علی بختیاری در گفتوگو با گفت: با توجه به پیشبینی سازمان هواشناسی در مورد احتمال جاری شدن سیل در برخی از نقاط کشور سازمان مدیریت بحران در فرمانی، تمامی استانهای کشور را به آمادهباش درآورده و تاکید کرد که باید تمهیدات لازم برای مقابله با سیل را اتخاذ کنند.
وی ادامه داد:در عین حال لازم است شهروندان نیز نکاتی را رعایت کرده و آن را در دستور کار خود قرار دهند. این نکات در سه بخش قبل، حین و پس از وقوع سیل کارکرد دارد. در مورد اقداماتی که شهروندان قبل از قوع سیل باید انجام دهند ابتدا لازم است که افراد برای مقابله با سیل و برای زمانهای اضطراری در ظرفهای مطمئن، مقداری غذای خشک ذخیره کرده و در دسترس داشته باشند. همچنین وسایل ضروری، اسناد و اشیاء قیمتی را در طبقات بالای منزل نگهداری کنند.
بختیاری با تاکید بر اینکه لازم است شهروندان هشدارهای سیل در رسانهها را جدی بگیرند، گفت: هشدار سیل در رسانه ها، به معنای آن است که سیل به وجود آمده یا جاری خواهد شد. لذا از قبل باید آمادگی داشت و هشدارها را جدی گرفت. البته هشدارهایی که از سوی منابع رسمی و معتبر ارائه شده است. در همین راستا هم رسانه ملی، خبرگزاریهای معتبر بهترین منابع هستند.
سخنگوی سازمان مدیریت بحران کشور با اشاره به تاکیداتی که برای حضور در خانه و پرهیز از سفر در شرایط شیوع کرونا شده است، گفـت: خوشبختانه تعداد سفرهاو مسافران نوروزی کمتر شده و همین امر نیز باعث کاهش اسکان و برپایی کمپ و چادر در مجاورت رودها و مسیلها شده است، اما در هر صورت لازم است که شهروندان از برپایی چادر و توقف خودرویشان در منطقه سیلخیز یا در مسیر رودخانه، جداً خودداری کنند.
وی با بیان اینکه لازم است تصویری از اسناد سجلی و مقداری پول را در کیف یا جعبهای ضد آب نگهداری کرد، گفت: همچنین میتوان برای زمان وقوع سیل، درظرف یا منبعی مطمئن آب سالم ذخیره کرد.
بختیاری درباره اقدامات ایمنی که در حین وقوع سیل باید انجام شود هم گفت: اول اینکه باید توجه داشته باشید که سیل حادثهای طبیعی است و نباید به قیمت از دست رفتن جان با آن مقابله کرد. در این شرایط بهترین کار کسب آگاهی و اخبار از طریق رسانه ملی و خبرگزاریهای معتبر است.
سخنگوی سازمان مدیریت بحران کشور با بیان اینکه درهنگام سیل نباید احساس قدرت کرد، گفت:اگر ارتفاع آب تا مچ پای افراد برسد میتواند آنها را زمین بزند و با خود ببرد، بنابراین قدرت سیل را دستکم نگیرید. باید از جویبارها، کانالهای فاضلاب، تنگهها و… هم حتی به ظاهر آراماند فاصله گرفت. از راه رفتن در آب گل آلود ، حتی با عمق کم هم پرهیز شود، چرا که ممکن است دریچه فاضلاب باز بوده یا جوی آبی در زیر آن باشد که پیدا نیست. اگر برای بیرون آمدن از منطقه ناچار به گذشتن از آب سیلاب هستید، برای حفظ تعادل و بررسی عمق زمین با کمک یک چوبدستی یا عصا در آب سیل حرکت کنید.
وی با بیان اینکه در شرایط سیل باید کلید اصلی برق، شیراصلی آب و گاز را قطع کرد، گفت: همچنین باید از دکلها و تیرهای برق هم فاصله گرفت. اگر سیل قبلاً شروع شده بود لازم است فوراً منزل ترک شده و به ارتفاعات رفت و در این میان میتوان به همسایهها و مخصوصا افراد کم توان، سالخوردگان و کودکان هم کمک کرد.
بختیاری ادامه داد: حضور در خودرویی که در مسیر سیل واقع شده کار بسیار خطرناکی است، مانند آنچه که در نوروز سال ۹۸ در دورازه قرآن شیراز رخ داد، بنابراین شهروندان باید در این شرایط خودرو را ترک کرده و جان خود را نجات دهند.
سخنگوی سازمان مدیریت بحران کشور با تاکید بر اینکه باید هنگام حرکت در جادههای سیل زده نیز مراقب بود، گفت: ممکن است زیر سازی برخی از جادهها تخریب شده باشد، لذا برای رانندگی در این جادهها باید از دنده سنگین استفاده شود و البته دقت و احتیاط هم فراموش نشود.
وی افزود: پس از سیل اگر کنتور برق قطع نشده است، باید وسایل برقی از پریز بیرون کشیده شود، البته با دست خشک و رعایت تمام موارد ایمنی. هیچگاه هم نباید به زیر زمین رفت. عبور از روی پلهای چوبی، قدیمی و تخریب شده هم ممنوع است.
بختیاری با بیان اینکه قطع شدن بارش باران به معنای رفع خطرسیل نیست، گفت: باید از توقف در مناطق آب گرفته به هر دلیل پرهیز شود. گاهی جریان آن پس از قطع بارشها وارد مسیل میشود.
سخنگوی سازمان مدیریت بحران کشور افزود: پس از وقوع سیل نیز توجه شود که برای احتیاط و حفظ سلامتی حتما از غذاهای کنسرو شده استفاده شود. سیلاب باعث خروج مارها و دیگر خزندگان از لانههای خود میشود، پس باید در این مورد نیز مراقبتهای لازم انجام شده و از حرکت در میان بوتهها و … پرهیز شود. باید مراقب موشها هم بود و آنها را از منابع غذایی دور کرد.
بختیاری ادامه داد: باید با موقعیت مناطق سیل زده آشنا بود و افرادی که شناختی از منطقه ندارند باید از تردد در آن پرهیز کنند. نکته دیگر این است که سیل به معنای در امان بودن از آتش نیست، ممکن است ورود منابع سوختی به آن سبب شعلهور شدن آن بشود، پس لازم است وقوع هرگونه حریقی حتی کوچک را سریعا به آتشنشانی و امدادگران گزارش کرد.
وی با تاکید بر اینکه تجمع و حضور در مناطق سیل زده چیزی جز ایجاد دردسر برای امدادگران و اخلال در امدادرسانی به دنبال ندارد، خاطرنشان کرد: اگر افرادی آشنا با مهارت امداد و نجات و دیگر مهارتهای مورد نیاز امدادرسانی در سیل هستند لازم است که با هماهنگی جمعیت هلال احمر فعالیت کنند.
سخنگوی سازمان مدیریت بحران کشور افزود: شهروندان پس از وقوع سیل لازم است که برای حفظ سلامت خود و جلوگیری از شیوع بیماریهایی مانند هپاتیت، وبا، حصبه و… مواد خوراکی را که به آب سیل آلوده شدهدور بریزند.
انتهای پیام