به نقل از روابط عمومی شرکت فولاد مبارکه، جواد نیلی اظهار داشت: به طورکلی فولادسازان کشور بهخصوص فولاد مبارکه سال ۹۸ را با دو چالش جدی و اساسی شروع کردند، چالش تأمین الکترود گرافیتی بهدلیل تحریمهای آمریکا و چالش تأمین مواد اولیه، یعنی کنسانترۀ سنگآهن و گندله.
مدیر ارشد خدمات فنی و پشتیبانی فولاد مبارکه ادامه داد: با تلاش فراگیر و همچنین تمهیدات مدیریت ارشد سازمان، مشکل الکترود گرافیتی تا اواسط سال ۹۸ حل شد، ولی چالش تأمین مواد اولیه بهدلیل جاذبههای صادراتی در این حوزه و سرمایهگذاریهای انجامشده در بخشهای پاییندستی و شرکتهای معدنی کموبیش ادامه دارد و هنوز هم بزرگترین نگرانی ما در سال ۹۹ است.
وی تصریح کرد: اثر چالشهای فوق، که سهم مواد اولیه در آن بسیار قابلتوجه است، بهگونهای بود که فولاد مبارکه در سال ۹۸ با کاهش ۷۰۰ هزار تن گندله، ۱.۳ میلیون تن آهن اسفنجی و ۹۰۰ هزار تن تختال روبهرو شد؛ به گونهای که تمام ذخیرۀ اسلب فولاد مبارکه برای پاسخگویی به نیاز بازار و کنترل قیمت و به میزان ۶۰۰ هزار تن به مصرف رسید و در صورت عدم تأمین مواد اولیه، افت تولید و تبعات آن در بازار اجتنابناپذیر است.
نیلی خاطرنشان کرد: در سال ۹۸ فولاد مبارکه توجه ویژهای به تولید محصولات جدید و خاص جهت تأمین نیاز کشور و جلوگیری از واردات داشت که تولید تختالهای محیط گازترش (کاربرد در لولههای انتقال نفت)، ورق گرم برای تولید لولههای با استحکام بالا و صنایع خودروسازی، و ورق سرد جهت تولید کانتینرهای دریایی و صنایع بستهبندی از آن جمله است.
مدیر ارشد خدمات فنی و پشتیبانی فولاد مبارکه ادامه داد: برنامۀ تولید فولاد مبارکه برای سال ۹۹ بهرهبرداری حداکثری از ظرفیتهای خطوط مختلف تولید است که با تولید ۷.۵ میلیون تن گندله، ۹.۳ میلیون تن آهن اسفنجی، ۷.۲ میلیون تن تختال، ۶.۶ میلیون تن کلاف گرم و ۱.۶ میلیون تن محصولات سرد محقق خواهد شد. البته در صورتی که مواد اولیه و انرژی بهموقع و به میزان کافی تأمین شود.
وی اذعان داشت: در شروع سال جدید همۀ خطوط تولید فولاد مبارکه ضمن دستیابی به اهداف تولید خود، رکوردهای تولید قابلتوجهی در بخشهای مختلف آهن اسفنجی، تختال و کلاف گرم داشتهاند. امید است با حمایتها و سیاستگذاریهای مناسب بتوانیم به تمام اهداف در سال ۹۹ برسیم.
نیلی در پایان تصریح کرد: برای تولید ۶ محصول جدید که مصارف آنها در مخازن تحت فشار، لولهسازی، صنایع نیروگاهی و خودروسازی است، و عمدتا هم وارداتی هستند، برنامهریزیهای لازم انجام شده که با حمایت و پشتیبانی خطوط تولید و تلاش و پشتکار مدیران و کارکنان نواحی این امر تحقق خواهد یافت.