کفیر میتواند گزینه خوبی برای افرادی باشد که به عدم تحمل لاکتوز مبتلا هستند، زیرا طی روند تخمیر، لاکتوز به اسید لاکتیک تبدیل میشود که گوارش آن برای بدن بسیار سادهتر است.
کفیر چیست؟
بنابر پژوهشی که در نشریه Critical Reviews in Food Science and Nutrition منتشر شد، کفیر حاوی بیش از ۵۰ نوع مختلف از مخمرها و باکتریهای پروبیوتیک است که خواص و فواید جالب توجهی که به سود سلامت انسان هستند را به این ماده غذایی میبخشند. از آن جمله میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
– کاهش خطر چاقی
– فعالیت آنتی اکسیدانی
– ضد آلرژی
– آثار ضد التهابی
– کاهش کلسترول
– کاهش یبوست
– فعالیت ضد میکروبی
با توجه به این موارد، جای شگفتی نیست که کفیر میتواند اثر مثبتی بر سلامت انسان داشته باشد. مصرف متعادل کفیر به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی سالم و متنوع میتواند به تقویت سلامت و بهزیستی انسان کمک کند.
کفیر حاوی پروبیوتیک است
به گفته مرکز ملی سلامت مکمل و یکپارچه آمریکا، پروبیوتیکها میکروارگانیزمهای زندهای هستند که به حفظ یا افزایش تعداد باکتریهای خوب در بدن انسان کمک میکنند.
در شرایطی که به طور معمول واژه “باکتری” را با میکروبهایی مضر که به بدن ما حمله میکنند، پیوند میدهیم، اما تعداد زیادی از باکتریها نیز برای عملکرد درست بدن انسان ضروری هستند، به ما در گوارش انواع مختلف مواد غذایی کمک میکنند، و حتی سلولهایی که موجب بیماری میشوند را از بین میبرند.
کفیر خواص ضد باکتری و ضد قارچ دارد
بنابر مطالعهای که در نشریه the Brazilian Journal of Microbiology منتشر شد، فعالیت ضد باکتری کفیر در نتیجه ترکیباتی خاص، از جمله اسیدهای ارگانیک، دی اکسید کربن، و اتانول شکل میگیرد.
این ترکیب نه تنها به پیشگری از برخی بیماریهای منتقله از راه غذا کمک کرده، بلکه به عنوان یک مکمل میتواند به درمان بیماریهای گوارشی و عفونتهای مخمری کمک کند.
کفیر به گوارش لاکتوز کمک میکند
– اسهال
– حالت تهوع و استفراغ
– کرامپهای معده
– نفخ
– گاز
بنار گزارشی که در Sciences Daily منتشر شد، میکروبهای موجود در کفیر حاوی آنزیمی هستند که برای گوارش لاکتوز ضروری است. در نتیجه، کفیر گزینه خوبی برای هر فردی باشد که از عدم تحمل لاکتوز رنج میبرد.
کفیر سلامت استخوانها را تقویت میکند
مطالعات نشان داده اند که کفیر همانند ماست، منبع خوبی برای کلسیم، پتاسیم و پروتئین است. از این رو، کفیر گزینه خوبی برای افرادی است که به دلیل ابتلا به عدم تحمل لاکتوز مجبور به پرهیز از مصرف محصولات لبنی هستند.
چگونه باید کفیر را مصرف کرد؟
شما میتوانید کفیر را با میوه ها، غلات صبحانه یا جو دوسر ترکیب کنید. اگر نوشیدن کفیر را ترجیح میدهید، یک فنجان کوچک (۱۰۰ میلی لیتر) از آن را میتوانید پس از ناهار مصرف کنید.
سخن پایانی
در شرایطی که محتوای لاکتوز کفیر بسیار کم است، اما باید به خاطر داشته باشید که همچنان یک محصول لبنی محسوب میشود. در نتیجه، مناسب بودن آن به سطح عدم تحمل لاکتوز هر فرد بستگی خواهد داشت. در صورت داشتن هر پرسش، میتوانید با یک متخصص تغذیه یا پزشک خود مشورت کنید.