stat counter
تاریخ : جمعه, ۳۰ آذر , ۱۴۰۳ Friday, 20 December , 2024
  • کد خبر : 429815
  • 02 فروردین 1401 - 13:35
1

معرفی خریداران و تحریم‌کنندگان نفت روسیه

معرفی خریداران و تحریم‌کنندگان نفت روسیه
قلم | qalamna.ir :
گروه اقتصادی: جریان فروش نفت روسیه به اروپا باثبات مانده است اما تحریم‌های غربی بر سر حمله نظامی به اوکراین و تحریم‌های خودخواسته خریداران، به تدریج روی فروش نفت و فرآورده‌های نفتی مسکو تاثیر می‌گذارد.

در حالی که کشورهای معدودی نظیر آمریکا، کانادا و استرالیا واردات نفت روسیه را ممنوع کرده اند اما بعضی از خریداران در اروپا برای اجتناب از لطمه دیدن شهرتشان و مشکلات حقوقی احتمالی، از خرید نفت روسیه خودداری می کنند.

آژانس بین المللی انرژی اعلام کرد به دنبال حمله نظامی مسکو به اوکراین و تحریم‌های اعمال شده، ۲.۵ میلیون بشکه در روز نفت و فرآورده های نفتی روسیه در آوریل ممکن است نتوانند به بازار راه پیدا کنند. آمار مقدماتی نشان می دهد بارگیری نفت در بنادر غربی روسیه اوایل آوریل کاهش پیدا خواهد کرد. رویترز در گزارشی به بررسی اقدامات اعلام شده از سوی کشورها و شرکتهای انرژی بزرگ اروپایی پرداخته است.

چه کسانی هنوز نفت روسیه را می‌خرند؟
بلغارستان
یک مقام دولتی بلغارستان گفت: پالایشگاه نفتاکیم بِرگِس که متعلق به شرکت لوک اویل روسیه است، ۴۰ درصد نفت غیرروسی پالایش می کند و اگر لازم باشد این میزان را به ۱۰۰ درصد افزایش می دهد اما در حال حاضر هیچ جایگزینی برای قطع خرید نفت روسیه وجود ندارد.

چین
چین دومین خریدار بزرگ نفت روسیه پس از اتحادیه اروپاست و آژانس بین المللی انرژی اعلام کرده که صادرات نفت دریابرد روسیه به چین ممکن است افزایش پیدا کند. شرکت پترولجستیک از صادرات نفت بیشتر توسط روسیه به مقصد چین خبر داده است.

اتحادیه اروپا
اتحادیه اروپا که متشکل از ۲۷ کشور عضو است، برای ۴۰ درصد از واردات گاز و ۲۷ درصد از واردات نفت خود به روسیه وابسته است اما قصد دارد تا پایان ماه برنامه ای را برای توقف استفاده از سوخت‌های فسیلی روسیه در بلندمدت اعلام کند.

فرانسه
نفت روسیه ۹.۵ درصد از مجموع واردات نفت فرانسه در سال ۲۰۲۱ بوده است اما انجمن صنعت نفت فرانسه اعلام کرد فرانسه از امکانات لازم برای یافتن عرضه جایگزین برخوردار است. این کشور در حال فاصله گرفتن از وابستگی به دیزل روسیه است که حدود یک چهارم از واردات در سال ۲۰۲۰ را تشکیل داد.

آلمان
نفت روسیه حدود ۱۴ درصد از خرید نفت پالایشگاه میرو در آلمان بوده که تا ۱۷ مارس فعالیت عادی داشت. پالایشگاه پی سی کی شوئت آلمان که ۵۴ درصد آن متعلق به شرکت روس نفت است و پالایشگاه لونا که عمده سهام آن متعلق به شرکت توتال انرژیز است، با نفت روسیه که از طریق خط لوله دروژبا منتقل می شود، خوراکشان تامین می شود.

هلنیک پترولیوم
بزرگترین پالایشگر نفت یونان اعلام کرد نفت روسیه حدود ۱۵ درصد از خوراک این پالایشگر در نیمه دوم سال ۲۰۲۱ را تامین کرد و می تواند با گریدهای مشابه از خاورمیانه جایگزین شود. این پالایشگر قرار است نفت بیشتری از عربستان سعودی دریافت کند.

