stat counter
تاریخ : سه شنبه, ۲۹ آبان , ۱۴۰۳ Tuesday, 19 November , 2024
  • کد خبر : 242969
  • 30 بهمن 1399 - 1:41
2

نگاه فقهی امام خمینی(ره) بسیاری از مشکلات در حوزه هنر را حل کرد

نگاه فقهی امام خمینی(ره) بسیاری از مشکلات در حوزه هنر را حل کرد

ری- وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: توجه امام (ره) به اینکه بسیاری از عناوین در آیات، روایات و اخلاق فقهی ذاتی نبوده و بلکه عرضی هستند، بسیاری از مشکلات در حوزه هنر را برطرف ساخت.

قلم | qalamna.ir :

خبرنگار مهر، سیدعباس صالحی بعد از ظهر چهارشنبه در مراسم اختتامیه اجلاس «تبیین اندیشه‌های امام خمینی (ره) در حوزه فرهنگ و هنر» که در حرم مطهر بنیان گذار جمهوری اسلامی ایران برگزار شد، طی سخنانی با بیان اینکه توجه امام (ره) به اینکه بسیاری از عناوین در آیات، روایات و اخلاق فقهی ذاتی نبوده و بلکه عرضی هستند، بسیاری از مشکلات در حوزه هنر را برطرف ساخت، گفت: امام خمینی (ره) از یک سو شخصیتی عارف بود و از سویی دیگر شخصیت مرجع و مجتهد داشت و از جهتی دیگر ایشان شخصیت رهبر سیاسی، اجتماعی و بنیانگذار انقلاب را دارا بودند

وی افزود: ترکیب این سه نوع شخصیت نگاه ویژه ای به ایشان در حوزه هنر داده بود، امام هنر انقلابی، اسلامی و دینی را هنری می‌دانست، که مرکزش جمال حق است، طبق نظر امام (ره) هنر دارای سه گذاره است، گذاره اول که مبتنی به سنت عرفا است، می‌گوید که خداوند در ذات و اخبار یک زیبای مطلق است، گذاره دوم مبتنی بر زیبایی هستی است، و هستی را نمی‌توان به زیبا و نازیبا تقسیم کرد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گذاره سوم نگاه امام (ره) به هنر را نگاه در نوع زیبا شناسی، هستی شناسی و معرفت شناسی دانست و افزود: در این نوع نگاه امام (ره) معتقد است، هنر هر چه ناب‌تر و خالص‌تر باشد زیبا تر است و هنرمند اول باید زیبایی را درک و سپس آن را خلق کند.

وی عرف و مصلحت را از کلیدهای امام در مقوله فرهنگ و هنر دانست و افزود: امام معتقد بودند، عُرف فقط به معنای فهم معنای مشترک نیست و جایگاه تطبیق را نیز دارد، مثلاً در مقوله موسیقی سلیقه شخصی و فرد در میان نیست و ملاک عرف جامعه و تطبیق آن است، در خصوص مصلحت نیز امام (ره) خوبی به جایگاه مصلحت در ایجاد نظام اجتماعی پی برده بود.

صالحی ادامه داد: بر اساس نگاه امام (ره) مصلحت جامعه بسیار مهم‌تر از نظر فرد یا افرادی خاص است.

وی عنصر زمان و مکان را از دیگر کلیدهای نگاه امام به مقوله فرهنگ و هنر عنوان کرد و گفت: طبق نگاه امام (ره) باید همه موارد را بر اساس زمان و مکان شناخت و بسیاری از موضوعات را نمی‌توان با معیارهای سابق شناخت و در مورد آن حکم صادر کرد، باید افرادی که در عرصه هنر فعالیت دارند، برای توسعه هنر بیش از پیش از کلیدهای امام و اندیشه‌های ایشان در این مقوله استفاده کنند، تا شاهد رشد و توسعه این امر باشیم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان این که امام به عنوان یک رهبر سیاسی، چارچوب‌هایی را برای هنر تعیین کرده‌اند، گفت: نخست اینکه هنر باید تفکرزا باشد و غفلت‌زدا و از منظر سیاسی و اجتماعی، امام (ره) اخلاقی‌بودن را عرضه می‌کنند.

صالحی ادامه داد: امام در خصوص سینما معتقد بودند، که سینما می‌بایست، آموزنده و اخلاقی باشد و مرز انسان و حیوان، حتی ناطق بودن نیست، اخلاقی بودن و غیراخلاقی بودن است و هنر انسانی، هنر اخلاقی است.

وی گفت: ویژگی دیگری که امام (ره) برای هنر مطرح می‌کنند، هنر متعالی است، یعنی هنری که در خدمت مردم باشد و ویژگی دیگر نیز این است که هنر می‌بایست، تقویت‌کننده روح عزت باشد.

 

هشتگ: , , , , , , , , , , ,

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.