stat counter
تاریخ : سه شنبه, ۲۹ آبان , ۱۴۰۳ Tuesday, 19 November , 2024
  • کد خبر : 175356
  • 21 مهر 1399 - 16:55
3

مواضع هایکو ماس درباره مسایل جهان در گفت‌وگو با شرق الاوسط

مواضع هایکو ماس درباره مسایل جهان در گفت‌وگو با شرق الاوسط

وزیر خارجه آلمان ضمن اشاره به نقش “مهم” عربستان در اقتصاد منطقه و جهان، گفت: دو موضوع بهداشت و بهبود وضعیت اقتصادی بار دیگر محور نشست آتی سران گروه ۲۰ در نوامبر خواهد بود. همچنین او تاکید کرد، راه‌حل تشکیل دو کشور هنوز بهترین راه‌حل برای توقف درگیری‌های دو طرف فلسطینی-اسرائیلی است، او حمایت اروپا برای بازسازی‌ها در سوریه را به آغاز یک روند سیاسی جامع و معتبر مرتبط دانست و در پایان تاکید کرد، آغاز تغییراتی چشمگیر در لبنان شرط اصلی به دست آوردن حمایت جامعه جهانی و آلمان برای بازسازی‌ها و از سرگیری مذاکرات با صندوق بین‌المللی پول است.

قلم | qalamna.ir :

هایکو ماس، وزیر خارجه آلمان در گفتگویی با روزنامه فرامنطقه‌ای الشرق الاوسط متعلق به عربستان، درباره عادی‌سازی روابط میان رژیم صهیونیستی و امارات و بحرین و پیامدهای آن بر صلح و همکاری اقتصادی در خاورمیانه ضمن اشاره به استقبال برلین از دو توافق امضا شده در این زمینه گفت: این توافق‌ها نشان می‌دهند که همزیستی مسالمت‌آمیز در کنار یکدیگر در منطقه ممکن است، همچنین این دو توافق امکاناتی را که پیش روی مردم منطقه قرار می‌دهند، نشان دادند و بر این اساس این توافق‌ها از نظر ما بر روابط دو طرف فلسطینی و اسرائیلی نیز تاثیر دارند و تلاش می‌کنیم از این تحرک تازه شکل گرفته برای آغاز حرکت جدیدی در روند برقراری صلح در خاورمیانه که به بن‌بست رسیده استفاده کنیم، با شرکایمان در اتحادیه اروپا، اتحادیه عرب و سازمان ملل برای حمایت از روند مذاکرات جدید میان دو طرف اسرائیلی و فلسطینی در حال گفتگو هستیم، ما کاملا باور داریم که راه‌حل تشکیل دو کشور هنوز بهترین راه‌حل برای این درگیری است چه از منظر امنیت “اسرائیل” و چه تضمین حقوق فلسطینی‌ها.

ماس در مورد وضعیت لیبی و سوریه و اینکه ترکیه و روسیه تا چه زمانی در این دو کشور نقش محوری ایفا خواهند کرد، گفت: هر دوی این درگیری‌ها مدت‌های طولانی است که ادامه دارد و ما به شدت نیاز داریم راه‌حل نظامی با یک راه‌حل سیاسی جایگزین شود، این درگیری‌ها به زیان جامعه مدنی و بدون در نظر گرفتن آن به ویژه در سوریه ادامه دارند. همچنین پنهان نیست که روسیه و ترکیه دو طرف جدی و تعیین کننده در درگیری‌های لیبی و سوریه هستند، از این دو کشور انتظار داریم در سوریه برای آتش‌بس در کل کشور و رسیدن به یک راه‌حل سیاسی پایدار تلاش کنند، از روسیه به عنوان همپیمان جدی اسد انتظار می‌رود از نفوذ خود استفاده کرده و دمشق را به اتخاذ یک موضعگیری سازنده سوق دهد. به تازگی در لیبی اولین بارقه‌های امید را شاهد بودیم به ویژه که احتمال دارد مذاکراتی با نظارت سازمان ملل در شهر مونترو اساسا برای ادامه یافتن روند سیاسی آغاز شود، مساله‌ روشن این است که آینده لیبی باید به دست مردم لیبی تعیین شود نه اینکه بر اساس منافع ژئواستراتژیک حامیان بین‌المللی هر یک از دو طرف تعیین شود. راه آن نیز مشخص است؛ دخالت‌های خارجی در این درگیری باید پایان یابند و وضعیت انسانی و امنیتی این کشور باید بهبود یابد، همچنینن باید ساختارهای پایداری برای کشور و حاکمیت قانون ایجاد شود.  

او در ارزیابی وضعیت فعلی لبنان پس از استعفای نخست وزیر جدید و رویکرد برلین برای خروج از بحران فعلی در لبنان ضمن ابراز تاسف از شکست لبنان در تشکیل کابینه‌ای با هدایت مصطفی ادیب گفت: اکنون کار به دست احزاب و گروه‌های سیاسی است که باید به سرعت برای تشکیل یک کابینه جدید که قادر به اجرای تغییرات باشد، اقدام کنند. لبنان به تغییراتی سیاسی و اقتصادی جهت برآوردن خواسته‌های قانونی مردم خود به شدت نیاز دارد و کابینه جدید نیز باید تمرکز خود را بر مبارزه با فساد و سوء مدیریت مسؤولانی بگذارد که سال‌ها است در این زمینه فعالیت دارند، همچنین باید اقدامات درستی را برای رسیدن به این اهداف در پیش بگیرد.

