ایسنا و به نقل از تک اکسپلور، معمولا برای بررسی ابزار دیجیتال، میزان سرعت، وضوح صدا و ظرفیت ذخیره آنها ارزیابی میشود. “هومی میاشیتا”(Homei Miyashita)، پژوهشگر “دانشگاه میجی”(Meiji University) ژاپن، راه دیگری برای این کار دارد. راه حل او این امکان را فراهم میکند که بتوان ابزار را با بررسی مزه آنها ارزیابی کرد.
میاشیتا، یک ابزار دستی موسوم به “Norimaki Synthesizer” ابداع کرده است که صفحهای قابل لیس زدن دارد و پس از قرار گرفتن در دهان میتواند همه احساسات مربوط به طعم غذا را بازسازی کند.
این ابزار که پنج لوله دارد، مبتنی بر الکترولیتهایی است که در پنج نوع ژل قرار گرفتهاند و میتوانند شدت پنج طعم اساسی یعنی ترشی، شوری، تلخی، شیرینی و “اومامی”(umami) را کنترل کنند. اومامی که از واژهای ژاپنی مشتق شده، برای توصیف یک طعم خوش لذت بخش به کار میرود و در حال حاضر از طعمهای اساسی محسوب میشود.
در روند ارزیابی با این ابزار، از روش موسوم به “الکتروفورز”(electrophoresis) استفاده میشود که به حرکت ذرات میکروسکوپی فعال شده با بار الکتریکی گفته میشود. هنگامی که این ابزار به لمس زبان میپردازد، فرد میتواند همه پنج طعم را احساس کند اما هنگامی که بارهای الکتریکی گوناگونی به کار میروند، برخی از طعمها بیش از طعمهای دیگر خود را نشان میدهند.
میاشیتا در این بررسی، ادراک طعم را با ادراک تصاویر روی صفحه نمایش مقایسه کرد. چشمان ما، تصاویر زیبا را روی نمایشگر میبینند اما این تصاویر در حقیقت، مجموعهای از پیکسلهای قرمز، سبز و آبی، در ترکیبها و شدتهای گوناگون هستند که به طور پیوسته حرکت میکنند.
وی افزود: این نمایشگر مانند یک نمایشگر نوری که نور سه رنگ اصلی را برای تولید رنگهای اختیاری به کار میگیرد، میتواند طعمهای اختیاری را با استفاده از طعمهای اصلی تولید کند.
میاشیتا ادامه داد: این ابزار، به کاربران امکان میدهد تا طعم هر نوع خوراکی از آبنبات گرفته تا سوشی را بدون قرار دادن آن خوراکی در دهان تجربه کنند.
Norimaki Synthesizer علاوه بر داشتن جنبه سرگرمی، میتواند ابزار ارزشمندی برای کسانی باشد که میخواهند وزن خود را مدیریت کنند. این افراد میتوانند به راحتی مصرف نمک خود را محدود کنند و یا همراه با مصرف غذای واقعی، این ابزار را به کار بگیرند تا طعم نمک را احساس کنند.
انتهای پیام