مهدی یعقوبی، معاون خدمات شهری شهرداری مشهد بیان داشت: اشعه فرابنفش یکی از اشعههایی است که از سطح خورشید به سطح زمین میرسد و همواره میزان اندک آن برای انسان بسیار سودمند است و میتواند در افزایش تولید ویتامین D در بدن و در درمان بیماریهایی همچون نرمی استخوان، اگزما و … موثر باشد، اما در همین حال، میزان بالای این اشعه نیز میتواند به سلامت شهروندان صدمات جبران ناپذیری را وارد کند.
او افزود: همین موضوع باعث شد تا مدیریت شهری در کلان شهر مشهد، برای اولین بار در کشور، با نصب ۱۰ دستگاه سنجش اشعه ماورابنفش در نقاط مختلف شهر، گام موثری را در راستای سنجش و بررسی این اشعه در سطح این کلانشهر بردارد؛ تجهیزات پیشرفتهای که میتوانند به صورت لحظهای مقادیر اشعه ماورا بنفش را ثبت و بعد از تجمیع و تحلیل، در قالب شاخص UV در اختیار شهروندان قرار دهند.
معاون خدمات شهری شهرداری مشهد ادامه داد: این شاخص بر اساس میزان شدت تابش اشعه فرابنفش به پنج قسمت بی خطر(شاخص ۱تا ۲)، کم خطر(۳تا ۵)، خطر زیاد(۶تا ۷)، خطر بسیارزیاد(۸تا ۱۰) و خطر بسیار شدید(۱۱به بالا) تقسیم بندی میشود.
یعقوبی بیان کرد: تحلیل آمار و ارقام چند ساله اشعه UV در مشهد نشان میدهد، در فصل گرم سال و در ساعات اوج تابش خورشیدی، این شاخص به عدد ۷ و میزان خطر زیاد برای سلامتی انسان میرسد که میتواند صدمات جبران ناپذیری را به سلامت شهروندان وارد کند.
او تصریح کرد: حداکثر میزان شاخص ثبت شده در مشهد ۸/۸۴ است که این میزان در تیرماه امسال به ثبت رسیده است.
معاون شهردار مشهد تاکید کرد: با توجه به افزایش میزان این شاخص در فصول گرم سال، به کلیه شهروندان توصیه میشود در این ایام حتماً با استفاده از کرمهای ضد آفتاب استاندارد، عینک آفتابی با قابلیت حذف اشعه UV و کاهش فعالیت تردد در ساعات اوج تابش خورشیدی، به حفظ سلامتی خود توجه کنند.