امین برملا معاون آموزش متوسطه ادارهکل آموزش و پرورش خوزستان اظهار کرد: هنرستانهای وابسته نوعی از هنرستانها هستند که وابسته به یک نهاد، سازمان و مجموعهاند. به عنوان مثال در هنرستان وابسته به ارشاد، رشتههای هنری که این نهاد نیاز دارد تدریس میشود و از آنجایی که نیروی مدرس برای این رشتهها را نداریم، با مشارکت ارشاد و یا نهاد وابسته به هنرستان، نیروی مدرس، فضای فیزیکی و تجهیزات تامین میشود.
وی افزود: خروجیهای هنرستانهای وابسته برای سازمانها یا نهادها تربیت میشوند و بعدها میتوانند آنها را به کار گیرند. البته نسبت به این فارغالتحصیلان تعهد استخدام ندارند اما در اولویت هستند. در استان خوزستان علاوه بر هنرستان ارشاد، هنرستانهای کشاورزی نیز وجود دارند که متولی آنها جهاد کشاورزی است. هنرستان ریلی اندیمشک نیز فعال است که متولی اصلی آن راه آهن است و متولی هنرستان بهیاری اهواز نیز وزارت بهداشت است. متولی هنرستان محیطبانی نیز سازمان حفاظت محیط زیست است.
معاون آموزش متوسطه ادارهکل آموزش و پرورش خوزستان در خصوص راه اندازی دوباره هنرستان نفت در اهواز گفت: متولی این هنرستان وزارت نفت است که سالها پیش نیروی مورد نیاز صنعت نفت را تربیت میکرد. فضای این هنرستان همچنان موجود است اما تغیر کاربری داده شده است. برای بازگشایی این هنرستان، نامههای متعددی به شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب ارسال شده است که استقبال خوبی شد اما این را منوط به موافقت وزارت نفت دانستهاند. با وزارت نفت نیز نامهنگاری کردیم اما تاکنون پاسخی دریافت نکردهایم.
برملا با اشاره به پیگیری توزیع متوازن بین رشتهای دانشآموزان، افزود: توزیع متوازن بین رشتهای و شاخهای در استان خوزستان را با هدف توسعه رشتههای فنی و حرفهای و کار و دانش و رشته ریاضی و کاهش انسانی به جد پیگیر هستیم. با ۴۰ منطقه آموزشی استان خوزستان جلساتی تشکیل شده و برنامهای تدوین شده است که در حال پیادهسازی آن در هدایت تحصیلی هستیم.
وی گفت: در سال تحصیلی ۱۴۰۰-۱۳۹۹، جذب دانشآموزان فنی و حرفهای و کار و دانش در پایه دهم ۲۹ درصد بود که در سال ۱۴۰۱-۱۴۰۰ این رقم به ۳۴.۵ درصد رسید و رشد داشته است. تعداد دانشآموزان خوزستانی کار و دانش و فنی و حرفهای در استان خوزستان حدود ۵ هزار دانشآموز است که جمعیت بالایی است. امسال نیز هدفگذاری کردهایم که در حوزه فنی و حرفهای و کار و دانش باز هم رشد داشته باشیم.