stat counter
تاریخ : چهارشنبه, ۷ آذر , ۱۴۰۳ Wednesday, 27 November , 2024
  • کد خبر : 120054
  • 16 اردیبهشت 1399 - 14:02
4
مدیر مجموعه فرهنگی- مذهبی تخت فولاد اصفهان:

با تکمیل گذر بابارکن الدین گذر بهشت تکمیل می‌شود

با تکمیل گذر بابارکن الدین گذر بهشت تکمیل می‌شود
مدیر مجموعه فرهنگی- مذهبی تخت فولاد اصفهان با بیان اینکه با تکمیل گذر بابارکن الدین گذر بهشت تکمیل می‌شود تصریح کرد: سال گذشته اعتبار یک میلیارد تومانی به این طرح اختصاص یافته بود و سال جاری نیز ۷۰۰ میلیون تومان برای تکمیل آن تخصیص یافته است.
قلم | qalamna.ir :

طرح جامع و عملیاتی مجموعه تخت فولاد با هدف مرمت و ساماندهی برنامه‌ها و طرح‌های این مجموعه فرهنگی- مذهبی براساس چشم‌اندازی صحیح و مشخص تدوین شده است.

یکسال و نیم زمان برای بررسی و تدوین این طرح جامع صرف شده و با بررسی در کمیته‌های فنی مختلف از جمله شورای سیاست‌گذاری طرح‌های عمرانی و کمیسیون بررسی و تصویب طرح‌ها، در نهایت سال ۹۷ به تصویب رسید.

همچنین از سال ۹۸ تمامی طرح‌های عمرانی تخت فولاد براساس این طرح جامع آغاز شد.

این طرح جامع رویکرد گردشگری دارد و سرفصل‌های مختلف از جمله ایجاد مسیرهای گردشگری پیاده و سواره در مسیرهای مختلف تخت فولاد، کاربری‌های متناسب با فضای تاریخی و معنوی آن، موزه‌ها و نمایشگاه‌های روباز، کارگاه‌های متناسب با ظرفیت‌های موجود، ساماندهی فضای سبز و نمادها در آن گنجانده شده است.

همچنین سرفصلی با عنوان کشف نقاط جُرم‌خیز و ناامن تخت فولاد، سعی در افزایش امنیت گردشگری و حس امنیت در این مجموعه دارد.

سید علی معرک‌نژاد مدیر مجموعه فرهنگی- مذهبی تخت فولاد روز سه‌شنبه در گفت و گو با خبرنگار  افزود: بهشت یک گذر گردشگری است که از تکیه بابارکن الدین آغاز و به ترتیب در مسیر این گذر گردشگری تکیه‌های کازرونی، سیدالعراقین و خاتون‌آبادی به یکدیگر متصل و به تکیه میرفندرسکی ختم می‌شود.

وی با اشاره به اینکه براساس طرح جامع تخت فولاد، مقرر شده که چهار گذر گردشگری در تخت فولاد اصفهان بیان کرد: هر یک از این گذرها تعدادی از تکایای تخت فولاد با ظرفیت‌ها و ویژگی‌ها و موزه‌ را در مسیر گذر گردشگری بهشت قرار می‌دهد.

مدیر مجموعه فرهنگی- مذهبی تخت فولاد اصفهان ادامه داد: تاکنون سه گذر از این چهار محور گردشگری اجرا شده و از سال ۹۸ طرح گذر بابارکن الدین براساس طرح جامع مجموعه تخت فولاد در دستور کار قرار گرفت.

وی پیش‌بینی کرد که  ساماندهی و تکمیل زیرساخت‌های گذر بابارکن الدین تا ۴ ماه آینده به اتمام برسد.

معرک‌نژاد با بیان اینکه با تکمیل گذر بابارکن الدین گذر بهشت تکمیل می‌شود تصریح کرد: سال گذشته اعتبار یک میلیارد تومانی به این طرح اختصاص یافته بود و سال جاری نیز ۷۰۰ میلیون تومان برای تکمیل آن تخصیص یافته است.

وی اظهارداشت: این گذر گردشگری کف فرش شده و قرار است از مبلمان‌های شهری ویژه، تابلوهای راهنما و معرفی، نورپردازی و روشنایی مناسب در این مسیر استفاده شود.

