stat counter
تاریخ : سه شنبه, ۶ آذر , ۱۴۰۳ Tuesday, 26 November , 2024
  • کد خبر : 171839
  • 09 مهر 1399 - 11:36
4

تابلوی بورس چه زمانی سبز می شود؟

تابلوی بورس چه زمانی سبز می شود؟

ایسنا/اصفهان اگرچه بورس به عنوان یک بازار مالی و سرمایه در دنیا رونق دارد و مردم در آن سرمایه گذاری می کنند، اما این بازار در ایران دیر رونق گرفت، با این وجود طی یک سال گذشته استقبال خوبی از آن صورت گرفت و از سوی دیگر دولت نیز با ورود عرضه های اولیه در هر هفته، شرکت های خوب دولتی به آن و … حمایت های خوبی از بورس کرد و به نوعی اقبال مردم از بازار سرمایه بیشتر شد.

قلم | qalamna.ir :

اگرچه بورس از اواخر سال گذشته و ماه های ابتدایی امسال رونق بالایی گرفت و نقدینگی های سرگردان روانه این بازار شد، اما طی دو ماه گذشته با توقف روند صعودی نمادها، بازار دچار ریزش شد تا جایی که امروز بازار بورس دوران قرمزی را تجربه می کند و بسیاری از افراد این سوال را دارند که با فروش سهام خود از این بازار خارج شوند و یا با صبر و تامل در انتظار سبز شدن نمادها باقی بمانند.

با وجودی که بسیاری از کارشناسان اقتصادی شرایط امروز بازار بورس را پیشتر و زمانی که نمادها سیر صعودی به خود گرفته بود تجربه کردند، اما معتقدند که بورس بازاری بلند مدت بوده و به طور قطع برندگان این بازار افرادی هستند که با صبر و تامل وارد هیجان بورس نشوند.

وضعیت حرکت بورس پایدار نیست

سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس نیز با اعتقاد بر اینکه وضعیت حرکت بورس پایدار نیست، به ایسنا گفت: باید اقداماتی انجام داد که بازار سرمایه به پایداری برسد. متاسفانه در پایدارسازی بازار سرمایه تعلل شده است که در نهایت موجب ریزش شدید بازار بورس شده است، چراکه هشدارها در توجه به بازار سرمایه، مدیریت و تحول زیرساختی آن به درستی انجام نشد.

مهدی طغیانی با بیان اینکه بازار بورس ایران اندکی متفاوت از دنیاست، اظهار کرد: مقررات و زیرساخت های این بازار باید به صورت دایم رصد می شد که به دلیل تعلل در این مسئله امروز شاهد ریزش بورس هستیم.

مدیریت صحیح عامل تعیین کننده بازار بورس است

نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی در خصوص اینکه بازار بورس چه زمانی به ثبات می رسد، اظهار کرد: معتقدم سیاست گذاری ها در بازار بورس زیاد مهم نیست و به نوعی این تنها عامل تعیین کننده نیست، اما مدیریت بازار باید به نحوی باشد که چه رو به بالا و چه رو به پایین با تامل بیشتری حرکت کند.

وی تاکید کرد: در حال حاضر مقررات به نوعی است که بازار می تواند به شدت رو به بالا و رو به پایین حرکت کند، البته اگر اقتصاد کشور و عوامل بنیادی آن را ایجاب می کرد، ایرادی نبود، اما متاسفانه این تغییرات نتیجه و برآیند عوامل بنیادی نیست و تنها براساس هیجان و تقاضا شکل گرفته است.

طغیانی درباره نقش دلالان در تغییرات بازار بورس، توضیح داد: بازار بورس، بازاری نسبتا استاندارد است اما مشکل این بازار به نوعی مربوط به رفتارهای سبدگردان ها به خصوص سبدگردان های حقوقی است که در نقش خریدار و فروشنده در بازار اثر می گذارند.

رفتار مسئولانه نسبت به بورس داشته باشیم

به اعتقاد سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس، باید مسئولانه در این بازار عمل کرد و وقتی مجموعه حقوقی در بازار منافع زیادی از بازار می برد، باید در زمان پایین آمدن بازار نیز مسئولانه عمل کند.

وی درباره حباب بورس نیز، اظهار کرد: از اساس با واژه حباب در بازار بورس موافق نبودم، البته در برخی نمادها حباب وجود داشت و کماکان نیز وجود دارد و در برخی دیگر حباب کمتر و یا اصلا وجود ندارد.

استاد اقتصاد دانشگاه اصفهان تاکید کرد: به طور قطع نمی توان بازار سرمایه را قضاوت کرد چراکه بازار مجموعه ای از شرکت هاست که برخی از ارزش ذاتی خود فاصله گرفته بودند و برخی دیگر خیر، و البته برخی شرکت ها زیر ارزش ذاتی خود هستند.

بورس همچنان بازاری امن برای سرمایه گذاری است

از سوی دیگر نعمت الله اکبری نیز با تحلیل بازار سرمایه در شرایط فعلی به گفت: متاسفانه یکی از مشکلات در اقتصاد رفتاری به نحوه برخورد ما به یک موضوع برمی گردد که بدون شناخت و آگاهی وارد یک بازار می شویم و از سوی دیگر به دنبال توقعات آنی و کوتاه مدت هستیم.