هندوستان پترولیوم
به گفته منابع آگاه، این پالایشگر نفت دولتی هند دو میلیون بشکه گرید نفتی اورال را برای بارگیری در مارس خریداری کرده است.

ایندین اویل
بزرگترین پالایشگر نفت هند سه میلیون بشکه گرید نفتی اورال روسیه را برای تحویل در ماه مه خریداری کرده است.

ISAB
بزرگترین پالایشگر ایتالیا که متعلق به گروه سوئیسی لیتاسکو است و توسط لوک اویل کنترل می شود، تا چهارم مارس به شکل عادی فعالیت می کرد. این پالایشگر گریدهای نفتی مختلفی را پالایش می کند.

شرکت MOL
این گروه نفتی مجارستانی ۱۵ مارس اعلام کرد خط لوله دروژبای روسیه همچنان نفت خام عرضه می کند. ویکتور اوربان، نخست وزیر مجارستان مکررا با تحریم‌ها علیه نفت و گاز روسیه مخالفت کرده است.

هلند
نه دولت هند نه بندر روتردام، نفت روسیه را تحریم نکرده اند. حدود ۳۰ درصد از نفتی که از طریق روتردام می گذرد، روسی است. حدود ۲۰ میلیون تن نفت و فرآورده‌های نفتی سالانه از این بندر می گذرد.

پی کی ان اورلن (PKN Orlen)
پی کی ان اورلن که بزرگترین پالایشگر لهستان است ۱۱ مارس اعلام کرد به خرید نفت روسیه برای پالایشگاه‌هایش در لهستان، لیتوانی و جمهوری چک ادامه می دهد تا نیازهای انرژی این منطقه را تامین کند اما آماده هر گونه سناریویی شامل تعلیق کامل عرضه از شرق است.

ترکیه
ترکیه نفت و فرآورده‌های نفتی روسیه را خریداری می کند و قصد توقف آن را ندارد. این کشور با تحریم‌ها علیه مسکو مخالف است. توپاس بزرگترین پالایشگر در ترکیه است.

چه کسانی خرید نفت روسیه را متوقف کردند؟
AMPOL
این پالایشگر استرالیایی اعلام کرد از زمان آغاز حمله نظامی روسیه به اوکراین، نفت و فرآورده‌های نفتی روسیه را خریداری نکرده است.

بریتیش پترولیوم (BP)
غول نفتی انگلیسی بریتیش پترولیوم ۲۸ فوریه همه برنامه های بارگیری نفت کوره از بندر روسی تامان در دریای سیاه را متوقف کرد زیرا تحریم‌های غرب باعث شد فرآورده‌های روسی جذابیت کمتری برای خریداران پیدا کنند. این شرکت سهامش در روسنفت را واگذار کرده و قراردادهای جدیدی با شرکت‌های روسی برای بارگیری در بنادر روسیه نخواهد داشت مگر این که برای تضمین امنیت عرضه ضروری باشد.

انگلیس
انگلیس واردات نفت روسیه را تا پایان سال ۲۰۲۲ متوقف می کند. نفت و فرآورده‌های نفتی هشت درصد از تقاضای انگلیس را تامین می کنند.

کانادا
کانادا اعلام کرده که واردات نفت روسیه را ممنوع می کند و به دنبال ممنوعیت واردات فرآورده‌های نفتی از این کشور است. کانادا از سال ۲۰۱۹ واردات نفت از روسیه نداشته اما در سال ۲۰۲۱ نفتا، دیزل و بنزین وارد کرده است.

CEPSA
شرکت اسپانیایی CEPSA که متعلق به صندوق دولتی مبادله ابوظبی و شرکت سرمایه گذاری خصوصی کارلایل است، خرید نفت، گاز طبیعی و فرآورده‌های نفتی را متوقف کرده و انتظار ندارد موضع خود را به این زودی تغییر دهد.

انی
گروه انرژی انی که دولت ایتالیا ۳۰.۳ درصد در آن سهم دارد، ۹ مارس اعلام کرد خرید نفت روسیه را متوقف کرده است.

