صائب محمد صالح عریقات، در شهرک ابودیس، در نزدیکی بیتالمقدس/ اورشلیم در کرانه باختری زاده شد. وی همزمان با تحصیل در دانشگاههای آمریکا، عضو جنبش فتح بود و در کنار حمایت از یاسر عرفات، رهبر وقت فتح و سازمان آزادیبخش فلسطین، در نگارش پیمان صلح اسلو در سال ۱۹۹۳ میان اسرائیل و سازمان آزادیبخش فلسطین نقش مهمی داشت. صائب عریقات از آغاز برپایی تشکیلات خودگردانی در این حکومت فعال بود و در مناصب مهم کار کرد. او در طول سالها ریاست تیم مذاکرات فلسطینی در برابر اسرائیل را بر عهده داشته و در صحنه سیاسی فلسطینیان در برابر جامعه جهانی، نقش برجسته ایفا کرده و در حال حاضر، بعد از محمود عباس، رهبر فتح و ساف و محمد الاشتیه، نخست وزیر فلسطینی، سومین مقام برجسته فلسطینی محسوب میشود.
او در دو سال اخیر از طرح آمریکایی موسوم به «معامله قرن» به شدت انتقاد کرده بود. صائب عریقات در آخرین اظهارنظرهای سیاسی پیش از وخامت حالش، تصمیم امارات متحده عربی و سودان در عادیسازی رابطه با اسرائیل را «خیانت» نامیده و بر لزوم پایان «اشغالگری» اسرائیل بر اراضی فلسطینی و تحقق راهکار دو کشوری به عنوان تنها راه برقراری صلح و ثبات پایدار در منطقه تاکید کرده بود.
ویروس کرونا صائب عریقات را هم از پای در آورد
قلم | qalamna.ir :
صائب عریقات روز دوشنبه ۲۸ مهر در پی وخامت حالش به بیمارستانی در بیتالمقدس/ اورشلیم منتقل شده بود. صائب عریقات که یکی از شناختهشدهترین سخنگویان فلسطینی در رسانههای غرب بوده است، در هنگام مرگ ۶۵ سال داشت. پیش از این هم گزارشهایی درباره فوت او منتشر شده بود، ولی خانواده عریقات این گزارشها را تکذیب کرده بودند. آزمایش کرونای دکتر عریقات که سه سال پیش در آمریکا عمل ریه را پشت سر گذاشته بود، روز ۱۷ مهر مثبت اعلام شد. در پی وخامت شدید حال عریقات اسرائیل در روز یکشنبه ۲۷ مهر موافقت کرد که او به بیمارستانی در اورشلیم انتقال یابد.پس از بستری شدن عریقات در بیمارستان، گروههایی از خانوادههای اسرائیلیها که بستگانشان در عملیات مسلحانه فلسطینیان کشته شدهاند، با تظاهرات در مقابل این بیمارستان، از بستری شدن او در اسرائیل ابراز خشم کردند.