stat counter
تاریخ : چهارشنبه, ۷ آذر , ۱۴۰۳ Wednesday, 27 November , 2024
  • کد خبر : 175874
  • 23 مهر 1399 - 13:19
5

آزمایش داروی ضدکرونای مورد استفاده برای ترامپ متوقف شد

آزمایش داروی ضدکرونای مورد استفاده برای ترامپ متوقف شد

یک شرکت داروسازی مطرح آمریکا آزمایش داروی آنتی‌پادی که برای درمان ترامپ بکار رفت را متوقف کرد.

قلم | qalamna.ir :

به نقل از خبرگزاری رویترز، «الی لی‌لی اند کامپنی» که شرکت چندملیتی داروسازی است و دفتر مرکزی آن در ایندیاناپولیس آمریکا قرار دارد، سه‌شنبه اعلام کرد آزمایش بالینی تحت حمایت دولت از درمان آنتی‌بادی کووید-۱۹ که مشابه درمانی است که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا گرفته بود، به دلیل نگرانی در مورد ایمنی متوقف شده است.

به گفته یک سخنگوی شرکت «الی لیلی»، آزمایش بالینی یک پادتن مهم برای رسیدن به واکسن کووید-۱۹ به علت نگرانی‌های ایمنی در آمریکا متوقف شد.

به گفته این سخنگو، آزمایش پادتن «اکتیور-۳» که مورد حمایت پروژه ساخت واکسن ویروس کرونا دولت ترامپ موسوم به «عملیات فوق سریع» است، «برای رعایت  احتیاط» به حال تعلیق درآمد.

در اطلاعیه شرکت آمده «ایمنی از بالاترین درجه اهمیت در لیلی برخوردار است. ما آگاهیم که هیأت مستقل نظارت بر ایمنی داده‌های اکتیو-۳ توصیه به تعلیق انجام آزمایشات، برای رعایت جوانب احتیاط، کرده است.»

الی لیلی، یک شرکت مهم داروسازی آمریکایی، عضوی از پروژه «اکتیو» بود که مؤسسه ملی بهداشت در قالب بخشی از اقدامات دولت فدرال، جهت ساخت، تولید و نهایتا توزیع سریع واکسن کرونا در سراسر کشور راه‌اندازی کرده است.

دونالد ترامپ پس از بازگشت از مرکز درمانی والتر رید به کاخ سفید که برای درمان کرونا در آن جا بستری شده بود از یکی از معالجات دریافتی خود در آن جا به عنوان «درمان» کووید-۱۹ یاد کرد یعنی همان روش پادتن‌درمانی شرکت داروسازی ریجنران که در این بیمارستان روی او انجام دادند.

او گفت: «خودشان می‌گویند شبه‌درمان. اما به نظر من شبه‌درمان نیست چون حال مرا بهتر کرد. به نظر من خود درمان است.» رییس جمهور افزود که امیدوار است این دارو هر چه سریع‌تر برای موارد اضطراری به کار رود و به رایگان در اختیار مردم آمریکا قرار گیرد.  اما این دارو چیست؟

ریجنران و شرکت‌های داروسازی الی‌لیلی، ابسلرا و گلاکسواسمیت‌کلاین هم‌اکنون در حال آزمایش روش پادتن‌درمانی برای کمک به درمان بیماری کرونا هستند. پادتن‌ها پروتئین‌هایی هستند که بدن برای کمک به حفاظت در برابر بیماری‌ها می‌سازد و طبق نتایج اولیه باعث می‌شوند میزان حضور ویروس کرونا در بدن و مدت بستری در بیمارستان کاهش یابد. در روش درمانی ریجنران آمیزه‌ای از دو پادتن مختلف را به کار می‌برند که مشخص شده برای این کار مفید هستند.

برخلاف آن چه ترامپ در سخنرانی ویدیویی خود وانمود کرده است این دارو همانند واکسن نمی‌تواند ایمنی دائمی یا آنی در برابر ابتلا به کرونا ایجاد کند.

ترامپ در مطلبی که منتشر کرده می‌گوید: «باید برای این دارو تاییدیه بگیریم و آن را در بیمارستان‌ها در اختیار افراد بدحال بگذاریم. به نظر من از واکسن خیلی مهم‌تر است.»

اما ریجنرون اجرای مرحله سوم آزمایش دارو را آغاز کرده است. در این مرحله در ماه ژوئیه دارو را روی تعداد زیادی انسان آزمایش کردند. الی‌لیلی و ابسلرا آزمایش روی انسان را در ماه ژوئن آغاز کرده بودند.

داروی ساخت ریجنرون هنوز برای استفاده در موارد اضطراری تأیید نشده است. با این حال این شرکت داروسازی می‌تواند داروی آمیزه‌ای خود را به اسم «استفاده دلسوزانه» برای تعداد کمی از بیماران تجویز کند. طبق این قاعده، شرکت‌ها غیر از آزمایش‌های بالینی روش‌های درمانی خود را در اختیار عده‌ دیگری هم قرار می‌دهند.

درماه ژوئیه دولت ترامپ و شرکت ریجنرون قراردادی ۴۵۰ دلاری امضا کردند تا اگر ریجنرون توانست آزمایش‌های بالینی را پشت سر بگذارد و تأییدیه کامل یا اضطراری سازمان غذا و دارو را بگیرد، این دارو را برای استفاده عموم مردم تولید کنند.