این وزیر آلمانی درباره روابط کشورش با عربستان نیز گفت: عربستان شریک مهم ما در منطقه است و مسایل سیاست خارجی و داخلی متعددی وجود دارند که کشورهای ما باید آنها را با هم مورد بحث و بررسی قرار دهند، آلمان و عربستان از سال ۱۹۵۴ روابط دیپلماتیک رسمی با یکدیگر دارند، کشورهای ما همکاری اقتصادی جدی با یکدیگر دارند، ریاض دومین شریک تجاری مهم ما در میان کشورهای عربی است و آلمان چهارمین صادرکننده بزرگ برای عربستان محسوب می‌شود، در واقع رویکرد ۲۰۳۰ فضا را در بسیاری حوزه‌های جدید برای همکاری ایجاد کرد که از جمله آنها همکاری‌های فنی برای مقابله با چالش‌های تغییرات آب‌وهوایی است.

او درباره بحران یمن و ارزیابی خود از توافق ریاض نیز گفت: درگیری‌ها در یمن از بیش از شش سال قبل ادامه دارند، شرایط انسانی در آنجا فاجعه‌بار است، مردان و زنان یمنی از درگیری‌ها، تخریب زیرساخت‌های شهری و نبود امکانات بهداشتی و نیز کرونا در کنار بحران ارز و بحران اقتصادی در رنج هستند، همچنین شهروندان عربستانی به ویژه ساکنان مناطق مرزی پیامدهای این درگیری را تحمل می‌کنند، ما کاملا باور داریم این درگیری هیچ گونه راه حل نظامی ندارد نه در حدیده و نه در مأرب. سازمان ملل و (مارتین) گریفیث، فرستاده ویژه این سازمان به یمن پیشنهادهایی در خصوص گام‌های بعدی به سوی راه‌حل سیاسی مطرح کردند، ما به آتش‌بسی در تمامی نقاط این کشور و نیز در پیش گرفتن اقداماتی برای اطمینان‌ سازی و آغاز روندی سیاسی نیاز داریم، حمایت عربستان از این تلاش‌ها و استفاده از نفوذ خود در دولت (مستعفی) یمن خوب است. اما ما نباید ساکنان یمن را در مشکلات‌شان رها کنیم، آلمان در سال جاری میلادی مبلغ ۳۶۷ میلیون دلار را برای کمک‌های انسانی و طرح‌هایی برای برقراری ثبات و همکاری‌های توسعه‌ای اختصاص داد اما باز هم برنامه‌های حمایتی پیشنهادی سازمان ملل از کمبود شدید بودجه رنج می‌برند، بنابراین اینکه عربستان به تعهدات خود در حمایت از این طرح‌ها عمل کند، موجب خرسندی ما است، با این حال همه ما خواستار بررسی امکان انجام تلاش‌های بیشتر در این زمینه هستیم.

هایکو ماس درباره “اهمیت نقش عربستان در اقتصاد منطقه و جهان” و نیز اهمیت تغییراتی که برای تقویت برنامه‌های نشست سران بیست درباره توسعه پایدار انجام می‌دهد، گفت: عربستان به عنوان عضوی از گروه بیست که در حال حاضر ریاست آن را بر عهده دارد، در کنار اینکه یکی از بزرگترین تولیدکنندگان سوخت است، قطعا نقش مهمی در اقتصاد منطقه و جهان ایفا می‌کند. توسعه اقتصادی پایدار با توجه به چالش‌هایی که در مقابله با تغییرات آب و هوایی و گرم شدن کره زمین مواجه هستیم، مساله‌ای اساسی است.

وزیر خارجه آلمان درباره نقش نشست سران بیست به ریاست عربستان و موضوعات مهم‌تری که برای این نشست وجود دارند و مهمترین چالش‌های پیش روی آن گفت: گروه بیست در چارچوب چند نشست فوق‌العاده تدابیر مشترک و دارای اهمیت ویژه‌ای را برای حمایت سریع از کشورهای در حال توسعه که بیش از همه از کرونا آسیب دیده‌اند، در پیش گرفت و همین مساله اهمیت چند جانبه‌گرایی را نشان می‌دهد، موضوع بهداشت و بهبود اقتصاد بار دیگر محور نشست سران خواهد بود که قرار است ماه نوامبر برگزار شود، این دو موضوع شامل تمدید دوره بازپرداخت بدهی‌ها برای کشورهای آسیب دیده از کرونا است که مشخصا ما را به رعایت نقشه راه تدوین شده برای چگونگی رسیدگی به بدهی‌های جهانی ملزم می‌کند، ما باید در مورد تامین واکسن‌ها و در دسترس بودن تست‌ها و داروها و نیز ارزان بودن آنها در تمامی نقاط جهان تضمین دهیم، بر این اساس باید هماهنگی‌های بین‌المللی بیشتری با سازمان جهانی بهداشت و سازمان تجارت جهانی شکل بگیرند. علاوه بر این ما باید تلاش خود را بر این مساله متمرکز کنیم که حمایت‌ها شامل حال همه شوند و در این زمینه از هیچ کسی غفلت نشده و مساوات و برابری لحاظ شود. همچنین مسایل بسیاری وجود دارند که باید بررسی کنیم که از جمله آنها مساله تغییرات آب و هوا است که مرزی نمی‌شناسد و باید به صورت همگانی با آن مقابله شود، بنابراین این موضوع در نشست مجازی سران گروه بیست که عربستان در نوامبر میزبان آن است، مساله اصلی و محوری خواهد بود.

انتهای پیام

هشتگ: , , , , , , , , , , , , , , , ,

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.