منا پوردریایی افزود: پخت و پز غذاهای محلی بندرعباس، نمادی از فرهنگ و هنر مردمان این خطه است و در همین راستا تلاش های فراوان برای گردآوری انواع غذاهای محلی بندرعباس و روش پخت آنها انجام شده است.
وی اظهار داشت: در کتاب آشپزخانه هرمزگان بخشی از پژوهش های گسترده ام در زمینه آشپزی هرمزگان ،گردآوری و چاپ شده است.
این سرآشپز بین المللی ادامه داد: در این کتاب، روش پخت انواع ماهی،پلو،صدف خوراکی،میگو،خوراک ها،ترشی، دسر و نان به روش سنتی در دسترس علاقمندان است.
پور دریایی که سالها به تدریس آشپزی و شیرینی پزی مشغول است و دوره کامل آشپزی را در خارج از کشور گذرانده است گفت: غذاهای دریایی و روش پخت آن، بخشی از آیین های ماندگار سنتی مردم بندر عباس است که در آن ،ظرافت و دقت در کنار هنر و علاقه،موجب پدیدار شدن خوردنی هایی با ارزش غذایی بالا می شود.
این کارآفرین بندرعباسی که در نمایشگاه ها و جشنوارههای مختلف از جمله نمایشگاه توانمندیهای بانوان هرمزگان،جشنواره پخت آبزیان شیلات و جشنواره ملی گردشگری،صنایع دستی و آشپزی ایرانی به رتبه های بالا دست یافت افزود: ادویه دست ساز بندرعباس از چاشنیهای خاص و مورد پسند همگان است و برای تهیه آن،به مهارت و دقت فراوان نیاز است. بانوی خلاق هرمزگانی که دارای مدرک تزیین کیک از یکی از شرکت های معتبر خارجی است و با شماری از هتل های معروف کشور هند همکاری دارد یادآور شد:هیچ غذایی از دیگر سرزمین ها وارد فرهنگ غذایی ما نشده بلکه برعکس،غذاهای گوشتی ایرانیان وارد فرهنگ غذایی دیگر کشورها شده است .
پوردریایی پیوستن شهر بندرعباس را به شبکه جهانی شهرهای خلاق یونسکو فرصتی بی نظیر برای معرفی هر چه بیشتر بندرعباس به جهان خواند و تصریح کرد: همه باید برای شناساندن ظرفیت های بی بدیل بندرعباس بویژه در حوزه صنایع دستی و آیین های سنتی تلاش کنیم و در این راستا از هیچ کوششی فروگذار نکنیم و من هم بعنوان عضوی از جامعه کارآفرینان بندرعباس،تلاشم را برای معرفی بیش از پیش غذاهای محلی و آشپزی سنتی به کار خواهم بست.
یادآور می شود ،شهر بندرعباس ،سال گذشته به شبکه جهانی شهرهای خلاق یونسکو در زمینه صنایع دستی و آیین های سنتی پیوست.
انتهای پیام/