دکتر هوشنگ بازوند امروز جمعه در جلسه کارگروه اشتغال و سرمایه گذاری استان که به شیوه اجرای پرداخت تسهیلات به کسب و کارهای آسیب دیده ناشی از کووید ۱۹ در سرسرای شهدای دولت استانداری اختصاص داشت گفت: مبلغ ۶ هزار و ۸۰۰ میلیارد ریال تسهیلات برای واحدهای اقتصادی و صنعتی آسیب دیده ناشی از شیوع بیماری کرونا در استان به تصویب رسیده که همه دستگاههای اجرایی بویژه بانکها باید برای جذب تمامی این مبلغ نهایت تلاش خود را به کار گیرند. مبلغ اختصاص یافته پس از ارسال گزارش ها و بررسی های صورت گرفته توسط دولت برای کل استان کرمانشاه در نظر گرفته شده است.
وی ادامه داد: برهمین اساس در استان نیز این مبلغ میان واحدهای آسیب دیده اقتصادی ناشی از شیوع کرونا با هماهنگی اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی به عنوان دبیر کمیته توزیع تسهیلات که دستگاه های مختلفی مانند جهادکشاورزی، صنعت، معدن و تجارت، اداره کل گردشگری، استانداری و … در آن عضو هستند، توزیع می شود.
دکتر بازوند ادامه داد: این کمیته نهایتا ظرف مدت چند روز آینده باید ساز وکارهای لازم و شیوه نامه اجرایی جهت چگونگی توزیع اعتبار درنظرگرفته شده را مشخص و با نظارت مدیرکل جذب و سرمایه گذاری استانداری پرداخت ها طبق چارچوب تعیین شده آغاز شود.
استاندار کرمانشاه یادآور شد: تسهیلات اعطایی به واحدهای آسیب دیده که بیش از ۵۰ نفر نیروی کار دارند ۵۰ درصد برای موضوع دستمزد و برای واحدهایی که کمتر از ۵۰ نفر نیروی کار دارند ۷۰ درصد به این موضوع اختصاص یافته و مابقی برای سایر هزینه ها خواهد بود.
وی همچنین با اشاره به اینکه احتمالا از ۲۴ خرداد و یا در نهایت اول تیرماه کار پرداخت تسهیلات به واحدهای آسیب دیده آغاز می شود، گفت: حداکثر ظرف ۲ ماه این کار انجام و واحدهای مشمول از تسهیلات درنظر گرفته شده بهره مند می شوند.
دکتر بازوند در ادامه و با مهم ارزیابی کردن سهم بانک ها در جذب همه اعتبار درنظر گرفته شده، افزود: اختصاص این مقدار تسهیلات فرصت مناسبی از سوی دولت است که ایجاد شده و اگر دستگاه های اجرایی و بویژه بانک ها در پرداخت آن سخت گیری کنند تنها خودمان زیان می بینیم و ممکن است دیگر استان ها اعتبار برگشت خورده را جذب کنند.
مدیر ارشد استان کرمانشاه با اشاره به برخی بندهای پرداخت تسهیلات که مشخص شدن برخی وثایق را به بانک ها محول کرده است، گفت: لازم است مدیران بانک ها تا جایی که امکان پذیر است در این موضوع تسهیل گری کرده و از سخت گیری های بی مورد پرهیز کنند.
وی گفت: سخت گیری و کارشکنی در این خصوص ممکن است باعث شود یک یا چند واحد آسیب دیده نتوانند تسهیلات مورد نظر را دریافت کرده و در نهایت شاهد برگشت خوردن اعتبار باشیم که این موضوع پذیرفتنی نیست.
دکتر بازوند همچنین خواستار مشخص شدن سهم هر شهرستان توسط اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی شد و گفت: همه ابهامات و موانع کار تا روز چهارشنبه هفته پیش رو باید مرتفع شود.
استاندار کرمانشاه در پایان از سازمان تامین اجتماعی استان نیز خواست تا به موضوع تحت پوشش نبودن کارگرانی که در سامانه کارا به منظور دریافت بیمه بیکاری ثبت نام کرده اند رسیدگی کند.