سرهنگ ایوب گرامی اظهار داشت: با توجه به اینکه لازم بود تا در بعضی مواقع و زمانها پلیس استقرار مقطعی در برخی نقاط شهر داشته باشد با تلاش کارشناسان و تکنسینهای مجرب پلیس استان، اتوبوسی با دارا بودن امکانات و تجهیزات کامل پلیسی و مجهز به سیستمهای هوشمند تهیه شد که این اتوبوس در حقیقت همان کار کلانتری را به صورت سیار انجام میدهد.
وی افزود: کلانتری سیار حکم یک بیمارستان صحرایی و موقت را دارد و همانطور که به مشکلات مردم در کلانتری رسیدگی میشود در این اتوبوس هم همان کارها انجام گرفته و مردم میتوانند هرکجا که اتوبوس مذکور را مشاهده کردند برای رفع مشکل خود به آن مراجعه کنند.
معاون هماهنگ کننده فرماندهی انتظامی استان اصفهان در خصوص اینکه چه تعداد کلانتری سیار طراحی و ساخته شده خاطر نشان کرد: فعلاً یک مورد از این اتوبوسها تهیه شده و ما در تلاش هستیم که آن را توسعه دهیم.
این مقام انتظامی در خصوص نحوه استفاده از کلانتری سیار نیز گفت: این اتوبوس هم اکنون در اختیار فرماندهی انتظامی شهرستان اصفهان است که بر حسب ضرورت در یکی از نقاط شهر استقرار پیدا خواهد کرد.
سرهنگ گرامی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چرا با وجود افزایش جمعیت و گسترده شدن یک محله تعداد کلانتری هم در آن محله افزایش پیدا نمیکند گفت: برای احداث، توسعه و ارتقا ساختار یک کلانتری به ۳ مؤلفه میزان وقوع جرم، تعداد جمعیت و گستره جغرافیایی یک محله توجه میشود.
وی با بیان اینکه میزان وقوع جرم بیش از دو مؤلفه جمعیت و جغرافیا در احداث، توسعه و ارتقای ساختار کلانتری یک محله تأثیر دارد افزود: ممکن است یک شهرستانی ۲۰۰ هزار نفرجمعیت داشته باشد اما به دلیل پایین بودن میزان وقوع جرایم یک کلانتری هم برای آن شهرستان جوابگو باشد چون معتقدیم که جامعه امن نیاز به افزایش نیروی پلیس ندارد.
معاون هماهنگ کننده فرماندهی انتظامی استان اصفهان با انتقاد از برخی افرادی که درخواست احداث کلانتری در محله خود را میکنند گفت: احداث کلانتری نیازمند یک کار علمی و بررسیهای همه جانبه است و این طور نیست که جمعیت هر منطقهای افزایش پیدا کرد بلافاصله نسبت به احداث کلانتری در آن اقدام شود.
سرهنگ گرامی با بیان اینکه کلانتریها باید توانایی لازم برای پاسخگویی به نیازهای متعدد شهروندان در حوزه نظم و امنیت را داشته باشند از افزایش توان، تجهیزات و هوشمند سازی سیستمهای کلانتریها خبر داد.
این مقام انتظامی با تاکید بر اینکه پیشگیری از وقوع جرم بیش از مقابله با جرم اهمیت دارد اظهار داشت: در همین راستا برنامههای تعاملی خوبی با مشارکت مردم و دستگاهها در دستور کار داریم تا جلوی جرم و آسیب در محلات را بگیریم و به گونهای عمل کنیم که جرم و آسیبی در هیچ محلهای نباشد تا بخواهیم برای مقابله با آنها کلانتریها را افزایش دهیم.