stat counter
تاریخ : پنج شنبه, ۲۹ آذر , ۱۴۰۳ Thursday, 19 December , 2024
  • کد خبر : 35670
  • 24 اسفند 1398 - 11:39
5

کرونا از آنچه فکر می‌کنید به شما نزدیک‌تر است

کرونا از آنچه فکر می‌کنید به شما نزدیک‌تر است
از کرونا نترسید، اما آن را جدی بگیرید، این جمله ای است که اینروزها بییشتر می شنویم، اما کمتر معنای آن را درک می کنیم
قلم | qalamna.ir :

رئیس نظام پزشکی ساوه عقیده دارد که بی توجهی به این جمله ساده می تواند مردم این کشور را مدت ها اسیر حصارهای نامرئی این بیماری کند، حصارهایی که با آجرهای بی توجهی هایمان، هر روز می توانند بلندتر و مستحکم تر شوند.

دکتر حسین میران‌زاده به آمار بالای مبتلایان به بیماری کووید ۱۹ اشاره کرد و افزود: شیوع این بیماری از انسان به انسان شدت پیدا کرده و ارتباط نزدیک با یکدیگر و پخش شدن ذرات تنفسی ناشی از سرفه، صحبت کردن و عطسه کردن در فاصله کمتر از دو متر در انتقال بیماری دخالت جدی دارد.

وی خواستار رعایت فاصله مناسب بین افراد برای پیشگیری از شیوع بیماری و توجه به علائم اولیه بیماری مثل تب، بدن درد، تنگی نفس و سرفه مکرر شد و افزود: به شهروندان توصیه کرد که اگر کار ضروری ندارند به هیچ وجه از منزل خارج نشوند و حضور خود را در جامعه و تراکمات شهری به حداقل برسانند و بدانند که حضورشان در اجتماع، تهدیدی برای سلامت همه است.

رئیس نظام پزشکی ساوه گفت: بخش اعظمی از مبتلایان به ویروس کرونا و افراد مشکوک به بیماری در اجتماع حضور دارند و تنها افراد محدودی در مراکز درمانی تحت درمان و قرنطینه هستند، از این رو تردد در جامعه امری پرخطر است.

وی افزود: حضور بسیاری از مبتلایان در جامعه که علائم اولیه ابتلا به کرونا را ندارند، پررنگ است و چنانچه افرادی که سیستم ایمنی بدن آنها ضعیف است در سطح شهر تردد کنند، این ویروس را دریافت می‌کنند چرا که افراد ناقلی که فاقد علائم هستند، بیشترین خطر انتقال را دارند.

وی تاکید کرد: به هیچوجه با یکدیگر دست ندهید و اگر در محیط های خلوت تردد داشته باشید به مراتب از خطر این ویروس در امان خواهید بود. این ویروس روی زمین و اشیای فلزی نظیر خودرو، وسایل بازی در پارک‌ها، مغازه‌ها و … ماندگاری بیشتری دارد و گفته شده است که در محیط بیرون از بدن تا ۲۰ روز آثار حیات ویروس کرونا دیده شده است و چرخه انتقال آن باقی می‌ماند و این خبر ناگواری است.

وی خواستار رعایت بهداشت فردی و اجتماعی، شستشوی مرتب دست و صورت، استحمام و تعویض لباس روزانه شد و افزود: به دلیل ماندگاری ویروس بر روی زمین حتما باید کفش‌ها را ضدعفونی کرد مخصوصا اگر در مراکز درمانی تردد کرده باشید. بسیاری از نتایج آزمایشگاهی مثبت نشان از انتقال ویروس از کفش داشته است.

دکتر میران زاده با ابراز نگرانی از فعالیت مجتمع های تجاری و بازار گفت: در چنین شرایطی فقط باید مراکز عرضه مواد غذایی و مراکزی که فعالیت آنها ضروری است، فعال باشند.

وی آمار ابتلای کووید ۱۹ در ساوه را بالا عنوان کرد و افزود: این بیماری جوان و پیر نمی‌شناسد، گرچه سیستم ایمنی سالمندان در برابر عفونت ضعیف است و براین اساس آمار مبتلایان در بین سالمندان و میانسالان به مراتب از جوانان بالاتر است.

وی گفت: همه ما در برابر حفظ جان خود، خانواده و همنوعان وظیفه داریم و نباید با سهل انگاری در رعایت بهداشت، سلامت خود را در معرض خطر و تهدید قرار دهیم.

رئیس نظام پزشکی ساوه با تقدیر از زحمات کادر پزشکی و پرستاری در ارائه خدمات به مبتلایان کروناویروس اظهار کرد: حجم بالای مراجعین به مراکز درمانی موجب خستگی و بعضا بیماری کادر پزشکی و پرستاری شده است و متاسفانه تنی چند از پرستاران و پزشکان نیز به دلیل شیوع بیماری و حجم بالای مراجعین، به جمع مبتلایان اضافه شدند و نتیجه آزمایش آنان مثبت است.

وی تصریح کرد: از مردم عاجزانه تقاضا داریم برای کاهش حجم مبتلایان و مراجعین به مراکز درمانی و کاسته شدن بار درمانی در بیمارستان ها ضمن رعایت مسائل بهداشتی و با وجود مشکلات اقتصادی و معیشتی در خانه بنشینند و کارهای اضافی خود را تعطیل کنند تا پیک شیوع کاهش یابد.

وی بیان کرد: بخشی از گروه پزشکی، پرستاری و آزمایشگاهی شهرستان به دلیل درگیری با بیماران کرونایی مبتلا شده اند. بیش از ۱۵ نفر از اعضای کادر پزشکی شهرستان کرونایی شده و در بیمارستان یا منزل در قرنطینه هستند و تعطیلی برخی مطب های پزشکان به دلیل ابتلا به ویروس کروناست.

دکتر میران‌زاده تصریح کرد: چنانچه آمار شیوع کاهش یابد و مردم مسائل بهداشتی را رعایت کنند قطعا با گرم شدن هوا شاهد فروکش کردن این بیماری خواهیم بود. اگر میزان تردد مردم در سطح شهر به شکل فعلی باشد قطعا با روزهای بحرانی تری مواجه خواهیم شد چرا که حضور مردم در جامعه همچنان ادامه دارد و از حجم ترددها خیلی کاسته نشده است.

وی خواستار اطلاع رسانی و آگاهی بخشی به مردم از طریق رسانه‌ها و ابزارهای اطلاع رسانی شد و افزود: مردم باید به خوبی پیام‌های بهداشتی را بشنوند و بپذیرند که تردد در جامعه تهدیدی برای سلامت آنان است و امروز مهمترین مسئله حفظ جان مردم است.

به گفته این پزشک اگر مردم هشدارهای بهداشتی را جدی نگیرند و شیوع این بیماری را شوخی تلقی کنند روزهای دشوارتری در میزان شیوع، ابتلا و آمار بالای مرگ‌ومیر در پیش رو خواهیم داشت و معلوم نیست که ظرفیت بیمارستان‌ها جوابگوی مراجعین باشد.

هشتگ: , , , , , , , , , , , , , , ,

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.