اکوئینور
شرکت انرژی دولتی اکوئینور نروژ در راستای برنامه خود برای توقف فعالیت‌هایش در روسیه، تجارت نفت این کشور را متوقف کرده است. اعلام این خبر به صورت رسمی از سوی اکوئینور چهار روز پس از آن صورت گرفت که اندرس اپدال، مدیرعامل اکوئینور به رویترز اعلام کرده بود این شرکت تجارت نفت روسیه را متوقف کرده است. این شرکت دوشنبه گذشته اعلام کرد تعهدات قراردادی پیش از حمله نظامی روسیه به اوکراین داشته است که تحت آن‌ها، قرار بود چهار محموله نفت روسی را در مارس دریافت کند. دریافت این محموله ها مطابق با نظام فعلی تحریم‌ها خواهد بود. اکوئینور ۲۸ فوریه چند روز پس از آغاز حمله روسیه اعلام کرد از جوینت ونچرهایش با روس‌نفت خارج می شود و از این بابت ۱.۲ میلیارد دلار هزینه متحمل خواهد شد.

GALP
این شرکت نفت و گاز پرتغالی خرید جدید فرآورده‌های نفتی از روسیه یا شرکت‌های روسی را متوقف کرده است.

مرسک (MAERSK)
این گروه کشتیرانی دانمارکی خرید نفت روسیه برای کشتی‌هایش را متوقف کرده است.

نسته (NESTE)
پالایشگاه فنلاندی نسته ۲۸ فوریه اعلام کرد تصمیم گرفته است نفت مناطق دیگر را جایگزین نفتی کند که از روسیه خریداری می کند و قراردادهای جدیدی برای خرید فرآورده های نفتی از روسیه منعقد نخواهد کرد. این شرکت پیش از این دو سوم نفت خام خود را از روسیه خریداری می کرد.

او ام وی (OMV)
شرکت نفت و گاز اتریشی او ام وی ۱۱ مارس به رویترز اعلام کرد هیچ گرید نفتی روسی را در پالایشگاه‌های اروپایی خود پالایش نمی کند و قصد ندارد در آینده نزدیک چنین کاری را انجام دهد. این شرکت مقادیر اندکی نفت روسیه را در گذشته پالایش کرده است.

پریم (PREEM)
پریم که بزرگترین پالایشگر سوئد و متعلق به محمد حسین العمودی میلیاردر سوئدی است، ۱۱ مارس به رویترز اعلام کرد تمامی سفارش‌های جدید نفت روسیه را به دلیل تحریم‌ها متوقف کرده است. نفت دریای شمال جایگزین واردات از روسیه شده است که تا حدود حدود هفت درصد از خرید نفت این شرکت را تشکیل می داد.

رپسول (Repsol)
شرکت رپسول خرید نفت روسیه در بازار معاملات نقدی را متوقف کرده است.

RWE
این شرکت نیروی آلمانی قراردادهای جدید خرید نفت یا گاز روسیه را متوقف کرده است.

شل (Shell)
شل که بزرگترین بازرگان نفت جهان است، هشت مارس اعلام کرد خرید نفت روسیه را متوقف خواهد کرد و به حضور در پروژه های هیدروکربن روسیه خاتمه می دهد. روس‌نفت نوامبر گذشته اعلام کرده بود سهم شل در پالایشگاه نفت پی سی کی آلمان که نفت روسیه را از خط لوله دریافت می کند، خریداری کرده است. این معامله باید از سوی رگولاتوری تایید شود.

توتال انرژیز
شرکت فرانسوی توتال انرژیز هفت مارس اعلام کرد خرید نفت روسیه را متوقف کرده است با این حال یکی از پالایشگاه‌های این شرکت در آلمان همچنان نفت روسیه را از خط لوله دریافت می کند.

ویوا انرژی
این پالایشگر که در استرالیا تحت برند شل فعالیت می کند، خرید نفت روسیه را متوقف کرده است.

آمریکا
آمریکا که بزرگترین مصرف کننده نفت جهان است، هشتم مارس واردات نفت و فرآورده‌های نفتی را ممنوع اعلام کرد. واردکنندگان تا ۲۲ آوریل فرصت دارند تا محموله‌هایی را که مربوط به قراردادهای پیش از این ممنوعیت هستند تخلیه کنند.

هشتگ: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.