مدیر مجموعه فرهنگی- مذهبی تخت فولاد اصفهان گفت: همچنین با همکاری سازمان زیباسازی شهرداری و طی یک فراخوان، نماد و المان شهری ویژه‌ای که روایتی از تخت فولاد اصفهان دارد برای این گذرگردشگری طراحی و ساخته شود.

وی خاطرنشان کرد: با اجرای این موارد تکمیلی، گذر بهشت نیز تا آذرماه امسال تکمیل و به بهره‌برداری خواهد رسید.

معرک‌نژاد اجرای برنامه‌ها و رویدادهای فرهنگی و گردشگری مجموعه تخت فولاد را پس از افتتاح محور گردشگری بهشت، در همین گذر دانست.  

وی همچنین تاکید کرد: شیوع ویروس کرونا هیچ خللی در روند اجرای طرح‌های عمرانی تخت فولاد نداشته و این طرح‌ها با قوت در حال اجراست.

مدیر مجموعه فرهنگی- مذهبی تخت فولاد اصفهان مرمت تکیه‌ها و بناهای این مجموعه در دستور کار این مدیریت برشمرد و گفت: مجموعه فرهنگی مذهبی تخت فولاد اصفهان با مساحت ۷۵ هکتار دارای تکایای زیادی است که به دلیل تعدد تکایا و بالا بودن مساحت چشم‌اندازی ۱۰ ساله برای آن ترسیم شده است.

وی تصریح کرد: همچنین مرمت و ساماندهی تکیه‌ها اعتبار زیادی نیاز دارد بنابراین مقرر شد هر سه سال یکبار یکی از محورهای گردشگری تخت فولاد مرمت و ساماندهی شود.

معرک‌نژاد افزود: ۱۸ میلیارد و ۹۰۰ میلیون تومان اعتبار برای ۲۰ طرح عمرانی تخت فولاد اختصاص یافته است که از این میزان ۱۱ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان مربوط به ۲ طرح تملکی و ۷ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان نیز مربوط به ۱۸ طرح مرمت و ساماندهی است.

تخت فولاد اصفهان با نام وادی السلام ثانی، دومین قبرستان جهان تشیع آرامگاه بیش از ۲ هزار عالم، فقیه و مجتهد، شاعر، فیلسوف و حکیم بزرگ ایرانی و همچنین سایت موزه ای گردشگری برای طالبان فرهنگ و معرفت است.

تخت فولاد در سال ۱۳۷۵ به شماره ۱۷۳۵ درفهرست آثار ملی به ثبت رسیده است و این ظرفیت را دارد که به یکی از مقاصد گردشگری مذهبی ایران و تاریخ معماری اصفهان تبدیل شود، زیرا تنها یک قبرستان ساده نیست بلکه گنجینه ای از مشاهیر و مفاخر ایران و جهان اسلام است.

مکان‌ های مهم و تاریخی ثبت شbده ملی تخت فولاد عبارتند از: تکیه میرفندرسکی معروف به تکیه بختیاری‌ ها، سنگ قبر بابا فولاد حلوائی، آرامگاه بابا رکن‌الدین، تکیه آغا باشی، تکیه آقا حسین خوانساری، تکیه آقا مجلسی، تکیه بروجردی‌ها، تکیه تویسرکانی، تکیه جویباره‌ای، تکیه خاتون ‌آبادی، تکیه ریزیها، تکیه سید العراقین، تکیه شهشهانی، تکیه فیض، تکیه لسان الارض، تکیه مادر شاهزاده، تکیه محمد جعفرآباده‌ای، تکیه میرزا رفیعا، تکیه واله (والهیه)، تکیه چهارسوقی، تکیه کازرونی، تکیه کلباسی (ابوالمعالی)، آرامگاه بید آبادی، آب‌انبار کازرونی، شبستان مسجد مصلی، مسجد رکن الملک، و تکیه فاضل هندی.

براساس آمار موجود سالانه صدها هزار مسافر و گردشگر از تخت فولاد دیدن می‌کنند.

هشتگ: , , , , , , , ,
  • منبع :

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.