این استاد اقتصاد دانشگاه اصفهان با بیان اینکه متاسفانه سودهای غیرواقعی در ماه های پایانی سال گذشته و ماه های ابتدایی امسال به نوعی اغواکننده بود، گفت: این سودها موجب شد تا دیگران نیز نقدینگی و یا حتی دارایی خود را تبدیل به نقد کرده و وارد بورس شوند و به نوعی توقع داشتند تا یک شبه ره صد ساله را طی کنند.

وی با تاکید بر اینکه برد و باخت و سود و زیان بورس در کوتاه مدت با هم برابری می کند، تصریح کرد: باید توجه داشت که بورس یک سرمایه گذاری میان مدت و بلندمدت و بازاری امن برای سرمایه گذاری است که می تواند میانگین سود قابل ملاحظه ای عاید افراد کند، اما هیجان هایی که در ماه های ابتدایی امسال در ورود به بازار بورس صورت گرفت شرایط را متفاوت کرد.

مردم در بورس هیجانی رفتار می کنند

وی تصریح کرد: به عنوان یک کارشناس اقتصادی بارها تذکر دادم که این هیجانات و ورود مردم به بورس موجب بروز مشکلاتی می شود و افرادی که با هیجان وارد بورس می شوند به طور قطع با هیجان نیز از بازار خارج می شوند به اصطلاح تب تند بورس با لغزشی، زود عرق می کند که متاسفانه این موجب ناراحتی و نگرانی بسیاری شد.

به اعتقاد اکبری، بورس سرمایه گذاری میان مدت و بلندمدت است و اینکه فردی به دنبال سود ۴۰ درصد در یک ماه است، اشتباه است.

وی با اشاره به اینکه متاسفانه زمانی که همه وارد بازار بورس شدند بیشتر نمادها صعودی بود، گفت: یکی از تکنیک های بازار سرمایه این است که در شرایط صعودی و وقتی شیب سهامی رو به افزایش است، نباید اقدام به خرید کرد و این یکی از بزرگترین خطاهای مردم بود، چراکه سهام رو به رشدی ممکن است در ادامه راه، متوقف و حتی سقوط کند.

نبود اطلاع رسانی مناسب ایراد بزرگ بازار بورس

استاد اقتصاد دانشگاه اصفهان با تاکید بر اینکه بهترین مکان برای ورود نقدینگی که می تواند موجب منفعت اقتصاد یک کشور شود، بازار سرمایه است، در حالیکه اگر نقدینگی مردم وارد بازار مسکن، طلا و ارز شود تخریب کننده خواهد بود، تصریح کرد: ایراد این فضا نبود اطلاع رسانی درست بود و باید توجه داشت که برخی تصمیمات و رفتارهای اشتباه در بازار سرمایه همانند بهمنی است که با هر لرزشی فرو می ریزد که دیگر نمی توان جلوی آن را گرفت.

اکبری با اشاره به تلاش دولت برای کنترل بازار بورس و اینکه اکنون برخی هیجانات در بازار بورس در حال فروکش کردن است، اما دولت همچنان باید اطلاع رسانی لازم را در این خصوص انجام دهد، اظهار کرد: اینکه برخی دولت را مقصر ریزش بورس می دانند نادرست است چراکه دولت از ریزش بورس منفعتی نمی برد و به طور قطع منفعت دولت در فعال کردن بازار سرمایه است، البته ممکن است برخی شرکت های حقوقی از طریق نوسان گیری، به دنبال سود کردن باشد، اما چنین موضوعی را تایید نمی کنیم، اما یک عده دلال و نوسان گیر در این فضا هستند که اقدامات آنها را نباید به نام دولت تمام کرد.

مردم برای ورود به بورس نیاز به آموزش دارند

وی با اعتقاد بر اینکه به طور قابل ملاحظه ای حباب بورس خالی شده و تا حدی به اصلاحیه لازم رسیده است، تاکید کرد: در حال حاضر دولت و سازمان بورس در تلاش برای مثبت شدن نمادهاست و به طور قطع از آن سودهای هیجانی آن چنانی به تعادل خواهیم رسید؛ البته هنوز برخی در بورس طمع می کنند و از آن توقعات بالایی دارند، باید گفت مردم در بورس تنها توقع سود دارند و توان ضرر ندارند.

استاد اقتصاد دانشگاه اصفهان با تاکید بر اینکه یکی از توقعات در شرایط کنونی این است که دولت برای ورود مردم به بازار بورس شروع به آموزش کند و حتی رسانه ملی باید ساعاتی را به برنامه سازی جهت آموزش مردم برای ورود به بورس، هشدارها و سواد بازار سرمایه اختصاص دهد، گفت: باید توجه داشت تعداد کدهای بورسی کشور از دو میلیون کد، امروز به حدود ۴۸ میلیون کد بورسی رسیده است؛ مثلا اکنون برای سهام عدالت، دارای اول، شرکت های پالایشی … کد بورسی نیاز است، بنابراین مردم به صورت ناخودآگاه درگیر بازاری به نام بازار سرمایه شده اند که در این شرایط نیازمند آموزش هستند.

وی پیشنهاد داد: تلویزیون و دولت در تعامل با یکدیگر، باید آموزش های لازم و مناسب برای حضور مردم به بورس را درنظر بگیرند که متاسفانه این اتفاق هنوز صورت نگرفته و مردم به صورت هیجانی و بدون آگاهی وارد بازار سرمایه شده اند.

انتهای پیام

هشتگ: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.