نیویورک تایمز، سه بنیاد خاندان ترامپ هم در شرکت جنرون و همچنین شرکت سانوفی، شرکت داروساز عظیم آمریکایی و از مالکان شرکت ریجنرون، سهام دارند.

در مدارک سال ۲۰۱۷ ترامپ که به دفتر اخلاقیات دولت تسلیم شد، دیده می‌شود او در این شرکت سهام داشته است ولی اثری از سهام این شرکت در مدارک سال ۲۰۲۰ او نیست.

ویدیوی ترامپ که در آن از داروی پادتن این شرکت ستایش کرد سبب افزایش ۳ درصدی ارزش سهام ریجنرون در خرید و فروش‌های بعد از تعطیلی بازار بورس شد.

ترامپ می‌گوید: «به نظرم این لطف خدا بود که مبتلا شدم. وقتی مبتلا شدم چیزهایی درباره این دارو شنیده بودم. گفتم بگذار مصرفش کنم. پیشنهاد خودم بود، و چقدر هم خوب و کارساز بود.»

ترامپ در تبلیغ درمان‌هایی که خودش خیال می‌کند کارسازند، پیش از آن که علم سودمندی آن‌ها را اعلام کند ید طولایی دارد. رییس جمهور آمریکا اوایل امسال گفت هیدروکسی کلروکلین مصرف می‌کند، یکی از داروهای مالاریا که اثرگذاری‌اش در درمان ویروس کرونا ثابت نشده است. یک بار هم پیشنهاد داد پژوهشگران ببینند آیا تزریق محلول ضدعفونی‌کننده خانگی به بدن برای مبارزه با کووید مفید است یا نه. البته وقتی مورد تمسخر قرار گرفت اعلام کرد «شوخی» کرده است.

گروه پزشکان رییس جمهور قطعاً حس کرده‌اند این دارو آن قدر ایمن هست که رییس دولت بتواند از آن استفاده کند، اما همه در این مورد به اطمینان نرسیده‌اند. دکتر وینای پراساد دانشیار طب دانشگاه کالیفرنیا سان فرانسیسکو هفته پیش توییت کرد دادن دارویی که هنوز تأیید استفاده عمومی را نگرفته به افرادی که در رأس قدرت‌اند «نه علمی است، نه مورد تأیید طب و نه اخلاقی. اگر می‌خواهید این‌چنین برابری را اجرا کنید، بهتر است انجام آزمایش‌های تصادفی تحت نظارت‌ را متوقف کنید و مجوز مصرف اضطراری به همه داروها بدهید.»

شرکت جانسون و جانسون هم روز گذشته از اجبار به توقف یک آزمایش بزرگ روی واکسن تجربی کروناویروس به دلیل بدحالی یکی از نیروهای داوطلب خبر داد. این شرکت گفت، هنوز مشخص نیست که شخص بیمار واکسن دریافت کرده یا یک تسکین‌دهنده.

ماتای مامن، رئیس تحقیق و توسعه جانسن، شرکت تحقیقات دارویی جانسون و جانسون، روز سه شنبه گفت: «شاید هیچ ربطی به واکسن نداشته باشد.»

این شرکت گفت: هنوز نمی‌دانند که آیا داوطلب بیمار واکسن آزمایشی را دریافت کرده یا نه.

مامن گفت: جانسون و جانسون مطابق قراردادهای تحقیقاتی، اطلاعات لازم را در اختیار هیأت مستقل ناظر بر ایمنی بیماران مورد مطالعه قرار داده است.

تحقیقات یک دوز واکسن موسوم به «هم‌نوازان» متشکل از ۶۰ هزار داوطلب از چند کشور مختلف خواهد بود.

جانسون و جانسون گفته است، انتظار دارد ثبت‌نام برای این آزمایش‌ها در عرض دو یا سه ماه به انجام برسد. شرکت از ماهیت این بیماری، که یکشنبه خبردار شد و دوشنبه شب فاش کرد، هیچ اطلاعی منتشر نکرده است.

تعلیق آزمایش‌های در تحقیقات طولانی مدت این چنینی غیرعادی نیست، زیرا که برخی داوطلبان ممکن است در اثر بیماری‌های غیرمرتبط به ناخوشی دچار شوند.

بر خلاف تحقیقاتی که نهادهای قانونی دولت مجبور به توقف می‌کنند، این گونه تعلیق‌های موقتی از طرف حامیان آزمایش دارو اعمال می‌شود و غالبا به سرعت برطرف می‌شوند.

آزمایش‌های شرکت دارویی آمریکایی آسترازنکا هم بعد از آنکه حال داوطلبی در انگلیس نامساعد گزارش شد، حدود یک ماه است متوقف شده است. آزمایش آن واکسن بعد از مدت کوتاهی در دیگر مناطق دنبال شد.  

شرکت لی‌لی اوایل همین ماه اعلام کرد، به دنبال مجوز استفاده اضطراری برای این داروی آنتی‌بادی برای بیمارانی با درجه خفیف تا متوسط کووید-۱۹ بر پایه آمار از دیگر آزمایش‌های بالینی است. توقف آزمایش‌های دارویی برای رفع نگرانی‌ها در مورد ایمنی امر غیر معمولی نیست و این اقدامات لزوما به معنای مشکل جدی نیستند.

انتهای پیام

هشتگ: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.