌ای دوم امنیت که شامل اوکراین و سوریه می‌شود، سوم مسأله‌ی خاورمیانه که شامل اسراییل و خلیج فارس می‌شود و چهارم موضوع حقوق بشر و تروریسم که اروپایی‌ها روی آن تأکید دارند. آنها مدعی‌اند که خواهان حل این مشکلات از طریق مذاکره هستند. مذاکرات احتمالی به شکل جامع و بر سر این چهار موضوع خواهد بود. اگر راه حل سیاسی پیدا شد، یک مسأله است، اما اگر پیدا نشد، تحریم‌ها تداوم می‌یابد. با روی کارآمدن ترامپ و روابط او با اسراییل، عملاً از ابزار‌های نظامی هم استفاده کنند.»

محبعلی درباره ادعا روسیه در مخالفت با مکانیسم ماشه گفت: «روسیه و چین تأثیری در جلوگیری از مکانیسم ماشه ندارند. اگر یکی از ۵ عضو این پرونده را به شورای امنیت ببرند، بحث وتو و قطعنامه جدید پیش می‌آید، مگر اینکه قطعنامه‌ای برای تمدید برجام شکل بگیرد. انگلیس و فرانسه کافیست این پرونده را به شورای امنیت ببرند. روسیه و چین در مقابل رأی انگلیس و فرانسه و آمریکا شانسی ندارند.»

او در رابطه با تأثیر شرایط جدید سوریه بر روابط ایران و غرب اظهار داشت: «رفتار ایران در موضوع سوریه و غرب خیلی مهم است. اگر روابط ایران با دولت جدید سوریه عادی شود، چالش جدیدی شکل نمی‌گیرد. البته مشخص نیست سوریه به سمت چه دولتی پیش برود و شاید وارد جنگ‌های داخلی جدیدی شوند. متحدین ایران مانند حزب الله نیز در این مسأله دخیل هستند. اگر سوریه جدید یک سوریه‌ی افراطی باشد، صورت مسأله تغییر می‌کند و ممکن است روی مناسبات ایران و غرب و ترکیه اثر بگذارد.»

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 6در انتظار بررسی : 6انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.